IN & OUT - My Beauty Routine (20)

Dupa aproape 3 luni de pauza, iata-ma din nou in fata laptop-ului si nici nu stiu cu ce sa incep... Mi se pare incredibil ca timpul a zburat atat de repede si ca ultima data cand am scris aici era vara si petreceam cat mai mult timp pe-afara, la soare. Am avut mai multe tentative de a reveni la scris, insa lumina proasta ma impiedica sa fac poze clare, iar recent mi-am dat seama ca noua mea locuinta nu-mi ofera niste locatii bune pentru "photo shooting". 
Va trebui sa fiu inventiva, pentru ca nu-mi doresc sa renunt la acest blog, chiar daca ultimele luni nu mi-au lasat timp pentru acest drag hobby. M-au bucurat mult mesajele si mailurile primite de la voi chiar si in aceasta perioada de tacere, un motiv in plus sa revin. 

Evident ca din august incoace, am inceput si consumat diferite produse, asa ca mi-am propus sa scriu despre ele. Am o punga plina cu recipiente goale, asa ca probabil o sa vedeti doua postari similare mai repede decat de obicei.

  • pentru mine, apa de gura a ajuns sa fie la fel de indispensabila ca orice alt produs cosmetic de baza, gen deodorant, crema de zi etc. Imi place sa le incerc pe toate, chiar daca uneori mai dau gres. Cea de la Periodent (marca Rossmann) a fost ok, dar cea de la Dontodent (marca DM) cu aroma de grepfruit roz mi-a placut foarte mult, mai ales datorita aromei.
  • le-am inlocuit cu Listerine Total Care al carei gust nu-mi place absolut deloc. Este a doua apa de gura de la Listerine cu o aroma nesuferita, ceea ce ma va face sa ma gandesc de doua ori inainte a mai cumpara alta.
  • lotiunea de corp cu Nordic Berry de la Neutrogena mi-a placut foarte mult: hidrateaza eficient si de lunga durata si are un miros foarte placut, chiar daca nu persistent. Intra rapid in piele si o lasa moale si neunsuroasa. Este excelenta pentru sezonul rece, dar pe perioada verii am folosit-o in special pe coate (imi place sa citesc pe burta, sprijinita pe coate) si pe calcaie.
  • am inlocuit-o cu lotiunea de corp Ultra Sensitive de la Balea Med, fara parfum si foarte lejera, excelenta pentru sezonul cald. Intra rapid in piele si are o textura foarte fluida. Nu stiu de ce, nu ma pot impaca cu ideea de produs cosmetic pentru corp fara un miros care sa-mi rasfete simturile, asa ca nu cred ca as cumpara-o, chiar daca nu ma pot plange in privinta eficientei.
  • pasta de dinti Max White One de la Colgate am primit-o de la Rossmann si nu am observat niciun efect de albire. Dimpotriva, cand am mers ultima data la cabinet, medicul stomatolog mi-a atras atentia ca s-au cam ingalbenit (beau foarte mult ceai si in ultima perioada am cam exagerat cu fumatul). 
  • am inlocuit-o cu XyliWhite Cinnafresh de la Now Foods de pe iHerb pe care am luat-o numai de dragul aromei de scortisoara, chiar daca varianta originala nu-mi placuse in mod deosebit. Din pacate, o incadrez la categoria dezamagirilor, pentru ca aroma de scortisoara nu se simte suficient, nu face spuma indiferent de cantitatea folosita si, nu in ultimul rand, o banuiesc vinovata de agravarea unui herpes intins si pe gura si in gura, cu care m-am luptat vreo doua saptamani. Am transformat-o in pasta de dinti pentru oaspeti, iar cei care au folosit-o pana acum nu s-au plans.
  • crema de fata cu laptisor de matca de la Apidermaliv am folosit-o cu succes pe post de crema pentru calcaie, fiind prea grasa pentru tenul meu mixt. Deocamdata nu am inlocuit-o cu un produs special, pentru ca le ingrijesc cu lotiunea de corp pe care o folosesc in prezent. 
  • argila neagra de la Marea Moarta am folosit-o in combinatie cu apa, saptamanal sau uneori chiar de doua ori pe saptamana, daca imi simteam tenul incarcat. Mi-a placut efectul de curatare in profunzime si este genul de produs de care nu ma plictisesc vreodata, chiar daca nu am mereu timp sau chef sa-mi prepar o masca.
  • acesta este dizolvantul meu preferat: Isana de la Rossmann. L-ati vazut aici de ani de zile si nu intentionez sa-l inlocuiesc cu altul. Am incercat si altele, dar pana la urma tot la acesta ma intorc de fiecare data. Nu-mi ataca unghia sau cuticulele, este ieftin si eficient, asa ca nu am ce sa-i cer in plus.
  • despre Better Than Gel Nails de la Essence am scris in nenumarate randuri. A fost cel mai bun si mai eficient gel de uscare rapida incercat pana acum - si am testat destule chiar. Nu m-a deranjat decat faptul ca se ingroasa cam repede, iar sticluta opaca face imposibil de observat cand este pe terminate, trebuind sa am mereu stoc disponibil.
  • l-am inlocuit cu Insta Dri de la Sally Hansen, laudat pe multe bloguri, ceea ce mi-a stranit curiozitatea. Trebuie sa recunosc ca sunt cucerita si probabil voi ramane la acesta multa vreme. Usuca lacul de unghii foarte rapid si lasa o stralucire durabila, indiferent de oja folosita. L-am deschis de cateva luni bune si nu observ sa se fi ingrosat. Pe acesta l-am comandat de pe Amazon, insa m-am bucurat sa-l vad disponibil in drogheriile Muller. Daca ar aparea si in DM, ar fi perfect!
  • Peel Off Base Coat de la Essence l-am cumparat dupa ce am citit un review pozitiv pe blogul unei nemtoaice pe care o urmaresc de cand m-am mutat aici. Mi-a stranit interesul un produs destinat indepartarii rapide a ojelor cu sclipici, pentru ca stim toate cat de dificila este indepartarea lor de pe unghii. Din pacate, a fost o dezamagire, pentru ca nu a facut nimic, desi l-am aplicat conform instructiunilor si nu o singura data. Nu caut un inlocuitor - voi folosi metoda staniolului, singura care a dat rezultate atunci cand am avut rabdare sa o aplic cum trebuie.
  • Extra Care non-Greasy Sunscreen SPF 45 de la Paula's Choice nu am apucat sa o consum pana la final, dar a expirat si trebuie sa o arunc. Trebuie sa recunosc ca a fost unul dintre produsele Paula's Choice care m-au dezamagit. Nu contest compozitia cu ingrediente benefice pielii si nici protectia solara oferita. Insa m-a umplut de cosuri ori de cate ori am aplicat-o, fie pe fata, fie pe corp. In plus, lasa urme albe pe piele si se absorbea destul de greu. Am cumparat-o in primul rand pentru a oferi o protectie solara ridicata pielii tratate cu AHA si BHA atunci cand ma expuneam la soare, in special la plaja, dar am fost neplacut surprinsa sa constat ca petele mele de melasma din jurul ochilor redeveneau vizibile in ciuda faptului ca o aplicam destul de des, mai ales dupa ce ieseam din apa. Pentru ca vara aceasta nu am ajuns la plaja, n-are niciun inlocuitor. 
  • Serumul Cellular Elixir 365 Intense de la Lancaster l-am primit in cadrul unei campanii de testare, odata cu lansarea lui. La vremea aceea l-am folosit o perioada, dar nu-mi amintesc de ce nu l-am terminat atunci - probabil am primit alt produs care mi-a starnit curiozitatea. Acesta nu mi s-a parut cu nimic special, ba chiar alcoolul aflat printre primele ingrediente din lista m-a facut sa-i dau o nota mica in cadrul campaniei. Cu siguranta nu l-as cumpara.
  • am terminat deja doua flacoane de ulei anticelulitic de la Le Petit Marseillais, iar acesta este al treilea si probabil ultimul. Imi place ca-mi lasa pielea fina, catifelata, dar nu observ cine stie ce efecte asupra celulitei. Drept sa spun, n-am mai fost constanta in aplicarea lui si nici de masaj nu am mai avut timp sau chef la un moment dat. De curand insa am revenit la aplicarea lui aproape in fiecare seara, pentru ca am primit un dispozitiv pentru masajul anticelulitic care merge la fix folosit cu acest ulei. Este vorba despre Cellu Blue - o ventuza din silicon pentru stimularea drenajului limfatic si eliminarea celulitei. Sunt foarte curioasa sa vad daca are efecte si cu siguranta voi povesti despre ea aici.
  • spuma de curatare a tenului Purete Thermale de la Vichy mi-a placut, desi nu am reusit sa ma impac cu parfumul destul de puternic, chiar daca era in coada listei de ingrediente. A curatat tenul temeinic si nu am simtit uscaciune dupa utilizare. Nu as cumpara-o insa pentru ca gasesc variante mult mai bine formulate.
  • a inlocuit-o cu alta spuma de curatare a tenului de la CD, primita in cadrul campaniei de lansare a gamei pe baza de extract de nufar. Aceasta are ingrediente mai putine si parca mai bune, insa parfumul de afla la mijlocul listei. La aplicare nu se simte foarte puternic, dar tot ma deranjeaza ideea, chiar daca nu tin produsul pe ten prea mult timp. Nu simt ca ma strange pielea dupa ce usuc tenul, dar oricum aplic un tratament imediat. Nici pe aceasta nu as cumpara-o, din acelasi motiv de mai sus.
  • deodorantul pentru incaltaminte de la Balea are un miros tare placut si-mi place ideea de a-mi ingriji interiorul pantofilor, indiferent de materialul din care sunt confectionati. Il aplic saptamanal, dar uneori mai uit. Cand vine vorba despre incaltamintea sport, il folosesc insa dupa fiecare antrenament. 
  • l-am inlocuit cu Fresh Step de la Scholl numai pentru ca am vrut sa incerc altceva. Si acesta are un miros placut, insa nu observ nicio diferenta intre el si cel de la Balea. 
  • samponul anti-matreata cu tea tree de la Jason a fost motivul celei de-a doua comenzi pe iHerb. La vremea aceea, ma confruntam cu o matreata nesuferita cauzata de un produs Garnier (nu mai tin minte daca vopsea de par sau sampon), insa pana a ajuns acesta, am primit alte sampoane la testare si asa am ajuns sa-l folosesc abia anul acesta. Mie nu-mi place deloc mirosul de tea tree, asa ca nu ma lungeam foarte mult cand il aplicam. Nu face spuma aproape deloc, indiferent de cat de mult as fi folosit, insa curata parul foarte bine, fara sa-l lase uscat sau incalcit. Nu este un produs slab, dar nu l-as recumpara, pentru ca din fericire am scapat de matreata. L-as recomanda insa celor care se confrunta cu ea, mai ales ca are un efect racoritor excelent pe timp de vara. 
  • l-am inlocuit cu un sampon si balsam 2 in 1 de la Nivea, primit in cadrul campaniei de lansare din aceasta vara. Surprinzator, imi place chiar foarte mult! Curata parul temeinic, face spuma abundenta, miroase placut si nu mi-a cauzat niciun fel de neplaceri la nivelul parului sau al scalpului. Datorita balsamului, lasa parul descurcat si moale, ceea ce ma scuteste de aplicarea unui produs special. Uneori aplic o masca sau un balsam leave-in, insa daca ma grabesc, sunt ok si fara nimic altceva. Niciodata n-am fost fanul produselor 2 in 1, insa mi se pare atat de practic, incat ma gandesc sa am un astfel de produs in baie in permanenta.  
Ma opresc aici, desi n-am golit punga nici pe jumatate. O sa revin cu restul cat de curand pot si sper sa nu mai las sa treaca atat de mult timp intre postari. Din august insa au intervenit cateva schimbari majore in viata mea care mi-au mancat tot timpul liber si de cele mai multe ori si energia si inspiratia de a scrie. Nu stiu ce urmeaza, dar imi doresc ca blogul sa ramana ceea ce este de atatia ani: un loc drag in care scriu cu drag pentru cititorii mei dragi :)


Comentarii

  1. Bine ai revenit! Sper ca lucrurile sa se aranjeze in asa fel incat sa te poti reapuca de scris!
    Am citit cu drag despre produsele tale, am avut si eu o surpriza placuta de la Nivea anul asta, un sampon care i-a placut scalpului meu pretentios.

    RăspundețiȘtergere
  2. Welcome back! Insta Dri de la Sally Hansen se gaseste la dm, la raftul cu produsele Sally Hansen. Asta-i si top coatul meu preferat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ka, multumesc mult ♥ Sa stii ca m-am uitat special si dupa Insta Dri si dupa Instant Cuticle Remover si nu le-am vazut. Cel putin nu in DMurile in care merg eu... O sa ma uit si mai atent data viitoare :)

      Ștergere
  3. Bine ai revenit! M-am bucurat sa vad un articol nou :D

    RăspundețiȘtergere
  4. Totusi, Listerine este cel mai bun dintre apele de gura disponibile pe piata. Mie imi place cel mov, chiar il am acum. Nu am intalnit inca apa de gura mai buna, iti dezinfecteaza si sufletul. :))

    RăspundețiȘtergere
  5. Mie stomatologul mi-a zis că Listerine nu e deloc atât de grozavă. Folosesc Meridol, ceva mai scumpă dar mai eficientă - şi cu gust clar mai suportabil :)) O găsesc la Müller, dar am văzut-o şi în Real.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daa, stiu Meridol. O sa o incerc si eu, am vazut-o si-n DM daca nu ma insel...

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare