IN & OUT - My Beauty Routine (18)

La o luna de zile de la ultimul articol de acest gen, iata-ma iar cu o sacosa plina de recipiente goale. Privind la ele, stiu ca pe unele le voi revedea, iar pe altele le voi da uitarii in momentul in care le voi arunca in sacul galben (care merge la reciclare). 
Daca stau bine sa ma gandesc, nu prea sunt fidela cand vine vorba de cosmetice si goana asta de a incerca mereu ceva nou nu se soldeaza intotdeauna cu succese. Totusi, in ultima vreme, cred ca am reusit sa adun din ce in ce mai putine dezamagiri, semn ca nu ma mai las prada reclamelor din reviste sau de la raft.

Pana una alta, astazi o sa scriu despre ce a iesit si ce a intrat in rutina de ingrijire din ultima vreme.

  • de cand am inceput sa scriu articolul am stat cu nasul in recipientul gelului de dus cu zmeura de la DOP. Am scris aici cat de mult imi place, mai ales datorita mirosului care-mi trezeste amintiri frumoase de demult. Mi-a placut la nebunie absolut tot: mirosul, hidratarea, senzatiile oferite atat in timpul dusului, cat si dupa. Este probabil unul dintre cele mai faine geluri de dus incercate vreodata!
  • l-am inlocuit cu un alt gel de dus de la DOP, cu cirese. Nu sunt eu mare amatoare de fructe, dar ciresele sunt o exceptie, mai ales cele aproape negre, dulci, zemoase si "carnoase". Din pacate, mirosul acestui gel de dus este un pic sintetic, aducandu-mi aminte de iaurturile cu fructe care, oricat de multe fructe s-ar lauda ca ar contine, tot nu au nicio treaba cu adevaratele fructe. Cu toate astea, imi place pentru ca este hidratant si nu-mi usuca pielea deloc. Nu am timp sa aplic o lotiune de corp chiar in fiecare seara, de aceea ma declar multumita de gelurile de dus de la DOP. 
  • despre crema de zi cu SPF 15 Cellular Anti-Age de la Nivea am scris aici ca-mi place tare mult. A fost cu adevarat o surpriza, avand in vedere experientele negative din trecut cu marca Nivea. Marturisesc ca nu am citit cu atentie lista de ingrediente, insa nu am avut de ce sa ma plang: ofera hidratare de durata, intra rapid in piele si nu lasa film gras, are SPF 15 numai bun pentru sezonul toamna-iarna, iar recipientul de tip borcan mi-a permis sa o amestec cu un BB Cream, obtinand astfel o crema colorata care a inlocuit fondul de ten. Sigur ca nu o sa prefer niciodata borcanul in detrimentul recipientelor recomandate, insa a trebuit sa ma impac cu ideea si mi-a fost bine asa ;)
  • am inlocuit-o cu nu una, ci doua creme de zi, ambele cu SPF 30, mult mai potrivit pentru sezonul cald, cand soarele ma vede mai des. Prima crema inceputa a fost Resist Super-Light Wrinkle Defense SPF 30 de la Paula's Choice, despre care am scris deja la Favoritele lunii. Imi place la nebunie crema aceasta si cu siguranta ca o voi cumpara din nou. Datorita ei nu simt nevoia sa folosesc nici pudra, nici fond de ten, ceea ce mi se pare foarte tare, mai ales vara. A doua crema este crema de zi cu SPF 30 Cellular Anti-Age de la Nivea, sora celei cu SPF 15. A fost lansata luna trecuta, ocazie cu care cei de la Nivea au organizat o campanie de testare pentru care am fost si eu selectata. Cand am vazut ca s-a lansat pe piata, stiind cat de mult mi-a placut cea cu SPF 15, am vrut musai sa o incerc si daca nu eram selectata in campanie, mi-o cumparam cu siguranta. Imi place, dar parca nu la fel de mult ca cea cu SPF 15. Este un pic mai grasa si deci intra mai greu in piele, dar nu lasa nici film gras, nici urme albe. Ma enerveaza insa ca daca intru in contact cu apa (de exemplu cand merg la inot sau cand transpir pe bicicleta), ma ustura ochii de mor. Asa patesc cu majoritatea produselor cu SPF ridicat, deci nu zic ca Nivea e de vina. Imi place si ma bucur ca am avut ocazia sa o testez. O recomand!
  • apa de gura cu menta de la Dontodent a fost ok, cu nimic deosebita. Cred ca le-am incercat pe toate de la Dontodent, asa ca am trecut la altceva,
  • si anume apa de gura cu menta Nana de la Alverde. Menta Nana este menta marocana sau Izma creata si nu are un gust atat de puternic precum menta "clasica", adica piperita. Nu ma prea dau in vant dupa aroma de menta, nici in ceai, nici in produse cosmetice sau guma de mestecat, oricat de laudate sunt beneficiile ei revigorante. Cu toate astea, apa de gura de la Alverde mi-a placut foarte mult. Tocmai datorita faptului ca nu-mi intepenea gura cand ma clateam cu ea. Cu siguranta ca o sa o mai cumpar.

  • scrubul Visibly Clear de la Neutrogena l-ati vazut laudat aici, deci stiti ca mi-a placut. Nu m-a interesat efectul matifiant, ci cel de indepartare a celulelor moarte de la suprafata pielii. Chiar daca folosesc zilnic exfolianti chimici, nu pot renunta la peelingul de tip mecanic, tocmai datorita acestui efect de piele fina pe care il obtin numai cu un astfel de scrub. Scrubul de la Neutrogena era suficient de bland pentru a putea fi folosit zilnic, seara, la dus si nu am avut niciun fel de probleme cu descuamarea tenului sau mai stiu eu ce. Singura chestie neplacuta era ca uneori mai gaseam bobite prin parul de langa tample sau pe decolteu, dar nimic grav :)
  • l-am inlocuit cu Vitalizing Pomegranate Scrub cu vitaminele A, C si E de la Derma E, de pe iHerb. Si acesta este destul de fin pentru a fi folosit zilnic. Imi place, curata in profunzime, imi lasa pielea fina si curata, cu aspect sanatos.
  • uleiul anticelulitic de la Le Petit Marseillais l-am inclus la favoritele lunii aici. Nu observ niciun fel de efect impotriva celulitei, insa imi place ca lasa pielea fina si frumos parfumata. Pe perioada verii l-am folosit mai rar, pentru ca purtand pantaloni scurti, mi-e teama sa nu patez lenjeria sau canapeaua. Poate ar fi mai eficient combinat cu sportul (fac ture cu bicicleta zilnic), dar din motivele de mai sus, am redus aplicarea lui.
  • dupa primul flacon, mi-am mai cumparat alte doua, printr-o colega frantuzoaica. Nu cred ca mai cumpar altele, pentru ca am vazut alte produse similare si aici.
  • despre capsulele Priorin si lotiunea-tratament de la Alpecin, ambele pentru lupta impotriva caderii parului am scris prima data aici. Cu Priorin am facut o cura de un an de zile: 2 capsule dimineata si una seara timp de 4 luni, apoi cate una pe zi pana am facut anul. Lotiunea de la Alpecin am aplicat-o pe scalp dupa fiecare spalare pe cap, dar nu am fost consecventa. Nu pot spune ca nu mi-a mai cazut parul, insa este in continuare foarte des si am scapat de teama ca voi cheli din cauza regimului sarac in nutrienti.
  • nu le-am inlocuit cu nimic similar, insa am reinceput sa iau Spirulina de la Hofigal, unul dintre cele suplimentele alimentare favorite.
  • despre masca cu argila verde de la Lovea am scris aici, la favoritele lunii. Mi-a placut tare mult - oricum imi plac toate mastile pe baza de argila. Mi-a curatat tenul frumos, fara sa-l usuce si s-a consumat destul de greu. Daca mai ajung in Franta, o voi cumpara din nou.
  • am inlocuit-o cu un all time favourite mix - apa florala cu spirulina pudra de la Aroma Zone, mentionat si aici ca fiind favorit cand vine vorba de masca pentru ten. Oricat de controversate ar fi apele florale/ hidrolatii, mie masca asta mi se pare absolut excelenta. Tenul arata curat si sanatos, pur si simplu radiaza! Spirulina nu miroase grozav, insa odata amestecata cu hidrolatul, mirosul nu se mai simte. Face cam mizerie cand este vorba de clatit, insa merita!
  • si despre serul pentru albire Spot Light de la Neoteric Cosmetics de pe iHerb am scris la favoritele lunii, aici. Am consumat doua tuburi si desi nu am observat diferente majore, am obtinut o depigmentare vizibila. Mi-a placut in acest scop, insa m-a deranjat teribil sa vad cum ma umplu de cosuri in zonele aplicate. 
  • l-am inlocuit cu un ser pe care mi l-am dorit enorm de mult: gelul Resist Triple Action Dark Spot Eraser cu 2% BHA de la Paula's Choice. L-am laudat deja aici, insa o mai fac o data. Imi place nesperat de mult. In afara de faptul ca mi-a curatat tenul de cosurile aparute in urma folosirii serului Spot Light, observ si o imbunatatire a texturii tenului pe care numai exfoliantii chimici o pot face. Acum ca stau mai mult in soare si tenul s-a bronzat un pic, petele de melasma s-au colorat si ele putin, insa nu mai sunt atat de vizibile ca in anii trecuti. E drept ca am inceput sa ma cam impac cu existenta lor, insa ma bucur oricum sa am un ten curat.
  • despre stick-ul antiperspirant de la Mint Julep m-am plans aici. Miroase placut, dar ce folos daca nu si-a facut treaba? Am zis ca o sa-l folosesc vara, insa sunt mult prea multumita cu inlocuitorul lui, asa ca nu i-am mai dat alta sansa.
  • cum spuneam, l-am inlocuit cu stick-ul cu Lemongrass de la Tom's of Maine tot de pe iHerb care-mi place foarte mult, asa cum am scris aici. In afara de faptul ca ma protejeaza de transpiratie, are ingrediente bune si nu pateaza hainele. Mirosul fresh se pastreaza pe toata durata zilei. Cu siguranta voi incerca si alte variante. 
  • obisnuiesc sa spun despre parul meu ca are o personalitate mai puternica decat a mea. Sta numai cum si cand vrea el. Asa ca a trebuit sa gasesc o modalitate sa-l fac sa stea cum vreau eu :)) Multa vreme m-am ferit de fixativ, pentru ca mi-era teama sa nu arate ne-natural, imbacsit etc. Cand ma gandeam la fixativ, imi venea in minte un coc de toapa, plin de fixativ :)) Eu si ideile mele, huh? ;) Am inceput cu Ultra Power Haarlack de la Balea care a fost bunut, dar n-a reusit sa-mi tina coafura de dimineata pana seara. 
  • l-am inlocuit cu Elnett pentru par vopsit de la L'Oreal, laudat in toate partile, care sincera sa fiu imi place mai putin decat cel de la Balea! Are un miros elegant, dar efectul este aproape inexistent. Nu o sa-l mai cumpar sau o sa incerc alta varianta.
  • ramanand la categoria par, am terminat unul dintre cele mai iubite produse de hair styling - serul termoprotector cu efect de intindere a parului de la L'Oreal. L-am laudat in nenumarate randuri si l-am inclus in tot felul de favorite. Este bun, nu am de ce sa ma plang. Desi imi intind parul destul de des, uneori zilnic, cand ma duc la coafor, coafeza imi lauda parul, care arata sanatos si fara multe fire inspicate. 
  • totusi, am simtit nevoia sa incerc si altceva, asa ca l-am inlocuit cu Anti-Frizz Lotion de la Got2B/ Schwarzkopf. Imi place mirosul, pare sa aiba si efect de intindere, insa nu stiu de ce, nu pot spune wow. Nu-mi pare rau ca l-am luat, dar probabil nu il voi cumpara din nou.
Si acum ma opresc, ca mi-au trebuit doua zile ca sa scriu acest articol. Stiu, m-am cam lenevit, dar in ultima vreme imi place sa ma plimb cu bicicleta pe malul Isarului, dupa ce vin de la serviciu si sa ma bucur de natura. 

Va face cu ochiul vreun produs din cele listate? Ati folosit vreunul dintre ele?

Comentarii

  1. Poti sa-mi zici te rog daca serum-ul de la PC contine hidrochinona? Si eu ma lupt cu petele pigmentare si din ce-am discutat cu Corina doar hidrochinona le poate salva. Asta de pe iherb contine, dar aproape am terminat un tub si parca nu vad rezultatele pe care mi le doresc...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, contine, de-aia facusem obsesie pentru el :) Din pacate nu se poate comanda decat din US, cei din Europa nu-l aduc din cauza legilor.

      Ștergere
  2. Buna, Demetra!
    M-am intors si eu din Paris cu tolba plina de bunatati;)) Gelurile de dus Dop sunt dementiale ...preferatul meu este cel cu aroma de pain d'epices. Pentru mine e mirosul cartierului Montmartre. Yammy
    Si uleiurile de la Aroma Zona sunt o adevarata desfatare, sunt mult mai dense decat cele din Romania si mai intens colorate....I'm a big fan!
    Sa ai o zi frumoasa si insorita!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna Andreea,
      Bine ai revenit! Ma bucur ca ti-au umplut tolba de bunatati pariziene. Te invidiez chiar :))
      Sa te bucuri de toate cat mai mult timp! ;)

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare