[TAG] Obiceiuri de vara

Am primit leapsa de la Sim, careia ii multumesc. Subiectul este 7 moduri în care te pregăteşti pentru vară, adicătelea pentru plajă şi pantaloni scurţi şi rochiţe decoltate. Ideea mi s-a parut interesanta, mai ales transformata in leapsa, pentru ca sunt curioasa sa aflu cum se pregatesc alte fete de vara.
Mai intai de toate, trebuie sa va spun ca nu port nici pantaloni scurti si nici rochite decoltate, dar asta nu inseamna ca nu fac tot ce se poate ca sa arat bine, mai ales in costum de baie.
Pana acum am citit ce au scris si alte bloggarite si sunt de acord cu ele: pregatirea incepe cat mai din timp, sau ar fi bine sa fie o permanenta preocupare. Este ca si in politica: campania electorala incepe de cand te-ai instalat in functie, nu cu 2-3 luni inainte de alegeri...


O sa mai dezvalui un secret, si anume ca la teorie merit 10, dar la practica...mai putin... Sunt gurmanda si pofticioasa si nici nu port XS sau S... Never have, never will...Totusi, asta nu inseamna ca ma multumesc si ma accept asa cum sunt...din pacate...sau din fericire... Asa ca iata cateva obiceiuri pe care le practic, in general, tot timpul anului, dar pe care le intensific in apropierea primaverii.
  1. Mananc foarte multe legume crude si alimente cat mai putin preparate. Multe salate, multe legume fierte sau la gratar, piureuri de legume (papa de bebelusi:) si supe.
  2. Beau multe lichide, cam peste 3 l de ceai si apa pe zi. Asta fac de ani de zile si cred ca datorita acestui obicei, tenul meu arata atat de bine. Sunt un mare fan al ceaiurilor de orice fel, nu le indulcesc si nu le adaug nimic altceva. Ma bucur pur si simplu de aroma plantelor. Negru, rosu, alb, verde, mixuri de plante sau fructe...nu conteaza:)
  3. Aplic zilnic o crema anticelulitica. Am spus care (Elancyl), am spus efectele si incerc sa fiu consecventa. 
  4. Sport nu-mi place sa fac, insa am un aparat (cel verde luat impreuna cu revista Prevention - poate l-ati vazut sau chiar l-ati cumparat) cu care ma mai "joc" si-mi lucrez pulpele si bratele. Am perioade in care ma apuca un chef si atunci fac excitii la sol, dar la sala nu ma prinzi... Poate acum ca a venit vara o sa iesim cu bicicletele si o sa facem mai multa miscare. Altminteri, recunosc ca nu-s deloc prietena cu sportul...
  5. Nu ies din casa fara sa-mi aplic o lotiune de plaja pe partile expuse (brate si decolteu). Crema de fata cu SPF folosesc zilnic, indiferent de anotimp. Daca nu are SPF, aplic un FDT mineral si sper sa nu mi se intample nimic :)
  6. Exfoliere saptamanala cu ceai anticelulitic (am scris despre el), cu cafea sau malai. Asa m-am obisnuit de ani de zile si ma gandesc sa o fac chiar de 2 ori pe saptamana...cel putin pe corp... Dupa dus/ baie ma dau cu 10 creme, fiecare pentru o anumita parte a corpului, cu un rol precis :)) Sa nu faceti ca mine, ca innebuniti :))) 
  7. Aplic de 2 ori pe zi unguente homemade contra vergeturilor si sper sa le anihilez pe cele existente sau sa previn aparitia altora.
Asa cum am scris si la inceput, cred ca preocuparea pentru ingrijirea interiorului si a exteriorului ar trebui sa fie constanta. Este adevarat insa ca de multe ori programul, ritmul vietii, personalitatea si multi alti factori influenteaza realitatea. De multe ori mi s-a intamplat sa merg pe principiul "Vad binele, il aprob, dar fac raul"... sau mai bine zis contrariul. Dar ce sa fac, sunt un om al placerilor :)
Leapsa merge mai departe la cele care vor sa o preia. V-am spus ca sunt curioasa si-mi plac lepsele astea, nu? Mi-ar placea sa citesc si comentariile celor care nu au blog :)


Comentarii

  1. Si eu m-am obisnuit sa beau ceaiurile neindulcite. Altfel nu imi plac :P

    RăspundețiȘtergere
  2. În mine cred că veţi arunca cu roşii după ce veţi citi cum mă pregătesc eu de vară :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Gaby, nu o sa arunc cu nimic, dar chiar m-ai facut curioasa:))

    RăspundețiȘtergere
  4. :)) Nu cred ca pastram cu sfintenie ceea ce scriem pe net :(. Pt ca de multe ori ne e imposibil si mai calcam si stramb. Sau sunt eu un fenomen dubios :-s ?

    RăspundețiȘtergere
  5. Iulia, ce am scris la mine respect cu sfintenie:)Deocamdata programul imi permite. In viitor nu stiu ce va fi...

    RăspundețiȘtergere
  6. Felicitari, tuturor celor care se preocupa de sanatatea si frumusetea lor! Marea Coco Chanel, sau Gabrielle Bonheur pe numele ei adevarat spunea: "o femeie are tenul pe care il merita", iar aceasta se extinde la sanatatea si frumusetea noastra. Nu conteaza sfintenia cu care respectam programul de ingrijire, ci respectul pe care ni-l acordam noua insine pentru ca de el depinde respectul celor din jur. Inca o data, felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  7. Mirela, ai dreptate, ca de obicei:)

    RăspundețiȘtergere
  8. Salutare!
    Ma bucur sa citesc un blog in ton cu preocuparile mele actuale. Am inceput si eu pregatirea de vara, cam imediat dupa Revelion, ca am mult de lucru :) M-am mutat de curand in Vilnius, vara vine mai tarziu la noi, asa ca mai am timp. Sunt fana ceaiuri, supe, lichide, ca si tine. Daca beau apa, ii pun si un pic de lamaie, daca e supa, are neaparat si varza in ea, daca e fruct, e grapefruit. Nu mi se pare un sacrificiu, e deja obisnuinta. Cat despre celulita, chiar m-ai facut curioasa cu Elancylul. Daca zici ca are efecte, il incerc si eu. Am inceput sa fac sauna de o saptamana si rezultatele sunt foarte bune, dar nu cred ca diminuez din celulita cu sauna. Sper ca bazinul + Pilates (acasa, ca nu am gym inca) + sauna sa dea rezultate si sa am cele mai frumoase picioare, ever!
    Astept cu nerabdare posturi noi, mi-e dor sa citesc si sa imparasesc beauty tips :)

    RăspundețiȘtergere
  9. Alexandrina, ce surpriza placuta! Ma bucur ca ai ajuns pe blogul meu:) Ma regasesc si eu in obiceiurile tale, mai putin cand vine vorba despre fructe, pe care nu le suport decat pe piele :) De 3 zile mananc zilnic un mar si mi se pare o adevarata performanta:)
    Elancylul este f b, astept o noua promotie:)

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare