[Favoritele lunii] Martie 2015

Da, e oficial: nu prea ma mai trage ata la scris. Ma intreb cum de gasesc "colegele mele de breasla" timp pentru blogging, job, socializare si viata personala, pentru ca in ultima vreme eu simt ca nu-mi mai ajunge timpul sa le fac pe toate. Ce-i drept, de la sfarsitul lui ianuarie m-am implicat in diferite proiecte si activitati care n-au legatura cu blogul - despre care poate as putea sa scriu dincolo (link), ca tot l-am abandonat de mai bine de un an. Dar, din nou, ar aparea problema timpului care zboara nemilos - dar cu folos!

Iata dovada:


Pentru mine, martie este luna femeii si daca tot sunt intr-o tara care nu are nici Martisor, nici 1 si 8 martie, nici buchete de zambile si ghiocei la fiecare colt de strada, incerc sa compensez cumva si ma duc la cumparaturi. Astfel, am descoperit cateva produse care mi-au placut tare mult si, ca atare, au intrat in topul favoritelor lunii.

  • setul acesta de sampon si balsam din gama Miracle Shine de la Aussie l-am primit la testat toamna trecuta. M-am bucurat tare mult, pentru ca incercasem deja masca 3 Minute Miracle (link) si-mi placuse la nebunie. Cum era de asteptat, samponul si balsamul s-au dovedit a fi la fel de bune si ma declar extrem de incantata de ambele. Saponul face spuma abundenta, curata eficient fara sa usuce parul si-l lasa descurcat. Balsamul ofera un luciu care da impresia de par proaspat vopsit, desi nu m-am mai vopsit din ianuarie (rezolv luna asta, neaparat!). Contin extract de ginseng si pudra de perle si miros placut. Musai de incercat - eu cu siguranta le voi cumpara la un moment dat. Imi cer scuze pentru calitatea pozei - abia pe laptop am vazut ca-i cam neclara, dar intre timp am pierdut lumina

  • pentru ca am considerat ca lufa din Kos (link) face treaba buna, n-am mai folosit demult un scrub pentru corp. Insa intr-una dintre zilele cu chef de shopping mi-au cazut ochii pe acest scrub cu sare de la Marea Moarta de la Balea si l-am pus in cos fara sa stau prea mult pe ganduri. In trecut, am mai avut un scrub similar tot de la Balea (link) si tin minte ca desi nu a avut efecte anticelulitice asa cum promitea, mi-a lasat pielea fina si hidratata datorita uleiurilor din compozitie. Si acesta face acelasi lucru - doar mirosul difera: fresh, de lemongrass. Este excelent pentru serile in care nu am timp sa aplic o lotiune de corp, pentru ca uleiurile de floarea soarelui, jojoba si de masline din compozitie sunt suficiente pentru a-mi simti pielea ingrijita. Merita incercat!
  • deodorantul stick cu ceai verde si castravete de la Kiss My Face l-am luat de pe iHerb (link) si-mi place mult: are un miros discret, ma protejeaza de mirosuri pe toata durata zilei, iar ingredientele sunt safe pentru piele. Cu siguranta o sa mai incerc si alte variante.
  • probabil sunt ultima care a incercat dizolvantul tip burete imbibat in acetona. Desi l-am luat din impuls si curiozitate, il includ la categoria revelatiilor. Mi se pare foarte tare si foarte practic acest format. In primul rand, indepartarea ojei este foarte rapida si curata - unghiile si zona din jur nu raman patate indiferent de oja. In al doilea rand, daca se intampla ca oja sa sara de pe una sau doua unghii, iar celalalte sa fie intacte, bag repede degetul in burete, curat si aplic un nou strat de oja. Nu de putine ori mi s-a intamplat sa-mi stric toata manichiura incercand sa curat o singura unghie de pe care oja se cojise mai repede decat pe celelalte. In al treilea rand, este cea mai buna solutie pentru indepartarea ojei cu sclipici - am scapat de frecat minute bune in sir sau de stat cu degetele infasurate in staniol. Am fost wow de la prima folosire si in mod cert va ramane un produs permanent in trusa de manichiura. Primul incercat a fost cel de la Ebelin, dar aproape toate brandurile de make-up au scos pe piata aceasta varianta.
  • lacul de unghii Aria Red-y nr. 565 de la Sally Hansen mi-a furat ochii din prima si l-am cumparat chiar daca nu eram sigura ca nu mai am aceasta nuanta in colectie. In plus, era disponibil la o oferta promotionala impreuna cu lacul pentru uscare rapida Insta-Dry de care sunt foarte multumita si pe care oricum aveam de gand sa-l cumpar din nou, ca cel vechi s-a ingrosat si nu mai e bun de folosit. Imi place la nebunie nuanta aceasta de rosu roz, care-mi aduce aminte de zmeura din curtea bunicilor de la Falticeni - ce vremuri minunate, cand umblam desculta in curte si ma duceam la cules de zmeura pe principiul una in cofa, sapte in gura... 
  • lunile trecute nu am mai mentionat nicio carte, pentru ca de pe la inceputul anului m-am "luptat" cu trilogia Fifty Shades of Grey pe care o includ la categoria pierdere de vreme si care-mi taia instant cheful de citit. Din fericire, recent am pus mana pe cateva carti bune, iar una dintre ele a fost The Goldfinch de Donna Tartt pe care nu am putut sa o las din mana cu orele. M-a fascinat trista, dar interesanta poveste de viata a lui Theodore Decker amestecata cu detalii surprinzatoare despre pictura si lumea restauratorilor/ vanzatorilor de antichitati. Uneori, descrierile poate prea ample m-au cam obosit, insa in general ritmul este alert si pe mine m-a tinut in priza, iar la final, mi-a venit pur si simplu sa o iau de la capat. Noroc ca ma asteapta altele pe raft, sper la fel de bune si incitante.
  • pentru ca tocmai au dat-o la radio, mi-am adus aminte ca in ultima vreme mi-a placut tare mult o melodie cam trista, dar ale carei versuri mi-au staruit in minte zile intregi: Andreas Bourani - Auf andere Wegen (Fiecare pe alt drum). Iata o dovada ca limba germana poate fi si cantata - si suna chiar bine. 

Ma opresc aici, desi imi dau seama ca mi-e dor sa scriu. Deh, pofta vine mancand :) 

Ce va face cu ochiul de aici? 


Comentarii

  1. Pacat ca nu mai ai timp de scris, desi te inteleg. Eu imi blochez duminica si cu asta ma ocup. Fac poze si scriu intr-o veselie. E greu, dar inca nu ma simt pregatita sa renunt :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nici eu nu vreau si nu pot sa renunt. Doar ca timpul s-a redus simtitor. Eu sunt plecata in fiecare w/e, mi-e imposibil sa dedic o zi intreaga blogului. Doar seara cand vin de la serv, dar cu vremea asta buna prefer sa ies. Sunt o calatoare, ce sa fac? :)

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare