[Review] Dermato-cosmetice Decubal

La ora la care scriu acest post, s-ar putea ca soarta produselor dermato-cosmetice Decubal sa se fi decis deja: raman sau se retrag din Romania? Din start va spun ca, din punctul meu de vedere, ar fi pacat sa nu mai fie comercializate. Nu stiu cum a gandit Actavis-ul (ei le aduc in Romania) strategia lor de promovare, insa produsele acestea sunt bune si este pacat sa fie retrase numai din cauza unor politici de marketing gresite.

Produsele le-am primit cadou de la o prietena si m-am bucurat tare mult ca pot incerca atatea dintr-un foc, mai ales ca nu reuseam sa le gasesc pe nicaieri. Fiind dermato-cosmetice, produsele Decubal se gasesc in farmacii si se pare ca lantul Sensiblu a dorit sa aiba exclusivitate pe ele (intre noi fie vorba, sunt cam obsedati de asta...).

Decubal este o gama destinata in special pielii uscate. Eu am folosit: ulei si lotiune de corp, ulei de dus si sapun facial (exact cum apar in fotografie).


Una dintre regulile pe care trebuie sa le indeplineasca un produs pentru a fi considerat dermato-cosmetic este sa nu contina parfum. Recunosc ca prefer totusi rasfatul olfactiv, fara sa ma gandesc prea mult la cat ar putea sa-mi dauneze compusii sintetici continuti de parfum. Ei bine, ca sa impace si capra si varza, producatorii danezi au gasit o solutie ingenioasa: sa livreze produsul insotit de un pliculet cu parfum, care poate fi varsat in recipient, obtinandu-se astfel un produs dermato-cosmetic parfumat! Aceasta posibilitate este insa oferita doar la uleiuri (de corp si de dus).

Uleiul de corp are o textura care se absoarbe usor, mai ales pe pielea uda (dar asta banuiesc ca o stie toata lumea). Amestecat cu parfumul din pliculet miroase tare frumos, a citrice. Este un miros potrivit mai degraba dimineata  si mi-a placut tare mult ca persista toata ziua. E adevarat, este cam puternic, dar daca daca uiti sa te dai cu parfum in ziua aceea, esti salvata :) 
Vine insotit de o pompita, dar eu nu am folosit-o: nu mi s-a parut practica, pentru ca daca ai mainile uleioase, recipientul este dificil de folosit (aluneca); mai usor este sa torni.
Ce-mi place: hidrateaza suficient de bine; eu am probleme cu gambele, asa ca orice produs il testez acolo si daca simt ca pielea "ma tine", il consider slab. Cu acest ulei nu este cazul, pot sa ma declar multumita.
Ce nu-mi place: Contine paraffinum liquidum.

Lotiunea de corp are o textura mai dificil de absorbit de piele, adica trebuie sa masezi suficient. Nu vine insotita de pliculet de parfum, asa ca nu miroase a nimic. 
Ce-mi place: hidrateaza foarte bine. Atat de bine, incat daca ma dau seara cu ea, in seara urmatoare pielea este tot moale. Performanta asta a reusit-o pana acum doar untul nerafinat de shea. 
Ce nu-mi plac(e): din nou, ingredientele. Nici aici nu sunt multe, dar are 5 parabeni. Este suficient ca sa nu vreau sa o cumpar.

Uleiul de dus este perfect pentru iarna. Este primul ulei de dus pe care l-am folosit si trebuie sa recunosc ca, desi diferita de gelurile de dus obisnuite, este o experienta faina. Este foarte gras, asa ca pielea trebuie sa fie suficient de umeda, altfel nu se distribuie asa cum trebuie. Si acesta vine insotit de pliculetul cu parfum, care are acelasi miros de citrice si care se pastreaza aproape toata ziua.
Ce-mi place: este foarte hidratant; uneori nu am mai folosit lotiune de corp si nu am simtit niciun fel de disconfort.
Ce nu-mi plac(e): tot ingredientele, fir-ar sa fie! Uleiul are mai multe si printre ele este laureth sulfate-ul, care nu e sodium, dar mie nu-mi inspira a bine si cu asta basta! :)

Sapunul facial este foarte bland si este primul produs de acest gen care imi place. Multa vreme am evitat sa folosesc sapun facial, preferand sa ma curat cu lapte demachiant, lotiune tonica sau lotiune micelara. Ei bine, am ajuns sa-l folosesc destul de des, uneori zile la rand, fara sa simt uscaciunea aceea nesuferita.
Textura este interesanta: spuma. Am zis ca este bland si asta inseamna ca nu e bun de folosit pe post de demachiant, mai ales de catre cineva care se tencuieste bine :)
Ce-mi place: nu usuca pielea.
Ce nu-mi place: nu curata machiajul. Sa nu va mirati ca n-am zis din nou ingredientele. Nici asta nu sta mai bine la acest capitol, dar nu vreau sa plictisesc :)

Una peste alta, produsele sunt bune, mai ales pentru cineva care nu este obsedat de parabeni, SLS si alte chimicale. Recunosc, nu sunt chimist de meserie, asa ca nu pot da niciun verdict in legatura cu ingredientele. Ma gandesc ca, pana la urma, daca sunt dermato-cosmetice, nu sunt chiar atat de daunatoare....

Mai sunt si creme pentru fata, dar nu am folosit, pentru ca sunt pentru ten uscat (eu am ten mixt). Mie mi-au placut si consider ca merita incercat macar un produs din intreaga gama. Asta daca nu cumva importatorii gandesc altfel...



Comentarii

Trimiteți un comentariu

Postări populare