[Review] Photoderm AKN Mat SPF 40 - Bioderma

Stiu ca in ultima vreme v-am obisnuit cu postari despre retete/ produse handmade, insa asta nu inseamna ca nu mai folosesc si produse cumparate. Incerc sa le reduc pana la eliminare completa, dar tentatiile sunt multe, stiti si voi doar ;)

Asta-vara (oh, cat de indepartata pare acum!), o prietena de-a mea si-a luat o crema de zi cu care nu s-a impacat deloc: Photoderm AKN Mat SPF 40 de la Bioderma. Ea are un ten uscat si sensibil care reactioneaza la foarte multe produse cosmetice, din pacate. Ii apar cosuri sau puncte negre din te miri ce. Stiind ca obrazul meu este mai putin pretentios, mi-a dat-o mie, iar eu am fost bucuroasa sa o incerc, mai ales ca avea FPS destul de ridicat si eram chiar la inceputul verii.


Aceasta crema este destinata tenului mixt sau gras si este rezistenta la apa. Trebuie sa va spun ca am luat-o plina de neincredere, ba chiar cu teama, din cauza unei experiente aproape traumatizante cu Capital Soleil de la Vichy de acum 2 ani, cand tenul meu – perfect most of the time – o luase pur si simplu razna: se umpluse de cosuri mici, verzi si dureroase si puncte negre, de nu suportam sa ma privesc in oglinda. Ca sa nu mai zic ca in momentul in care incercam sa o masez pe ten, se transforma in ceea ce numim “frecatei”, atat de insuportabili…bleah…

Deci nu i-am dat multe sanse de la inceput, insa dupa 2-3 aplicari, am putut sa ajung la o concluzie si anume: imi place, imi prieste si nici nu se compara cu Vichy!

Este mai degraba un fluid, decat o crema, alb si fara miros. Ma asteptam sa ramana pelicula alba si sa intre greu in piele, asa cum patisem cu Vichy-ul, insa nici pe departe. Intra foarte repede in piele, din 2-3 miscari gata! Tenul ramane putin lipicios, facand dificila aplicarea unei pudre pulbere sau a unui fond de ten mineral, mai ales vara, cand oricum transpiri. Insa eu rezolvam problema asta foarte simplu: 2-3 blotting tissues absorbeau excesul si matifiau tenul suficient pentru ca pudra sa se astearna impecabil (mai ales ajutata de o pensula kabuki buna ;) )

Tubul are 40 ml si mi-a ajuns fix cat a tinut vara, adica vreo trei luni, aplicata aproximativ zilnic. Zic aproximativ, pentru ca daca foloseam fond de ten mineral (care avea FPS natural), alternam cu o crema fara FPS. Una peste alta, fluidul mi s-a parut excelent pentru ca:

• Intra rapid in piele, nu lasa film alb si nu se transforma in “frecatei”;

• Nu favorizeaza aparitia cosurilor sau punctelor negre;

• Protectie solara ridicata: nu am observat pete maronii, cum mi s-a intamplat sa mai apara in anii trecuti, cand nu eram asa de obsessed cu protectia solara (si ce toanta eram :( )

• Este hidratant;

• Este spornic.

Stiti deja, dar voi mentiona ca este un produs dermato-cosmetic si se gaseste in farmacii la un pret de aproximativ 35-40 RON. Pe perioada verii cred ca este o alegere foarte buna pentru cele cu ten mixt sau gras.



Comentarii

  1. Eu am mlrisori pistrui care ies la iveala odata cu sosirea primaverii, asa ca ma gandesc sa imi iau o crema cu un FPS mare pe care sa o folosesc mai ales pentru a evita accentuarea pistruilor (mai ales ca as vrea sa ma prinda putin soarele si sa fiu putin bronzata la nunta, insa fara sa "beneficiez" si de "explozia solara" de pe fata mea. Daca are si efecte bune asupra tenului, e minunat! Ce fel de ten ai? Al meu e mixt si zona T o ia razna vara, asa ca sper ca "mat" acela din nume sa fie pe bune.

    RăspundețiȘtergere
  2. Tenul meu este mixt vara si iarna uscat. Crema asta am folosit-o vara si mi-a placut. Matifia binisor si are si protectie solara maricica. N-am avut probleme cu cosurile, cum mi s-a intamplat cu altele (Vichy si Uriage).
    O varianta mai ieftina si excelenta calitativ este crema de la Natura Siberica, despre care am scris deja ;)

    RăspundețiȘtergere
  3. Am citit despre ea, dar am vazut ca dezbateati problema FPS-ului, ori exact asta imi place la Photoderm.

    RăspundețiȘtergere
  4. Parerile sunt impartite. Asa cum sunt multi care nu tin cont de parabeni si alte porcarii din cosmetice, sunt mutle persoane care aleg acest tip de protectie solara, poate pentru ca au mai multa incredere. Eu nu stiu ce sa spun despre diferenta dintre ele, insa sincer ma simt mai ok cu o crema cu spf decat cu una fara spf.

    RăspundețiȘtergere
  5. Pai crema de la Natura Siberica are pana la urma FPS sau nu? Ca eu intelesesem ca n-ar avea, desi scrie...

    RăspundețiȘtergere
  6. Mai, din moment ce scrie pe flacon, cum sa nu aiba? Adica cine ar putea sa vanda minciuni? Mai ales ca nu-s niste necunoscuti... Si-s produse de export :D

    RăspundețiȘtergere
  7. Interesant, o sa ma uit mai atent la ea cand se apropie vara.

    RăspundețiȘtergere
  8. Sper ca nu folosesti SPF doar vara! Nu vreau sa sun ca o mama prea protectoare, dar si iarna pielea este expusa radiatiilor, mai ales cand este zapada si soarele straluceste.

    RăspundețiȘtergere
  9. Nu! Si iarna, dar recunosc ca e mai mic (10-15). Pentru vara as vrea ceva mai "hardcore", ca poate nu se mai revolta pistruii la fel de tare...

    RăspundețiȘtergere
  10. Din ce am citit, nu e mare diferenta intre 15 si 40. Undeva intre 2-3% protectie sporita ;)

    RăspundețiȘtergere
  11. A, da? Good to know. Numai ca momentan fondul de ten e cel cu protectia (15) si n-o sa-mi ajunga pana la vara, plus ca ar fi si cam deschis. O sa ma orientez.

    RăspundețiȘtergere
  12. Eu vara, daca aveam o crema fara fps, o amestecam cu fdt mineral (pudra) si astfel eram protejata. Nu am avut probleme cu pistruii, cu petele, deci chiar cred in fps-ul produselor minerale.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare