IN & OUT - My Beauty Routine (15)

Dupa o pauza atat de lunga de la scris, este lesne de inteles ca s-au strans multe recipiente goale in punga in care le depozitez si noi produse au ajuns in dulapiorul si pe rafturile din baie. Am avut parte de cateva noutati cosmetice care m-au bucurat, asa ca abia am asteptat sa scriu aceasta postare ;)

Sa trec la treaba, asadar.

  • anul trecut am primit toata gama de ingrijire a tenului sensibil cu extract de nufar de la CD, o marca pe care am observat-o pe rafturile drogheriilor, insa de la care nu incercasem nimic pana atunci. Primul produs inceput a fost lotiunea tonica micelara, pentru ca mi se terminase draga de Sensibio de la Bioderma, care aici e tare greu de gasit :( A fost ok, dar nu m-a impresionat, pentru ca machiajul ochilor nu-l curata rapid si complet, tenul ramanea lipicios si avea un parfum cam puternic pentru gustul meu. 
  • nu e de mirare ca m-am bucurat cand s-a terminat, pentru ca am putut sa ma intorc la lotiunea micelara Sensibio de la Bioderma. In decembrie, de ziua mea, am fost o saptamana la Paris si am profitat de ocazie ca sa ma aprovizionez cu 4 bidoane de 500 ml :) Am vazut ca intre timp au aparut diverse lotiuni micelare, insa dupa experienta cu cea de la L'Oreal, nu mai sunt nerabdatoare sa incerc altceva. Stiu ca ma va invinge curiozitatea si le voi testa si eu, insa pana nu termin ce am, nu mai cumpar nimic - am zis! :)
  • serul pentru depigmentare Alpha Hydrox Spot Light de pe iHerb m-a incantat inca de la inceput. Imi pierdusem speranta de a-mi vedea disparute petele de melasma din jurul ochilor, insa acest ser mi-a redat-o. Nu pentru mult timp insa :( Sunt mai bine de patru luni de cand urmez tratamentul cu aplicare locala de doua ori pe zi, insa deja nu mai observ efecte. Poate mi-am pierdut rabdarea prea repede (tipic mie!), poate atat a putut sa faca... Petele sunt estompate, este o diferenta vizibila. Insa nu-s disparute complet... 
  • in orice caz, continui tratamentul cu al doilea tub, iar dupa ce-l consum si pe el cred ca iau o pauza pana la toamna, ca sa nu-mi sensibilizez tenul, mai ales ca soarele este din ce in ce mai puternic de-acum. Iar din toamna, intra in scena serurile pentru eliminarea petelor de melasma de la Paula's Choice pentru care facusem deja obsesie :) Asa cum poate ati vazut pe pagina de FB, in sfarsit am intrat in posesia lor!!!  
  • crema cu hialuron si ulei de amla de la Dr. Scheller nu mi-a placut. Chiar daca este considerata o crema de zi, am folosit-o pe post de crema de noapte, din cauza lipsei factorului de protectie solara. Nu mi-a cauzat niciun fel de neplaceri, insa nu mi-a placut senzatia lasata dupa aplicare si nici mirosul. Lista ingredientelor era plina de uleiuri vegetale si esentiale bio, plus alcool (bio, desigur ;) ). Nu mai sunt atat de obsedata de ingrediente, insa la alcool sunt totusi reticenta. Cand era pe terminate, am inceput sa o folosesc pe post de crema de maini, ca deja ma plictisisem de ea.  
  • am inlocuit-o fara niciun regret cu serul din gama Cellular anti-age de la Nivea, care m-a surprins intr-un mod foarte placut! Niciodata nu am fost multumita de produsele Nivea, ba chiar am avut unele neplaceri, mi-aduc bine aminte - in special demachiantul de ochi si servetelele demachiante roz. Serul acesta imi place mult, il folosesc pentru hidratare seara, dupa ce aplic serul pentru depigmentare (numai pe zonele afectate). Intra repede in piele, o lasa fina si mata, iar hidratarea este de durata. O pompita imi este suficienta pentru tot tenul, fara sa ramana portiuni neglijate. 
  • crema de zi cu coenzima Q10 pentru ten sensibil de la Balea Med mi-a placut mult, iar acesta este, daca nu ma insel, al doilea flacon. Are ingrediente bune, neiritante pentru ten, iar SPF-ul este suficient pentru perioada sezonului rece, mai ales in zilele in care nu stau prea mult pe-afara. Din pacate, la birou, nici nu vad lumina soarelui :( Cred ca am mai spus despre ea, dar nu strica sa repet: intra repede in piele, o lasa matifiata, nu are parfum si nici alti iritanti, iar pretul este foarte accesibil.
  • am inlocuit-o cu crema de zi din gama Cellular anti-age de la Nivea. Si aceasta m-a surprins placut! Intra rapid in piele, o lasa matifiata, are SPF 15 si hidrateaza multumitor. O amestec cu BB Cream-ul de la Comodynes si nu mai am nevoie de fond de ten. Cred ca este cazul sa va spun ca sunt incantata de aceasta noua gama (AICI completa), din care folosesc si crema pentru zona ochilor (din cand in cand, seara) si din care urmeaza sa incerc si crema de noapte. Sigur ca nu-mi place recipientul tip borcan, insa avantajul a fost ca am putut sa pun direct in borcan BB Cream-ul si sa obtin crema coloranta. 
  • masca cu argila Mint Julep de la Queen Helene m-a tinut o groaza de timp. Cred ca pentru oricine are ten mixt sau gras, masca asta sau orice masca cu argila verde este de nelipsit in casa. Mi-a placut, cred in efectele benefice ale argilei verzi, asa ca o recomand.
  • din dorinta de a incerca ceva nou si la recomandarea prietenei mele din Paris, mi-am luat o alta masca cu argila verde de la Lovea Nature. Si aceasta imi place si o folosesc o data sau de doua ori pe saptamana, dupa baie. Aceasta are gramaj mai mare, insa se consuma mai repede. Poate pentru ca uneori exagerez cu cantitatea aplicata. Abia in ultima vreme am observat ca un strat subtire este suficient. Am luat-o din Monoprix, unde se gaseau multe produse ale acestei marci, inclusiv uleiuri vegetale.
  • balsamul de buze cu miere, laptisor de matca si ulei de masline Apidermaliv de la Veceslav Harnaj m-a tinut o vesnicie. Era cam uleios, asa ca-l foloseam mai mult seara sau ziua daca nu ieseam din casa. A fost bunut, dar nu mi-a placut aplicatorul - prefer stik-ul. 
  • l-am inlocuit cu balsamul cu vanilie de la Sierra Bees, pe care-l port mereu cu mine in poseta. Imi place tare mult, mai ales ca nu este lipicios si hidrateaza eficient. Cat vor fi la promotie, o sa le tot pun in cos pana le incerc pe toate :)
  • samponul de la Isana a fost o surpriza placuta. Mi-a placut: a curatat bine parul, nu mi-a cauzat niciun fel de neplaceri cu scalpul si mi-a lasat parul lucios si cu volum. Plus ca m-a tinut o groaza de timp, cu doua spalari sapamanale la un par de lungime medie.
  • l-am inlocuit cu un sampon pentru stralucire pentru par vopsit castaniu de la Pierre Ricaud, primit de la prietena mea din Paris. A fost ok, insa nu m-a impresionat. Dimpotriva, nu mi-a placut deloc parfumul - inecacios de-a dreptul. Nu mi-a cauzat neplaceri, insa m-a lasat rece.
  • pudra matifianta Stay Matte de la Rimmel este preferata multor blogger-ite de beauty. Evident, am luat-o dupa ce am citit atat de multe pareri pozitive :) A fost bunicica, dar nu m-a incantat atat de mult incat sa vreau sa o cumpar din nou. Eu am avut nuanta cea mai deschisa, Translucide daca nu ma insel. Matifierea nu tinea mai mult de cateva ore si nu-s genul care sa se care dupa ea cu pudra si pensula in poseta. Uneori lasa un aspect prafuit, iar asta nu mi-a placut deloc.
  • am inlocuit-o cu o pudra matifianta Alterra cu extract de rodie primita de la Rossmann. Alterra este gama bio de la Rossmann, asa cum este Alverde in DM. Este ok, insa am aceleasi nemtultumiri ca in cazul celei de la Rimmel. Ba aceasta lasa tenul mai prafuit si are un miros cam puternic. Nu o voi cumpara si deja ma gandesc la un inlocuitor. Ma tenteaza Les Voilettes de la Guerlain, insa inca mai caut review-uri. 

  • Sun Proof Lipstick in nuanta Glam Magenta de la KIKO a fost unul dinte cele mai iubite rujuri de vara din colectia mea. Desi la inceput nuanta mi se parea cam puternica pentru genul meu, in timp am ajuns sa o ador si sa o port si pe unghii si la ochi si in vestimentatie. Inclusiv masina mea este in nuanta Hot Magenta ;) Cand am vazut ca este pe terminate am inceput sa-i caut un inlocuitor cat mai apropiat ca nuanta, pentru ca acesta a fost in editie limitata si nu se mai gasea nicaieri.
  • am gasit unul tot de la KIKO, in Paris - nuanta 814. Nu sunt identice, cel nou are pigmentul roz mai puternic decat cel mov, insa se potriveste la machiajele si vestimentatia la care obisnuiam sa-l port pe celalalt. 
  • surprinzator, am reusit sa mai termin un ruj: Perfect Stay Nude Pink 152 de la Astor - review AICI. Desi initial mi s-a parut cam puternica nuanta, in timp m-am obisnuit cu ea. Vad ca am spus asta si despre cel de mai sus de la Kiko :) Sa ne intelegem: multa vreme am purtat doar rujuri nude, in culori foarte apropiate de culoarea naturala a buzelor mele si cu greu am reusit sa trec pe nuante de rosu sau mov/ fuchsia. Tenul meu este foarte alb si mi-e teama sa nu exagerez cu nuantele prea tari, de aceea prefer ca machiajul ochilor sa fie mai puternic, lasand buzele cat mai naturale. 
  • l-am inlocuit cu un ruj de la Rival de Loop nunata 107 primit de la Rossmann (swatch AICI). Nu-l port foarte des, pentru ca este cam tipator :))) Si fiind cam uscat, il folosesc doar cu balsamul de buze, care parca ii tempereaza culoarea.  
Si am ajuns la finalul articolului de azi, dar nu si la fundul sacului unde s-au mai adunat cateva recipiente goale ;) Pana va povestesc despre acelea, sunt curioasa daca ati incercat sau daca daca va tenteaza vreunul dintre produsele de mai sus ;)

Comentarii

  1. Intre lotiunile Bioderma, cea cu capacul roz ramane si preferata mea. Am incercat de 2x varianta verde, pt ten mixt, desi si eu am ten mixt, dar nu ma impac deloc cu ea. [Parfumul prea puternic...compozitia..nu stiu..] Am vazut ca a mai aparut una [travel size sau poate e si full size]... cu ceva albastru pe recipient.

    Ma intreb daca acea gama Nivea se gaseste si aici!? m-ai facut mega curioasa in privinta ei. :P

    Imi surade si acea masca cu argila, de avut in vedere daca zici ca-i asa eficienta..

    Toate ca toate, da' eu n-am avut niciodata mult laudata pudra Stay Matte...si a ta, nici urma de ea deja. :P
    Te-as sfatui totusi sa o testezi si pe aceea de la Guelain,daca spui ca ti-a atras atentia... poate totusi e mai bunicica, caci la preţ ...dar sa nu ne mai gandim.:))
    Saaau, daca nu iti va placea, teasteaza si una compacta de la Estee Lauder - Double Wear. Cred ca e fantastica pt perioada de vara.
    De fdt. (varianta anterioara celei existente), m-am convins ca e ca... vopseaua, unde-l aplici, acolo ramane. [Adica, chiar ''face'' ce ''zice'':)]
    Fara un demachiant waterproof, nicio sansa sa scapi de fdt.:)) Deci cred ca si pudra are putere de matifiere de lunga durata... Mie una nu-mi prea place sa folosesc pudra,insa daca fdt. nu matifiaza suficient, e absolut necesara... or daca nu, niste servetele din acelea de tip 'blotting'... Acelea ar fi mai accesibile..

    Tzzzuc!
    Un w-end frumos! si sa ne mai scrii despre produsele testate/terminate... aruncate. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am avut si eu Sebium (cea cu capac verde) si intr-adevar, o prefer si eu pe Sensibio, chiar daca am ten mixt. Cred ca si la ingrediente, Sensibio sta mai bine.

      Cum am spus si in articol, daca ai ten mixt sau gras, o masca cu argila verde ar trebui sa fie de nelipsit ;) Fie ti-o cumperi gata facuta (Mint Julep de pe iHerb) sau ti-o faci acasa si argila verde si apa.

      O sa citesc si despre pudra Double Wear, daca zici ca fondul de ten e atat de bun :)
      Servetele blotting am mereu in poseta ;)

      Pup si eu si iti doresc o duminica frumoasa. Aici ploua si e frig, dupa ce toata saptamana a fost asa frumos :((

      Ștergere
  2. Am inceput sa folosesc si eu ala pentru pete, dupa ce l-am vazut la tine si deja vad o imbunatatire parca. Eu am pe obraji. Am citit ca daca dupa trei luni nu se observa nicio imbunatatire, se stopeaza folosirea lui. Acum..nu stiu ce sa zic :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am vazut ca ti l-ai luat si tu, sa-ti priasca! :) Am cititit si faza cu 3 luni. Eu am observat imbunatatire, insa nu completa. Oricum, dupa ce temrin acest al doilea tub ma opresc.

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare