[Review] Crema de maini cu ulei din samburi de struguri (doar in titlu)

La una dintre editiile Targului pentru o viata sanatoasa, chiar in mijlocul salii de la parterul Palatului Sutu, se afla standul unor "negustori" israelieni foarte guresi si pusi pe negociat, asa cum le sta in fire de altfel. Aveau tot felul de pachete si de oferte cu diferite produse cosmetice, care de care mai parfumate si mai pline de ingrediente de la Marea lor Moarta. Bag seama ca israelienii se folosesc de renumele acestei mari nu doar in turism, ci si in industria lor cosmetica, care nu sta deloc rau la capitolul diversitate si marci.
La un alt targ, am luat de la ei o crema cu litchi care mirosea demential si era o adevarata placere sa ma dau cu ea, pentru ca mirosul persista si era si hidratanta. La vremea aceea nu eram chiar atat de chitita pe oraganic sau natural, insa stiam despre parabeni, fenoxietanol etc. Nici nu-mi mai amintesc ingredientele, dar nu conteaza, pentru ca nu despre acea crema o sa scriu azi. Ci despre o crema de maini pe care am luat-o de la Targul pentru o viata sanatoasa total cucerita de miros.


Si aceasta crema de la ei (nu stu cum se numeste firma, dar aveau si produse cosmetice GIGI, poate ati auzit despre ele) miroase minunat, a struguri rosii, desi mie nu-mi plac deloc strugurii, nici albi, nici rosii si nici mustul. Cantitatea este foarte generoasa, flaconul avand 100 ml, deci suficient pentru o iarna lunga cum se zice ca ne asteapta. Nasol este ca nu este deloc hidratanta, iar senzatia de hidratare de la inceputul aplicarii seamana foarte bine cu cea a cremelor pline de conservanti si silicon. Oricum, este doar o senzatie si tine foarte putin, astfel incat simt nevoia sa ma mai dau cu crema la cateva minute de la aplicare sau daca ma spal pe maini in scurt timp. 

Fiind o cantitate mare, m-am dat cu ea si pe gambe (cea mai uscata zona de pe corpul meu) si pe calcaie si tot nimic, nici urma de hidratare. Mirosul este intr-adevar cuceritor, dar doar atat este din aceasta crema si pacat de ea, ca ingredientele nu-s chiar proaste, desi lista este destul de lunga si are si parabeni in coada.


Daca cititi cu atentie eticheta ingredientelor, o sa ma intrebati unde este uleiul din samburi de struguri. Ei bine, doar pe eticheta din fata, ca in compozitie se pare ca nu este. Deci mirosul este clar artificial, si poate tocmai de-aia este atat de puternic si placut. Oricum, nu persista foarte mult...

Asadar, concluzia mea este ca au fost bani aruncati, pentru ca aceasta crema nu doar ca pacaleste cumparatorul, dar nici nu este buna de nimic.



Comentarii

Postări populare