[Review] Masca faciala cu namol de Anapa - Dermalinea

Da, a fost o vreme in care mi-am luat masti la kil, asa ca asteptati-va sa cititi cateva review-uri despre ele :) Sper sa nu va plictisiti ;) Mie imi plac mastile, imi place sa incerc cat mai multe tipuri si, daca unele produse le pot face si singura, mastile reprezinta o categorie mai speciala: imi fac si singura, dar imi place la nebunie sa testez si gata cumparate. Evident, cu conditia sa nu fie chiar pline de porcarii.

Masca aceasta am luat-o de la Targul pentru o viata sanatoasa, tot de la cei cu Natura Siberica. La standul lor frumos aranjat trona la mare cinste un cos cu tot felul de masti, care mai de care mai atractive. Mi-am luat toate tipurile, dar azi o sa scriu despre una (sau doua cu ajutorul site-ului lor - o sa cititi mai jos de ce).


Nu am mai auzit de marca aceasta - DermaLinea - dar sunt tot de origine rusa ca, de altfel, toate sau majoritatea produselor comercializate de Anello/ Cosmetica verde. Iata descrierea produsului, asa cum apare pe site si pe plic:

Namol de Anapa pentru normalizarea functiilor de baza ale pielii
Hraneste, regenereaza puternic, normalizeaza toate funcţiile de bază ale pielii. Curata, indeparteaza celulele moarte de pe suprafata pielii, elibereaza porii, normalizand secretia sebacee. Are efect efect de albire si anti-age, in mod eficient catifeleaza si hraneste pielea. Imbunatateste metabolismul pielii, stimuleaza circulatia, reduce iritatia si inflamatia, ridurile, incetineste imbatranirea pielii. Benefica pentru pielea capului,  intareste radacina parului. Ajuta in psoriazis, eczeme, diateze, neurodermite.

Eu obisnuiesc sa-mi aplic mastile cat stau in cada, cu masca/ balsmul pe par. Asa ca am tinut-o cam 20-25 de minute. Inainte imi spal tenul si-l exfoliez usor cu periuta faciala (de la Douglas). Dupa ce ies din baie aplic o crema hidratanta, chiar daca nu mai este necesar. Masca aceasta mi-a placut tare mult. Spre deosebire de alte masti pe baza de argila care ma pisca, pe aceasta nici n-o simt pe fata (evident, pana incepe sa se usuce si sa ma stranga). Textura este un pic densa, ceea ce face aplicarea usoara, fara sa murdariti tot in jur. Este ca o crema mai grasa, dar care se intareste putin cand se usuca. Este necesara insa o clatire temeinica, altfel riscati sa va treziti cu namol prin nari sau la baza nasului si a urechilor, cum mi s-a intamplat mie :)

Cum va spuneam, tenul ramane hidratat, moale, fin (poate si datorita exfolierii cu peria) si luminos. Am avut 2 pliculete si m-am bucurat de ele, dar cum gama este variata, o sa le incerc si pe restul.

Lista completa a ingredientelor: namol de Anapa, apa, glicerina, minerale, silica, extract de petrolinum sativum, extract de matricaria chamomilla, cuma xantan, benzyl alcohol, metyl chloroisothiazolinone, methylsothiazolinone, parfum. Uf, n-aveti idee cat m-am chinuit sa scriu penultimele ingrediente! :)) Mda, astea nu prea suna ok, dar bine ca macar sunt in coada listei.
Un plic are 15 ml si cantitatea este suficienta pentru o folosire, aplicand pe ten, gat si decolteu. Pe site vad ca pretul este de 7 RON, dar parca la targ au fost 5 RON.

In afara de asta mi-am luat si varianta verde, anticelulitica, dar am aruncat plicul. Oricum, postez descrierea de pe site si un scurt comentariu.

Namol de la Saki Lake cu efect de intinerire a pielii si pentru combaterea celulitei 
Are un efect biostimulator pronuntat, intinereste pielea, restabileste elasticitatea si fermitatea naturala, incetineste procesul de imbatranire si activeaza microcirculatia sanguina. Curata si reface epiderma vatamata, hraneste pielea, conferindu-i luminozitate. Namolul de la Saki Lake minaralizeaza si vitaminizeaza puternic, este benefic si celui mai sensibil ten. Sarea Rapan (din lacul cu nămol din Siberia de Vest) poseda o activitate biologică de 5 ori mai mare decat proprietatile similare ale sarii de la Marea Moarta. Are un efect pronuntat de intinerire al pielii. Sporeste producerea de colagen si creaza un efect de lifting imediat. Masca este foarte eficienta si in combaterea obezitatii si a celulitei  atunci când se  aplica pe zonele cu probleme (abdomen, coapse, fese).

Tot 2 plicuri mi-am luat si fiecare plic mi-a ajuns pentru un picior. Am stat asa cam 20-35 de minute, dar nu am observat niciun efect. Normal, dupa o singura aplicare ce pretentii sa am? Am luat-o doar de incercare si curiozitate, pentru ca pentru impachetari anticelulitice mi-am luat 1 kil de argila verde :) Mai bine o puneam pe ten.

Una peste alta, mastile acestea sunt bune de rasfat from time to time. Cea anticelulitica e buna si pentru ten, dar pentru corp nu are sens...cred eu.


Comentarii

  1. Subscriu cu toata convingerea la faptul ca mastile sunt un punct foarte important in ingrijirea tenului. Nu voi face comentarii la masca prezentata de tine, le-ai facut si suntem aproape de aceeasi parere. As vrea sa va spun cateva cuvinte despre argila albastra de Raciu (Targu-Mures): este un produs autohton de mare valoare cu care va puteti prepara masti personalizate si naturale; mecanismul de interactie este asemanator si foarte vizibil. Va spun asta in cunostinta de cauza, eu o folosesc si in masti faciale si pentru spalarea parului si in cure interne. Este suficient sa umectati argila cu 4 ore inainte de folosire, apoi sa adugati in ea un hidrolat sau ceai de plante, un ulei presat la rece, miere, cateva picaturi dintr-un ulei esential, praf de alge, toate acestea in functie de ten. Trebuie sa va informati inainte cu privire la reteta, trebuie sa va procurati ingredientele, s.a. Este ceva mai complicat decat atunci cand o cumperi gata facuta, dar nu mai spun de ce prefer asa, eu, stiti. Si mai e ceva: cele mai bune rezultate le dau remediile din zona geografica in care te-ai nascut, spun specialistii. Eu am verificat asta comparand argila Rhassoul (Maroc) cu argila alba de Piatra Craiului si cu cea albastra. Orice decizie luati pentru voi, mastile sunt esentiale, folositi-le! Si pregatiti-va corect tenul pentru masca, este foarte important!

    RăspundețiȘtergere
  2. Mirela, ca de obicei vii cu sfaturi bune si pertinente si-ti multumesc pentru asta. Eu nu stiam ca argila trebuie umectata cu 4 ore inainte. Am niste plicuri cu argila (alba, rosie, verde si albastra - o sa scriu si despre ele curand) si mi le prepar pe loc. Daca spui ca asta este cea mai buna metoda, asa o sa fac. In schimb, le amestc cu ceaiuri, nu cu apa, cum scrie pe plic. Folosesc ceai alb sau de galbenele. Nu stiam nici despre uleiuri si hidrolati. Bine ca mai am cateva plicuri si o sa ma folosesc de sfaturile tale.
    Referitor la sfatul pregatirii tenului, asa stiu si eu, este recomandat ca tenul sa fie curat.

    RăspundețiȘtergere
  3. Voiam sa reamintesc, pentru toata lumea, despre pregatirea tenului, mai ales celor putin mai superficiale: curat, tonifiat, masat, pentru a primi cat mai bine principiile active. Eu am inceput sa scriu despre masti si pregatirea pentru acest tratament, folosind experienta domnului Eugen Giurgiu. Cu siguranta ti se va parea interesant, te astept!

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare