[Review] Creme de fata - Natura Siberica
De cand cu Targul pentru o viata sanatoasa, am descoperit o marca de produse cosmetice care ma face sa tot aman proiectul de a-mi prepara singura cremele, mastile, sampoanele, balsamurile etc. Este vorba despre Natura Siberica, de ale caror produse m-am indragostit iremediabil. Nu stiu daca am spus pana acum: imi doresc sa le incerc pe toate (toate marcile, toate produsele), niciodata fidela unei singure marci, unui singur produs. Totusi, marca aceasta m-a facut sa-i testez mai multe produse (4 deja!) si de fiecare data am fost incantata.
Astazi o sa scriu despre cremele lor de fata, de zi si de noapte. Le folosesc din decembrie, deci pot spune ca mi-am format o parere definitiva.
Crema de zi este pentru ten mixt. Marturisesc ca, de obicei, iarna folosesc mai multe tipuri de crema, inclusiv pentru ten uscat. Uneori le combin, alteori le folosesc pe rand. Eram tare curioasa sa vad cum se va comporta tenul meu, pe timp de iarna, cu o crema matifianta. Ei bine, a trecut testul cu nota 10! Imi place ca hidrateaza, dar nu lasa film gras, ca matifiaza, dar nu usuca. Sunt creme hidratante dupa care trebuie sa astept minute in sir pana sa aplic pudra pulbere (deocamdata doar atat folosesc pentru o matifiere in plus si o uniformizare a tenului), lucru deloc placut, mai ales cand sunt in intarziere (adica mai tot timpul ;) ) Ei bine, nu este cazul cu aceasta crema!
Nu doar efectul imi place, ci si ingredientele certificate Ecocert (postez descrierea de pe site-ul firmei care le comercializeaza):
- Sophora Japonica (o planta raspandita in Altai, China si Japonia cu actiune imunostimulatoare, care fortifica pielea, reface balanta hidro-lipidica, stimuleaza regenerarea celulelor si metabolismul pielii, hidrateaza si hraneste intensiv, mentine elasticitatea vaselor de sange si le creste rezistenta);
- Rubia Cordifolia (o planta cu actiune antiinflamatoare, antibacteriana, astringenta, tonica si cicatrizanta, care elimina toxinele si calmeaza pielea iritata);
- Cinidum Davuricum (planta utilizata in dermatoze, iritatii si mancarimi);
- fitopeptide (stimuleaza sinteza colagenului);
- vitamina C (creste functiile de protectie ale pielii);
- acid hialuronic (hidrateaza profund, mentinand apa in piele si combate ridurile, conferind elasticitate);
- bisabolol ( extras din musetel, cu actiune antiiritanta si antiinflamatoare);
- cretusca (este utilizata din vechime pentru tratarea reumatismului. Nu stiu ce legatura are cu o crema destinata ingrijirii tenului, dar rau ma gandesc ca nu poate sa faca...).
Celelalte extracte prezente in compozitie hidrateaza si hranesc intensiv, netezesc pielea, stimuleaza regenerarea celulelor, aduc un aport important de vitamine si oligoelemente, confera elasticitate si fermitate.
In plus, are SPF 15, un factor de protectie bun (filtreaza 92% din UVB). Nu stiu despre voi, dar eu incerc sa folosesc doar creme cu SPF.
Crema de noapte cu efect regenerant este tot pentru ten mixt. Imi place si ea foarte mult si desi nu o folosesc cu regularitate (o alternez cu masti hidratante leave-in sau cu ulei de argan), pot spune ca imi prieste de minune. S-ar putea sa ma insel, dar de multe ori am observat pe ten particule stralucitoare. Compozitia este oarecum similara celei de zi:
- Sophora Japonica;
- acid hialuronic;
- bisabolol;
- cretusca.
- Berberis Sibirica (o planta care accelereaza regenerarea celulelor, stimuleaza sinteza colagenului, tonifica, are actiune cicatrizanta, antiiritanta si vitaminizanta);
- elastina (hidrateaza profund, confera elasticitate);
- polipeptide (reduc ridurile existente si previn aparitia celor noi);
- vitamina E (previne imbatranirea celulara si actioneaza pozitiv asupra circulatiei sanguine periferice si a regenerarii pielii).
Iata si cateva detalii "tehnice":
- ambalajul - tub cu pompita. Astfel, fiecare poate sa aleaga ce cantitate de crema va folosi. In plus, stiu ca acest tip de ambalaj e si mai igienic, ca este de preferat borcanelelor. Ar fi un inconvenient, ca poate sa mai ramana crema in tub, insa avantajul este ca ajungi sa cumperi si sa incerci mai repede o noua crema :)
- nu au miros, deci nu contin parfum sintetic;
- sunt impartite pe mai multe tipuri de ten: matur, uscat, sensibil, gras si mixt;
- au 50 ml;
- costa 31 RON fiecare;
- le puteti cumpara de pe site-ul importatorilor, din magazinele naturiste sau de la targurile la care participa (le afiseaza de fiecare data pe site). Eu le iau de la Targul pentru o viata sanatoasa.
Concluzia? Cred ca am inceput cu ea si am dezvaluit-o si pe parcursul articolului: imi plac foarte mult, imi priesc si le recomand!
LE: Tocmai le-am vizitat site-ul si am observat ca livreaza doar in Bucuresti. Nu inteleg de ce si e pacat... Daca nu sunteti din Bucuresti, poate le dati un mail...
LE: Tocmai le-am vizitat site-ul si am observat ca livreaza doar in Bucuresti. Nu inteleg de ce si e pacat... Daca nu sunteti din Bucuresti, poate le dati un mail...
Foarte interesant...mie-mi plac mult cosmeticele ceva mai naturale, macar certificate bdih. Multumesc mult pt infi, cred ca le voi incrca pe cele pt regenerare, nici nu sunt scumpe. de ce toata tarile imbratiseaza ce e sanatos si inteligent mult mai rapid ca noi? Noi nu om putea produce cosmetice bio sau naturale?...
RăspundețiȘtergereMultumesc, Came, si m-as bucura sa fii la fel de incantata.
RăspundețiȘtergereLegat de intrebarea ta, nu stiu ce sa zic... Poate astfel de certificari sunt prea scumpe sau nu exista un cadru legislativ favorabil. Stiu ca intr-o vreme era o fabricuta care facea astfel de produse: Mayam. Insa din anumite motive, au fost nevoiti sa o inchida sau sa se mute, nu am retinut bine. Cred ca pe Sideris o sa afli mai multe detalii.
Pe de alta parte, am observat ca au aparut multe magazine online care ofera materiale si retete pentru a face acasa dferite produse cat se poate de naturale. Sunt convinsa ca lumea nu se va opri niciodata din cumparat cosmetice "obisnuite", insa cred ca este un trend care va fi bagat in seama de tot mai multi producatori. Sa speram ca asa se va intampla si in Ro.
Poate eu insami imi voi pune pe picioare o astfel de afacere :)
suna foarte bine, m-ai convins sa le incerc :)
RăspundețiȘtergereAstept si reactii :) Indiferent de care, dar sunt sigura ca veti fi la fel de incantate ca si mine;)
RăspundețiȘtergereHey, suna bine...trebuia sa fac buget pentru urmatorul targ :)))
RăspundețiȘtergereE ceva mai simplu sa-ti faci creme pt ten uscat, cu ceara si uleiuri...cred ca mult mai greu este pt ten gras, cum avem noi...
RăspundețiȘtergere@ Nicoleta: Nu mai e mult pana la urmatoarea editie (ultimul w/e al lunii)
RăspundețiȘtergere@ Camelcuta: Nu cred ca e mai dificil, am niste retete pe care o sa vi le impartasesc la momentul potrivit ;)
Foarte interesant. La cat mai multe review-uri asa faine. Imi place ca scrii obiectiv si ne ajuti pe noi, celelalte fete, sa ne formam o idee despre produse. Intr-o propozitie : ne faci curioase !!!
RăspundețiȘtergereIulia, multumesc si ma bucur sa stiu ca informatiile va sunt utile :) Sper ca sunt obiectiva, pentru ca am testat o multime de produse care nu mi-au spus nimic.
RăspundețiȘtergereAm fost si eu la targul deschis de astazi pana pe 20 in piata constitutiei unde sunt prezenti si cei care comercializeaza produsele din gama Natura Siberica. M-ai facut curioasa, am citit azi postul tau si cum sunt in cautarea unei creme de zi pt ten mixt/gras care sa aiba si spf am zis sa ma duc sa vad despre ce e vorba. Doamna de acolo, foarte amabila, mi-a dat crema sa o "studiez", de fapt pe mine ma interesa lista cu ingredientele, toate bune si frumoase numai ca nu am vazut printre ele nici o substanta recunoscuta ca factor de protectie solara, asa ca am renuntat sa o cumpar. Chiar sunt curioasa cum de pretind ca, crema ar avea spf 15 cand ea nu contine nici o substanta cu proprietati de ecran solar, si crede-ma ca le stiu destul de bine ca m-am documentat ceva pe tema asta.
RăspundețiȘtergereObservatia ta pare pertinenta si m-ai pus pe ganduri...Eu am aruncat ambalajul cu eticheta in limba romana, unde erau toate ingredientele.
RăspundețiȘtergereDe ce nu ai intrebat-o pe doamna de acolo? Stiu ca producatorii au si site, dar e in rusa, eu l-am citit cu google translate...Poate sunt acolo informatii de folos, sau li se poate scrie un email.
Si inca o intrebare: ai verificat ingredientele cremelor cu SPF ca sa poti spune care sunt cele care confera protectie solara? Intreb pentru ca ma gandesc sa-mi prepar creme de fata in casa, dar nu stiu cum as putea face sa aiba SPF. Stiu ca uleiul de catina si uleiul de shea au astfel de proprietati, dar nu stiu in ce masura...
Sa o luam pe rand. N-am intrebat-o pe dna de acolo pt ca era asaltata din toate partile si in plus de asta, nu parea sa stie mai mult decat ceea ce scrie pe eticheta. Am intrat si eu pe site-ul producatorilor, ar fi o idee sa le scriu, sper sa gasesc rubrica de contact. :)
RăspundețiȘtergereCat despre ingredientele ce au rol de protectie solara in cremele cu spf sunt multe de zis, cum am mai spus, m-am documentat destul de mult pe tema asta. Pot fi clasificate dupa mai multe criterii, dar in principiu sunt fie substante organice care absorb radiatiile ultraviolete (sunt mai multe categorii aici, de ex. octocrylene, avobenzone), fie substante anorganice cum ar fi oxidul de zinc sau dioxidul de titaniu care in special reflecta aceste radiatii.
Cremele bio care au si factor de protectie solara includ in formula lor dioxid de titaniu, oxid de zinc sau o combinatie a celor doua. Practic ele sunt substante minerale care au un profil foarte bun de siguranta si protejeaza impotriva unui spectru larg de radiatii UV, atat UVB cat si UVA.
RăspundețiȘtergereOri crema de la care a pornit discutia nu avea pe lista de ingrediente nici o substanta recunoscuta ca ecran solar fie ea organica sau anorganica.
Cat despre ce spuneai tu, uleiul de catina si untul de shea pot fi incluse in compozitia unei creme cu spf bio, dar ele nu au functie propriu-zisa de ecran solar, ci doar actioneaza adjuvant. Contin antioxidanti care contracareaza o parte dintre efectele nocive ale razelor UV. Ce vreau sa spun este ca o crema care contine aceste ingrediente nu te protejeaza de soare, impiedicand radiatiile sa ajunga la piele, ci doar mai limiteaza cumva raul produs de acestea. Ca sa faci singura o crema cu spf, (si pe mine ma batea gandul) trebuie sa ai ori dioxid de titaniu, ori oxid de zinc si din ce am cautat eu am gasit doar o varianta de comanda online din sua de dioxid de titaniu. In fine, m-am lungit cam mult, sper sa ma fi facut inteleasa.
Aurora, multumesc foarte mult pentru mesajul documentat. Nu te-ai lungit deloc, te invit chiar sa scrii ori de cate ori doresti, orice si oricat:) Pe mine una nu ma deranjeaza, dimpotriva, ma intereseaza!
RăspundețiȘtergereM-ai pus pe ganduri serios si promit sa ma documentez si eu. Nu stiu daca reusesc sa ajung la editia de martie a Targului pentru o viata sanatoasa, dar o sa incerc sa aflu ce e cu acel spf.
Bine v am gasit:) Ma bucur foarte tare ca ti am gasit blogul:) si parerea ta despre produsele rusesti Natura Siberica.
RăspundețiȘtergereAm fost astazi la targ si este asa cum spuneai tu, si papa si cosmetice bio, eco. Pe mine ma interesa un sampon bun pentru par deoarece am mari probleme cu parul. Cade si nu se mai regenereaza, stiu ca pleaca problema din interior dar ar ajuta mult si un sampon bio care sa l hraneasca. Eram in dubiu, acum citind ce spui tu despre sampon voi incerca cu siguranta unul.
Tin sa ti spun ca am vrut sa cumpar si crema pt. ochi dar nu o mai aveau pe stoc. Mi a spus tipul ca a fost asa de buna ca s a vandut rapid:)). Mai asteptam acum luna viitoare.
Am probat si un scrub care mi a lasat o impresie excelenta, este ieftin 5 ron si ma fac de mai multe ori din plic.
Am avut mari probleme cu henna din comert pana acum, aceea ayurvedica a fost ff buna dar au schimbat compozitia si nu mai face doua parale. Am gasit la ei o henna iraniana ff buna de fapt este gata preparata, pe culori, contine henna iraniana, basma, argila, este extraordinara, nu curge la spalat, tine ff bine si cica hraneste parul. Cu henna de pana acum la primul spalat se ducea, se vedea deja radacina, eu avand multe fire albe prindeau si aiurea, acum este uniform si superb:))
Am numai cuvinte de lauda la produsele Natura Siberica, henna, masti cu argila sau namol. Restul sunt slabute si contin parabeni si alte chestii, dar cele bio sunt excelente.
Asteptam sa mai scri impresiile despre alte produse de la ei. Te pup si sarbatori fericite:)
Draga mea anonima, multumesc pentru feed-back. Din pacate, am ratat editia de martie a targului, pentru ca am fost plecata din Buc. Intr-un fel e mai bine, pentru ca cine stie ce-mi mai luam :)
RăspundețiȘtergereDespre crema de ochi am auzit si eu cuvinte de lauda. Eu nu o voi incerca, pentru ca folosesc crema de fata si in jurul ochilor, fara probleme.
Mi-am mai luat de la ei si diferite masti cu argila si cu henna incolora (am pus poze intr-un articol). Mi-au placut foarte mult, o sa le dedic o postare.
Te mai astept cu pareri si idei :)
Mastile cu argila sunt super, abia astept s o incerc pe cea cu namol.
RăspundețiȘtergereM ar interesa si o masca de par dar ei nu au si nu stiu ce sa aleg de la ceilalti, suna f bine ingredientele, dar din pacate contin si parabeni sau SLS. Daca auzi cumva ceva despre asta sa ne spui si noua adica o masca regeneranta pentru par care pleaca:))
Am vazut si henna incolora cu minerale trebuie sa fie foarte buna pentru o masca, nu? Sigur voi reveni cu impresii, astept sa ne spui si tu ce face acea henna:) Te pup, multumesc inca o data pentru blog si informatiile deosebit de pretioase pe care le dai si sarbatori fericite impreuna cu cei dragi:)
Diana
Buna Diana, sa stii ca si eu cautam o masca, dar cand am vazut consistenta balsamului de la NS, am ramas doar la asta. Inainte foloseama sapon si masca, dar acum sampon si balsam. Sunt in continuare f multumita de el. Uneori il alternez cu henna incolora.
RăspundețiȘtergerePromit review-uri, deocamdata am o perioada cam aglomerata :(
Sarbatori luminate si tie:)
Orice femeie, indiferent de varsta, isi doreste un par frumos; de fapt, cred ca si barbatii! Eu am avut probleme si de cadere a parului si de deteriorare dupa vopsiri chimice. Cum sunt adepta solutiile naturale, am folosit argila ca baza de spalare si uleiul de argan ca masca. Rezultatele ma multumesc si daca doriti sa incercati, vorbim. Acum, solutia ingrijirii pentru mine, sunt produsele home made.
RăspundețiȘtergereDraga Mirela, eu zic sa ne tutuim, ca nu suntem atat de batrane, iar spatiul acesta cred ca poate sa creeze prietenii:)
RăspundețiȘtergereIti urmaresc deja site-ul (este in bara site-urilor pe care le sustin), iar informatiile de acolo sunt cu adevarat interesante.
Ce anume imi recomanzi sa incerc? Eu folosesc argila verde (in masti) si ulei de argan (deocamdata simplu, direct pe ten). In curand le voi folosi si pentru prepararea unor cosmetice homemade.
Cum zici tu, e ok! Argila este un adevarat dar din partea naturii. Este un mineral compozit cu mai multe varietati. Argila verde este un biocompozit si lucreaza foarte bine pe pielea cu tendinta de exces de sebum. Daca vorbim de un alt tip de ten, trebuie sa alegem altceva. O argila deosebita este cea marocana, argila Rhassoul ("pamantul care spala"), dar exista un zacamant de argila romaneasca, langa Targu-Mures, argala albastra, foarte apreciata pentru calitatile sale. Te rog sa ma crezi ca eu folosesc argila (alba!) si la spalatul dintilor. Iti poti prepara un demachiant din argila, praf de alge (mineralizant si lifting), un component abraziv (scortisoara, sare de mare fina, nuca de cocos rasa),glicerina vegetala, ulei esential pentru problemele tale si extract de samburi de grapefruit (conservant, stii). Fata se demachiaza de doua ori pe zi, pe tenul umed. Tonicul ideal este un hidrolat, dar poate fi si o infuzie, conservata cu ulei esential. Ingrijirea zilnica se poate face cu ulei de argan, este foarte bun (tot pe tenul umed) sau daca ai nevoie de protectie solara, cu ulei de jojoba. Cand iti aplici mastile, sper ca ai in vedere si gatul, decolteul si sanii!
RăspundețiȘtergereArgila m-a ajutat si pentru revigorarea parului, in amestec cu un sampon organic, simpla este prea dura.
Si, multumesc pentru aprecieri!
Mirela, multumesc mult pentru sugestii. Nu am ten cu probleme, am luat argila verde pentru ca am vrut sa o schimb pe cea alba (bej). Asa imi place mie, sa variez. Dar am citit ca este indicata pentru orice tip de ten...Eu am luat-o in special pentru impachetari anticelulitice (da, stiu, arat ca mosii de la Techirghiol:) ) Pt. ten inca folosesc mastile cu argila albastra, verde, alba si rosie luate de la Targul pt. o viata sanatoasa (am pus poze cu ele si o sa le fac si un review).
RăspundețiȘtergerePot sa te intreb de unde iti procuri tu uleiurile esentiale, hidrolatii etc.?
Cu multa placere! Caracteristicile generale ale argilei, de orice tip, sunt comune si valoroase, dar detaliile fac diferenta. Nu iti va face rau nicio argila, doar ca una iti va face mai bine decat alta. Cand am mentionat "probleme", nu m-am gandit la probleme grave de sanatate a tenului, ci la caracteristicile tenului.
RăspundețiȘtergerePai, uleiurile esentiale pe care le folosesc eu sunt productii Fares, care se gasesc, in general, in magazine de tip Plafar, iar hidrolatii ii cumpar de la un magazin bio (din 13 Septembrie) care are produse Centifolia. Uneori mai comand si online. Un magazin foarte bine aprovizionat este cel de langa Biserica Sf. Anton (Unirii).
Mirela, multumesc pentru informatii. O sa caut si eu.
RăspundețiȘtergereEu folosesc o crema normala si fond de ten mineral, care are spf. Ai putea sa incerci, am vazut intr-un alt post ca ai incercat produse TANF :) exact din alea am si eu si mi se par f ok.
RăspundețiȘtergereSi mie imi plac, o sa merg cu ele.
RăspundețiȘtergereReferitor la SPF din cremele NS...specialistii producatorului spun ca in cremele NS componentele naturale gen extract organic de melisa, de rhodiola rosea, de sibiraea altaiensis s.a. absorb UVA-UVB prin compusii de tip polifenolic. Masuratorile de laborator au confirmat acest lucru.
RăspundețiȘtergeream avut si eu crema de fata pentru ten mixt/gras de la natura siberica.. mi s-a parut prea light pentru tenul meu.. insa fluidul facial de la ei e de-a dreptul genial.. mi-a placut foarte mult .. desi are doar 30 ml, m-a tinut 2 luni si ceva..
RăspundețiȘtergeretot de la ei imi place si spuma demachianta.. e foarte buna.. si ieftina :)
Diana, nu-mi mai spune despre alta crema, ca deja am 2 nedesfacute si una abia inceputa :))) Mai ales ca-mi plac mult produsele Natura Siberica ;)
RăspundețiȘtergereSerios acum, multam de pont, I'll keep that in mind ;)
:)) nu mai zic, gata.. dar macar samponul pentru scalp sensibil .. :D
RăspundețiȘtergereOh, nici nu stii cat de disperata sunt dupa samponul lor, ca m-am umplut de cojite de la un Alverde :( Dar nu stiu unde sa-i gasesc, ca pe net trebuie comanda minima, si nu vad niciun targ la care sa participe curand :(
RăspundețiȘtergerehttp://beautymagazin.blogspot.com/2010/11/sampon-neutru-pentru-scalp-sensibil.html
RăspundețiȘtergereeu de aici imi cumpar toate produsele de la natura siberica :).. spuma demachianta, fluidul facial tot.. am vazut de curand ca au scos cei de la natura siberica si masti de fata.. abia astept sa vina si la noi .. imi plac ff mult produsele astea..
intr-adevar e nasol ca la cosmetica verde trebbuie comanda minima de 100 lei.. :(
hope it helps
Multam pt. linkul blogului, cred ca il gasisem si eu la un moment dat, dar i-am pierdut urma. Sunt mai ieftine decat la cosmetica verde?
RăspundețiȘtergereunele da.. dar nu cu mult .. 5 lei maxim
RăspundețiȘtergereDar tot e bine ca nu impune comanda minima... Si cu transportul cum e?
RăspundețiȘtergere8 lei daca platesc ramburs si 6 lei daca platesc prin cont bancar .. dar am luat numai ramburs desi o cunosc pe fata care le vinde si nu e problema sa pun banii inainte.. numai ca niciodata nu am bani pe card si mereu uit sa alimentez :)
RăspundețiȘtergereEste foarte bine. Multam pt. info ;)
RăspundețiȘtergereDraga mea, am modificat postarea despre targ si te-am mentionat si pe tine :) scuze pt omisiune. Cand am mers eu la targ, aveau toate natiile de sampon si balsam care sunt si pe site. Eu ma duc si la targul din martie, pana atunci termin ce am luat si sa vad ce alte produse mai incerc. Te pup
RăspundețiȘtergereHei, am glumit :) Oricum, multumesc ca m-ai mentionat ;) La targul din acest w/e nu am reusit sa ajung, dar sper ca la urmatorul ma voi aproviziona ;)
RăspundețiȘtergerePentru voi, fidelii nostri, am scazut valoarea comenzii minime de la 100 la 50 ron. Asta, desigur, daca nu vreti sa dati o fuga pe la targuri.
RăspundețiȘtergerePS: am sa va impartasesc si un mic secret... de martisor, la dalles, produse noi NS + oje. Restul, la fata locului :).
O, ce veste minunata! Bine-nteles ca prefer targurile, sa le vad, sa le citesc, sa le miros :) Voi fi acolo! Multumesc mult pt. mesaj!
RăspundețiȘtergerePe forumurile rusesti am citit foarte multe comentarii negative despre shampoanele Natura Siberica. Despre creme nu stiu nimic.
RăspundețiȘtergereLiretta, eu sunt foarte multumita de toate produsele Natura Siberica incercate: sampon, balsam, creme de zi si de noapte, sare de baie. Daca vrei, ia-ti un produs mai ieftin si vezi cum te impaci cu el; s-ar putea sa ai o supriza placuta ;)
RăspundețiȘtergereSunt geniale aceste produse! Foarte bune si nu sunt scumpe, comparativ cu cele din magazine si farmacii! Merita toti banii!
RăspundețiȘtergereAm acasa cateva (sampon, gel de dus, ulei pentru par, sapun de fata si corp, rimel, pudra pentru ten) si am de gand sa-mi schimb toate produsele cosmetice ramase cu cele Natura Siberica.
Sunt extrem de multumita de aceste produse. Am cateva acasa (sampon, sapun de fata, sapun de corp si par, rimel, pudra pentru ten, gel de dus) si am de gand sa-mi schimb vechile produse cosmetice cu cele de la Natura Siberica. Mai au avantajul de a fi accesibile ca pret, comparativ cu cele de pe piata sau din farmacii. Merita incercate!
RăspundețiȘtergere