IN & OUT - My Beauty Routine (14)

Nu stiu altii cum sunt, dar una dintre marile mele placeri "cosmetice" este sa termin un produs si sa incep altul. Asta se intampla mai ales cand noul produs imi facea cu ochiul de mai multa vreme. In afara de geluri de dus, oje, rujuri, farduri, masti evit sa am dubluri. Nu de alta, dar nici prea mult loc nu am in baia si-asa aglomerata. 
In ultima vreme am strans destule recipiente goale si pentru ca am folosit suficient noile produse inclocuitoare cat sa-mi fac o prima impresie si sa pot scrie cateva cuvinte, azi o sa le trec in revista pe fiecare in parte - asa cum v-am obisnuit deja :)

  • anul trecut am reintrat in contact cu produsele Vichy - dupa ce le lasasem balta acum cativa ani, vazand ca nu imi priesc deloc. In afara de BB Cream-ul Idealia inclus in Favoritele anului 2013, am mai folosit si serul pentru depigmentare Idealia PRO. Mi-a placut mult, mai ales datorita ingredientelor bune (antioxidanti) si a felului in care imi simteam si observam pielea dupa aplicare. Cu toate acestea, asupra petelor de melasma nu a avut absolut niciun efect, motiv pentru care nu l-am cumparat.
  • l-am inlocuit cu un produs dintr-o gama de care nu aveam habar, dar despre care am aflat de la Adiana - Alpha Hydrox Spot Light, disponibil pe iHerb. Am inceput sa-l folosesc imediat ce l-am primit, adica de la sfarsitul lunii noiembrie, de doua ori pe zi - dimineata si seara, inainte de crema hidratanta. Initial, l-am aplicat pe toata fata, insa cand am observat ca se consuma cam repede, m-am limitat doar la zona afectata de melasma, asa cum de altfel recomanda si producatorul. In afara de asta, m-am confruntat cu o eruptie de cosuri in zona T (in special frunte si barbie), asa ca am incercat sa elimin orice produs nou, fara insa sa afectez tratamentul. Mai bine cu cosuri decat cu pete! :)) Dupa o luna si ceva, observ primele efecte si-s mega incantata! Ma gandesc sa-i fac un review, chiar merita cunoscut si recomandat acest ser! Nu mai aveam mari sperante ca scap de pete, va spun sincer :( Deja l-am recomandat si sper sa ajunga pana la sfarsitul lunii.
  • despre BB Cream-ul Idealia de la Vichy nu stiu ce ar mai fi de adaugat. Mi-a placut foarte mult, mai mult decat m-as fi asteptat, mai ales ca nici nu am avut o experienta prea buna cu marca Vichy si pentru ca trendul cu BB Cream nu a reusit sa ma acapareze, in ciuda nebuniei de anul trecut. Ce mi-a placut in mod deosebit la acest produs a fost culoarea perfect compatibila cu tenul meu, motiv pentru care am renuntat complet la fondul de ten. SPF de 25 a fost suficient pentru zilele in care nu m-am expus la soare mai mult de 2-3 ore, adica atunci cand mergeam la serviciu si ieseam dupa 17, cand soarele nu mai este atat de periculos. Singurul minus a fost ca dupa putin timp de la aplicare imi lucea fruntea, dar am folosit servetele matifiante si pudra, asa ca am trecut cu vederea acest aspect.
  • l-am inlocuit cu un alt BB Cream - cel de la Comodynes, primit si el tot anul trecut si pe care l-am parasit in favoarea celui de la Vichy, din cauza tonului prea inchis. Acum il folosesc amestecat cu crema de zi si obtin un ton potrivit tenului meu. Din cand in cand nu am chef de combinatii si-l las deoparte, in favoarea unui fond de ten pe care vreau sa-l termin cat de curand - pentru ca ma asteapta mai mult de trei la rand, deja!

  • lotiunea micelara de la L'Oreal mi s-a parut ok, dar nu stralucita, chiar daca am cumparat-o de doua ori. Cumva nu a reusit sa ma convinga ca este la fel de buna precum Sensibio de la Bioderma, in ciuda review-urilor pozitive din blogosfera. Nu am fost multumita de cum s-a comportat in cazul machiajului ochilor - nu mi s-a parut deloc eficienta, trebuia sa frec zona mai mult decat mi-as fi dorit. Nu mi-a creat neplaceri, nu am observat iritatii sau comedoane, insa cred ca aici s-a incheiat povestea noastra.
  • imediat ce am terminat-o, am primit un colet cu cele mai noi produse marca CD - gama cu extract de nufar pentru piele sensibila. A fost prima intalnire cu aceasta marca, desi am observat-o mereu pe rafturile drogheriilor. Primul produs inceput a fost lotiunea micelara, ca tot ramasesem fara. Curata bine, este blanda cu tenul, dar nu-mi place ca lasa pielea lipicioasa (oricum ma clatesc cu sapun dupa aceea) si nici parfumul destul de puternic, in ciuda faptului ca pe toate produsele se mentioneaza ca nu contin parfum. Nu este un miros neplacut, dar este mult prea puternic.
  • scrubul Seaweed Pore Cleansing de la The Body Shop l-am folosit aproape un an de zile, in fiecare saptamana, de doua ori. Mi-a placut mult si este unul dintre produsele la care m-as intoarce oricand daca as ramane in pana de idei. Este foarte bland cu tenul, dar curata profund, iar ingredientele sunt si ele excelent cotate de Paula Begoun.
  • l-am inlocuit cu Visibly Clear Fein & Matt de la Neutrogena, primit de la Rossmann. M-a surprins placut, chiar imi place mult. Imi pare foarte bland, asa ca-l folosesc zilnic, la dus. Miroase proaspat si particulele nu-s deloc abrazive ca sa raneasca pielea. Are un efect racoritor, dar folosindu-l doar seara nu-mi pot da seama de capacitatea lui de matifiere (in care nu prea cred, daca e sa ma intrebati).
  • pasta de dinti pentru albire Powersmile de la Jason am luat-o in urma recomandarilor gasite in blogosfera si mi-a placut mult - mai mult decat cea de la Now Foods. Nu am observat o imbunatatire a albului dintilor, dar nici nu ma asteptam, sincera sa fiu. Curata bine si confera o senzatie de respiratie proaspata - cam ce ar trebui sa faca o pasta de dinti.
  • am inlocuit-o cu Pro Expert de la Blend A Med, primita in cadrul campaniei de lansare, anul trecut. Cand am revenit la ea, stiam la ce sa ma astept: microparticulele acelea nesuferite care-ti dau senzatia ca te speli pe dinti cu nisip :)) La inceput este foarte ciudat, dar apoi te obisnuiesti. Mi se pare clar o pasta de dinti potrivita mai degraba pentru peria de dinti electrica, decat pentru cea traditionala. Curata bine zic eu, insa nu lasa in gura senzatia aceea puternica de mentol, deci de proaspat. Oricum, folosind apa de gura dupa fiecare periaj, nu mai gasesc aceasta caracteristica drept un must
  • orice nail polish addict are in trusa un produs pentru uscarea rapida a lacului de unghii. De-a lungul timpului, am incercat o multime de produse, majoritatea dezamagiri. Despre Nail Art Express Dry Drops de la Essence am citit de bine, asa ca mi-am zis ca as putea sa-l incerc si eu. Multa vreme mi s-a parut o porcarie, dar cred ca asta din cauza ca nu il foloseam corect. Il aplicam imediat dupa oja cand, de fapt, trebuia sa astept cateva minute sa se usuce si abia apoi sa-l intind pe unghie. Chiar daca m-a convins pe final, as vrea sa incerc totusi altceva, asa ca nu-l voi re-cumpara.
  • l-am inlocuit cu sprayul pentru uscare de la Farmec, luat din Romania in toamna. Din pacate, nu observ vreun efect de uscare rapida si sunt total dezamagita, pentru ca in ultima vreme am observat ca cei de  la Farmec nu doar si-au extins gama pentru unghii, dar au conceput produse cu adevarat de calitate. Imi pare rau, dar nu-l recomand.
Atat pentru acest inceput de an. Ati folosit vreunul dintre produsele acestea? Aveti alte experiente cu ele?


Comentarii

  1. o sa incerc balsamul pentru par intins!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. A fost editie limitata, dar sper sa mai fie disponibil. Sa-mi spui cum ti se pare daca il incerci ;)

      Ștergere
  2. Daaa, fa review la serum ca ma intereseaza foarte tare si pe mine. Oare merge folosit in combinatie cu AHA? Sau e cam acelasi lucru? Hm...hai ca astept cu nerbadare postarea ta ca deja l-am pus pe wishlist.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu stiu daca merge folosit in combinatie cu AHA, mai bine o intrebam pe Corina :) Eu nu le amestec. In serile in care aplic AHA nu mai pun si serul pentru albire.

      Ștergere
  3. Ne pare sincer rau ca nu ti-a placut sprayul nostru. Speram sa nu fie cazul si altor produse si apreciem feedbackul tau!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc pentru vizita si mesaj. Asa cum am spus in articol, in ultime vreme produsele Farmec mi-au lasat impresia de calitate. Adevarul este ca niciunul dintre spray-urile pentru uscare rapida nu m-a multumit.

      Ștergere
  4. N-am incercat nimic din cele de mai sus. M-ar tenta in mod special scrub-ul The Body Shop. Nu am avut nimic de la ei, dar din cate tot citesc sau mi se spune, cred ca au produse bune in general.
    Tzuc u!
    Sper ca ai avut in inceout de an buuun! Bear hug!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca te tenteaza scrubul, ti-l recomand. Alte [roduse care mi-au placut mult de la TBS apar si pe blog, fa o cautare ;)
      N-a fost cel mai roz inceput de an, dar mai am 11 luni sa recuperez ;) Pupici!

      Ștergere
  5. Bine spus! ;) Pana una-alta, compenseaza cu bucuria micilor placeri saptamanale sau lunare, dupa cum iti planifici... :P Oricat de mici [sau nu] ar fi, conteaza... :P
    Pupici back!

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare