[Favoritele lunii] Aprilie 2014

Nu-mi amintesc sa fi vazut prea multe postari despre favoritele lunii aprilie, asa ca recunosc ca era sa uit sa mai scriu acest articol. Trecand in revista pozele facute pentru blog, mi-am dat seama ca am ramas restanta la capitolul despre favoritele mele din luna anterioara, asa ca m-am pus pe treaba :)


Dupa cum vedeti, am numai noutati :) Iar luna urmatoare vor fi altele, pentru ca in ultimul timp am inceput cateva produse noi care par sa-mi straneasca interesul. Pana la articolul despre IN's & OUT's, hai mai bine sa va povestesc despre cele de mai sus.

  • spuma de baie cu vanilie si ceai Evening Star de la Balea a fost dragoste la prima adulmecare. Nu pentru ca sunt innebunita dupa ceaiurile de orice fel, ci pentru ca miroase absolut delicios, face o spuma bogata si durabila si nu usuca pielea. Folosesc spuma aceasta in serile in care nu ma simt in cea mai buna forma, fie ea psihica sau fizica. Mirosul dulce si senzual ma relaxeaza instantaneu, iar de curand am gasit o perna din aceea in jurul gatului, asa ca ma cufund in apa fierbinte si uit de tot ♥ Daca mai adaug o lumanare si o muzica de chill-out pot sa si adorm ;) Daca o vedeti in DM, puneti mana pe ea fara sa mai stati pe ganduri!
  • masca de argila verde de la Lovea Nature am luat-o de la Paris, la recomandare prietenei mele, mai ales ca cea de la Queen Helene - Mint Julep era pe sfarsite. Pentru persoanele cu ten mixt sau gras, masca cu argila verde este un must. Imi place tare mult, mai ales ca este mai putin densa decat MJ si se intinde usor si in strat subtire. Se usuca rapid, iar dupa clatire lasa tenul curat, fara sa am senzatia de piele care tine. Uneori am uitat-o pe ten si m-am cam inrosit, dar nu am observat alte efecte negative. 
  • uleiul anticelulitic de la Le Petit Marsellais este o alta achizitie de la Paris mon amour :) Stiu ca am spus ca nu voi mai cumpara niciun produs anticelulitic, insa mi-au placut atat de mult recipientul, mirosul, compozitia, plus recomandarea prietenei mele, incat nu m-am putut abtine sa nu-l cumpar. Iar cand o colega frantuzoaica s-a dus acasa, am rugat-o sa-mi mai cumpere doua flacoane. In doua dintre flacoane am turnat si ulei esential de lamaie, considerat un bun anticelulitic. Incerc sa ma masez dupa fiecare dus, desi uneri ma simt asa obosita, ca vreau sa ma arunc direct in pat. Nu pot sa spun ca observ cine stie ce imbunatatiri, insa ma simt cat de cat bine stiind ca totusi fac ceva contra nesuferitei asteia de celulite, in afara de sport si dieta.

  • abia asteptam sa scriu despre Resist Weekly Retexturizing Foaming Treatment 4% BHA de la Paula's Choice. Cred ca pentru mine aceasta este cea mai buna varianta de BHA, avand in vedere ca in ultima vreme ajunsesem sa folosesc lichidul cu 2% doar o data sau de doua ori pe saptamana. Am prea multe creme si seruri si nu vreau sa pun atat de multe pe ten... M-a dat gata si faptul ca este sub forma de spuma, care se trasforma intr-o crema foarte lejera, foarte usor si rapid de aplicat pe ten. Un alt mare plus este ca nu-mi simt tenul uscat, desi dupa o ora aplic totusi o crema sau un ser hidratant. Imi place mult, chiar foarte mult si cu siguranta il voi re-cumpara. Daca nu stiati, o parte dintre produsele Paula's Choice se pot comanda si de pe Amazon. Nu stiu cum este in Ro, dar in Germania toata lumea cumpara orice de pe Amazon. Cu siguranta ca taxa de transport nu ar mai ustura la fel ca cea de pe site-ul oficial Paula's Choice. Nu am comparat insa preturile produselor inca. Oricum, o sa cercetez aceasta optiune.
  • crema de zi cu SPF 15 Cellular Anti-Age de la Nivea a fost o supriza placuta, dar cred ca am mai scris asta pe blog ;) Mi-a placut foarte mult, mai putin recipientul tip borcan. Este drept ca avantajul borcanului a fost ca am putut sa o amestec cu un BB Cream prea inchis la culoare ca sa fie purtat simplu, obtinand astfel o crema hidratanta colorata perfecta pentru tenul meu. Dintre punctele forte mentionez: se absoarbe rapid in piele, nu lasa film gras, hidrateaza eficient, iar SPF 15 a fost numai bun pentru sezonul rece in care oricum nu am stat prea mult pe afara. 
  • nu v-am mai aratat demult ce mai citesc, iar luna asta chiar am vrut sa scriu cateva cuvinte despre aceasta carte. In adolescenta, Thomas Hardy a fost autorul meu strain preferat. I-am citit toate cartile de care am putut sa fac rost - unele traduse in romana, altele in engleza. Dintr-un motiv sau altul, cartea aceasta nu am citit-o pana acum, desi am cumparat-o... in liceu! La fel ca toate cartile lui Thomas Hardy, The Woodlanders este un roman dramatic si desi nu am ajuns la final, sunt absolut sigura ca nu este cu happy-ending. Acesta este stilul lui TH si mi-aduc bine aminte ca dupa ce am realizat treaba asta, am incercat sa descopar noi si noi autori, mai pozitivi. Engleza lui TH este veche, facand cititul pe alocuri  mai greoi, insa dupa mai multe pagini m-am obisnuit cu gramatica destul de diferita fata de ce am studiat la scoala. Mi se pare ca seamana foarte mult cu germana!!! Nu va povestesc despre ce este vorba, pentru ca nu as putea sa o fac fara sa stric suprpriza cuiva care ar vrea sa o citeasca. Sunt patru personaje principale - 2 femei si 2 barbati - ale caror destine se impletesc intr-un mod... cum altfel decat... tragic. 
Atat pentru luna trecuta. Inca putin si trece si mai...

Comentarii

  1. Spuma de baie de la Balea mi-a trezit niste pofte de nu pot sa-ti spun.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ma bucur tare mult ca iti merge bine cu "Resist Weekly Retexturizing Foaming Treatment 4% BHA" (Ce nume luuung are!!! :) Am vrut atat de mult sa pot folosi prod. PC, dar n-a fost chip sa ne "intelegem"....pesemne din cauza siliconului. Acesta contine siliconi? nu-l vad pe site-ul din Ro :(, pe celelalte nu am mai intrat.
    Cred ca pana la urma revin la BHA-ul lichid 2%,desi n-am vazut rezultate spectaculoase...si totusi,poate nu l-am folosit corect... caci tenul meu a cam luat-o razna in ultima vreme...
    Acum faceam o lista cu cateva ingrediente (de pe elemental.ro) pentru niste masti faciale pt ten mixt.

    Ape florale ai folosit? ma gandeam sa iau una pe post de toner sa renunt la cele cu 1001 ingrediente si 3-4 conservanti. Dupa ce spal tenul il simt adesea uscat si simt nevoia de un toner... alteori imi mai pregatesc infuzii de ceai, dar nu am timp mereu de ele...
    Ma gandeam sa aleg de aici: http://apimond.ro/ingrijirea-fetei Cel putin nu contin acid citric... conservamt regasit in mai toate produsele. Nu-mi surade...
    Cu ocazia asta poate incerc si mierea lor de salcam sau cea de coriandru... Btw - ai gustat vreodata mierea de coriandru? sper sa aiba gust bun, caci altfel nu-mi place deloc aroma coriandrului :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daaa, e tipic pentru produsele PC sa aiba denumiri lungi cat o zi de post :)
      Nu m-am uitat la ingrediente. Nu ma mai uit demult la ele, iar la Paula's Choice chiar nu le analizez, merg pe mana ei cu incredere ;)
      Am folosit si folosesc ape florale, sa arunci un ochi la categoria Aroma Zone ;) O sa postez curand noua mea masca, alcatuita dintr-o apa florala, pentru ca cea de mai sus este pe sfrasite.

      Dupa spalare nu mai folosesc niciun toner, ci vreun tratament si apoi o crema hidratanta.

      Mierea de salcam imi place la nebunie, pe cea de coriandru nu am incercat-o. Nici mie nu-mi place coriandrul ca ingredient :))

      Ștergere
  3. M-ai facut curioasa, o sa caut si eu cartea. Am citit una recent si mi-am redeschis apetitul...

    Te pup.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ah, eu citesc mereu, desi nu la fel de mult ca in liceu sau facultate...
      Sper sa-ti placa daca o gasesti. Daca nu, sper sa gasesti romane care sa-ti deschida si mai mult apetitul. Vorba aia, ai carte, ai parte ;)

      Ștergere
  4. M-ai convins, o sa incerc spuma de baie Balea

    gya-make-up.blogspot.ro

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur, sunt sigura ca o sa-ti placa la fel de mult cum imi place mie :)

      Ștergere
  5. La noi nu prea mai e vremea de bai cu spuma insa imi *trebuie* spuma aceasta, chiar am mirosit-o si eu in DM si mi s-a parut deosebita ca aroma! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pentru mine, indiferent de sezon, va fi vremea unei bai :)) Insa oricum, aici e mai rece decat in Ro. Tin minte ca intr-o vara, in Ro erau 40 de grade, iar eu aici dormeam cu pilota, pijamale de iarna si sosete!!!!

      Sunt sigura ca o sa-ti placa spuma aceasta ;)

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare