IN & OUT - My Beauty Routine (8)

Suntem deja la jumatatea lunii mai sau mi se pare mie??? Nu-mi vine sa cred ca aprilie a trecut deja! Luna trecuta am fost cam lenesa la scris, desi am avut material din plin. In afara de astenia de primavara, dau vina pe stressul de la serviciu, dar si pe vacanta de Paste petrecuta in Romania, perioada in care am incercat sa rezolv cat mai multe treburi si sa ma relaxez cat s-a putut. Odata intoarsa insa acasa, mi-am propus sa recuperez pe ambele bloguri, asa ca stati pe aproape :)

Cel mai usor imi este sa scriu despre produsele consumate si cele incepute, asa ca azi despre ele veti citi. Nu de alta, dar sacosa in care le tin iar s-a umplut si zilele viitoare vin astia sa ridice sacul galben (cel cu plasticele pentru reciclare), asa ca vreau sa ma debarasez de ele.

  • in mod normal, un sampon imi este suficient; nu obisnuiesc sa folosesc mai multe produse similare in acelasi timp, decat cu exceptia gelurilor de dus. De data aceasta am spart rutina, pentru ca ambele produse au fost primite pentru testare si a trebuit sa le folosesc ca sa pot sa-mi exprim parerea ;) Si daca le-am desfacut, am continuat sa le folosesc in paralel, uneori chiar impreuna - atunci cand aplicam masti cu uleiuri vegetale si aveam nevoie sa degresez cat mai bine parul. Primul intrat in uz a fost Head & Shoulders anti-matreata. Mi-a placut, a fost un produs care a anihilat si ultimele urme de matreata fara sa-mi usuce parul sau sa-mi cauzeze alte belele. Mirosul e fain, de mere verzi, dar nu se simte decat in timpul spalarii, altminteri nu persista. Degreseaza foarte bine parul dupa mastile cu uleiuri vegetale. Timp de cateva luni, companion i-a fost samponul anti-cadere de la L'Oreal, pentru barbati. La inceput, parca am observat ca nu-mi mai cade asa mult par, cel putin la spalat, unde obisnuiam sa las destul chiar. Dupa o vreme insa, poate si din cauza dietei (Dukan), parul a continuat sa cada parca si mai mult - desi am luat suplimente speciale pentru par :( Acum il simt rar si chiar si coafeza care ma stie de ani de zile, a observat ca s-a rarit si cade :(( Ma dispera situatia asta, dar nu stiu ce sa mai fac in afara de luat diverse suplimente si aplicat masti cu uleiuri vegetale. Si samponul de la L'Oreal a fost ok, chiar daca avea un miros masculin. 
  • pe ambele le-am inlocuit cu samponul primit de la drogheriile Rossmann: revitalizant de la Isana (marca lor proprie). Dupa primele aplicari pot spune ca imi place: face spuma, curata, nu ingrasa parul, nu-l incurca, nu mi-a reactivat matreata si confera stralucire parului. In plus, miroase tare placut si are un gramaj generos de 400 ml. Tocmai m-am uitat pe ingrediente si lista nu arata deloc rau: are si cateva uleiuri vegetale in compozitie si-s chiar printre primele. 
  • laptele pentru corp de la Louis Widmer cu 5% uree a fost unul dintre produsele preferate din sezonul rece - nu degeaba l-am inclus la preferatele anului. Mi s-a parut excelent din toate punctele de vedere: efecte, ingrediente, miros, recipient. Lasa pielea fiiiiina si deloc lipicioasa, iar hidratarea este durabila. Ma gandeam sa-i dedic un review, pentru ca este un produs care merita ;) In mod cert, mi-as dori sa incerc si alte produse de la Louis Widmer, pentru ca si crema de zi cu SPF 10 mi-a placut mult.
  • l-am inlocuit cu un unt de corp cu aloe vera si ulei de masline de la Olive's Secret, cumparat din duty-free-ul aeroportului din Kos, unde am fost in concediu vara trecuta. Imi place foarte mult, in special mirosul fresh care persista pana la urmatorul dus. Chiar si pijamalele sunt impregnate de acest miros, pentru ca obisnuiesc sa-l aplic seara, dupa dus. La ingrediente nu straluceste, desi are cateva uleiuri vegetale in compozitie. Am primit pontul de la sotia fratelui meu, care a folosit un unt de corp similar pe post de crema de fata si a fost tare multumita de rezultate. Daca ajungeti in Kos, merita sa-l luati!
  • am reusit sa termin si sprayul cu SPF 30 Solecrin de la Iwostin, un produs care mi-a placut foarte foarte mult. Punctele sale forte sunt protectia solara eficienta, ingredientele, dar mai ales absorbtia completa, fara sa lase acel finish alb sau lipicios. Pe aici nu l-am vazut si-mi pare tare rau ca am uitat sa-l cumpar cand am fost acum in Romania. Este un produs pe care il recomand, indiferent de ten. Eu l-am aplicat si pe fata si pe corp si ma declar multumita de protectia oferita, pe care am testat-o pe plaja la diferite ore ale zilei, inclusiv in cele considerate periculoase. Toate produsele Iwostin pe care le-am folosit pana acum mi-au lasat o impresie foarte buna.
  • pentru ca pe aici soarele este cam zgarcit la vedere inclusiv vara, am ales o protectie solara mai mica si mi-am cumparat crema de zi cu spf 15 de la Balea Med Ultra Sensitive. Dupa ce am testat atatea produse din gama Ultra Sensitive, am luat crema de zi fara nicio indoiala ca o sa-mi placa. Si nu m-am inselat. Intra rapid in piele, nu lasa film gras (dar asta nu inseamna ca matifiaza - pentru asta folosesc pudra matifianta), ingredientele sunt foarte ok (verificate cu dictionarul Paulei Begoun) si hidrateaza multumitor. O amestec cu BB Cream-ul de la Comodynes si nu mai trebuie sa aplic fond de ten, chiar daca tot ce face este sa uniformizeze nuanta tenului. Puteti sa va faceti o impresie despre rezultatul obtinut in pozele din postarea anterioara ;)
  • cele doua sticlute de Acid Glycolic de la Dr. Taffi le-am primit impreuna cu alte produse pentru depigmentare (marele meu stres in ceea ce priveste ingrijirea tenului) de la Livor. Nu sunt sigura ca am inteles exact cum se foloseste, pentru ca l-am aplicat dupa spalare, dar facea o mica spuma pe tenul uscat! Ma asteptam sa se comporte ca alte peelinguri chimice incercate de la Paula's Choice... In orice caz, mi-a placut cum arata tenul: parca mai luminos, mai curat, culoarea mai uniformizata in ciuda celor cateva pete de melasma din jurul ochilor. De fapt, asa m-am convins sa incerc tratamentul cu AHA de la Paula's Choice.
  • despre Weekly Resurfacing Treatment cu 10% AHA de la Paula's Choice am scris deja ca-mi place mult. Sunt in continuare multumita de efectele sale si in mod clar il prefer tratamentului cu BHA. Il aplic de doua ori pe saptamana si nu simt nevoia sa-l utilizez nici mai rar, nici mai des de atat. O sa-l aplic constant pana ma voi plictisi de el :)
  • prima sticluta de Bi-Oil am terminat-o dupa nu foarte multe folosiri, desi am aplicat uleiul direct pe pielea umeda si doar pe pulpe si abdomen, acolo unde am cateva vergeturi cauzate de slabirile si ingrasarile mele repetate :( Poate de cateva ori am aplicat-o si pe gambe, unde uneori imi simt pielea cam uscata, dar si pe ten, seara, dupa tratamentele cu AHA sau BHA. Indiferent de zonele in care am aplicat uleiul, nu pot spune ca am observat cine stie ce efecte spectaculoase, asa cum se lauda in prospect, dar marturisesc ca nu l-am folosit constant - asa se intampla cand ai prea multe si uneori nu stii ce sa alegi :))
  • l-am inlocuit cu o alta sticluta de Bi-Oil primita spre testare, dar dupa ce o termin si pe aceasta, nu cred ca sunt tentata sa recumpar acest produs, mai ales ca nici nu este foarte ieftin, iar Alverde sau orice alt ulei vegetal sunt la fel de hranitoare ca acesta, daca nu chiar mai bune.  
  • Dizolvantul 3 in 1 din gama Studio Nails de la Essence promite multe, dar face prea putine, asa ca il declar o dezamagire. Nu mi-a placut pentru ca nu curata rapid nicio oja (cu sau fara sclipici) si-mi mai si usca unghiile si cuticulele. Singurul plus este mirosul, dar cine cumpara un dizolvant pentru acest motiv?? Eu cu siguranta nu. Abia am asteptat sa-l termin...
  • l-am inlocuit fara niciun pic de regret cu dizolvantul fara acetona de la Ebelin care-mi place mult mult! Curata rapid (nu l-am testat pe oja cu sclipici), este spornic si are acel dispozitiv de aplicare interesant (parca la Cien am vazut, desi n-am folosit) care previne irosirea si stropirea. Daca nu ma insel, este singurul dizolvant Ebelin care-mi place, desi am folosit mai multe (galben, albastru si portocaliu).
Atat pentru azi, cred ca este destul :) Ati incercat vreunul dintre aceste produse? Va tenteaza ceva de aici?

Comentarii

  1. si mie imi cade parul foarte tare si tind sa cred ca de la apa deoarece a inceput sa cada si sa isi schimbe culoarea cand am venit la facultate...il mai ajut cu ulei de ricin dar nu se observa mari diferente :(

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu stiu daca apa poate fi de vina pentru caderea parului... Eu mai degraba as analiza carentele interne. Nu stiu ce sa spun, incerc diverse si nu vad nicio schimbare :((

      Ștergere
  2. De la Dr.Taffi am testat acum 1 an si ceva crema asta cu AHA:
    http://www.amazon.co.uk/Dr-Taffi-Glycolic-Acid-Cream/dp/B004P9M5TG

    Mi-a cam placut. :) Nu mi-a provocat niciun disconfort si nici acnee or alte asemenea. Pretul a fost cel care m-a tinut departe de a o lua full size.

    Desi eu cu Paula's nu prea m-am inteles, AHA-ul de mai sus si crema cu retinol din aceeasi gama, totusi au ramas favoritele mele. Le-am testat doar din mostre si daca as prinde o promotie ok le-as lua full size. Si mie mi-a placut mai mult AHA-ul asta decat BHA-ul 2% (lichid).

    Din toate produsele PC, se merita sa ai un exfoliant in casa... macar o data pe saptamana aplicat si tot e bine.

    Imi fac cu ochiul produsele pt corp :) (laptele de la Louis Widmer cu 5% uree si untul cu aloe. Am folosit un singur unt, unul de la Boots... pe care-mi venea sa-l pap dpv al aromei si texturii :) Hidrata super,super bine! Cred ca si acesta cu aloe e f. fain!).

    Tzuc!
    W-end frumos in continuare!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am avut si crema aceea, cateva mostre generoase care m-au ajutat sa-mi creez o impresie clara. Si, la fel ca si tie, mi-a placut! Intr-adevar, produsele acestea sunt cam scumpe, de aceea am optat pentru Paula's Choice. Dar intr-o zi o sa comand, cred ca fix aceasta crema, pentru ca ea mi-a placut cel mai mult dintre produsele incercate de la Dr. Taffi.

      Da, sunt de acord cu tine: dintre toate produsele Paula's Choice, cele cu AHA sunt preferatele mele.

      Cred ca majoritatea unturilor sunt faine, dar cele de la Boots mi-aduc aminte ca ma innebuneau si pe mine cu mirosul lor. Mi-au placut mai mult decat cele de la The Body Shop.

      Pup si eu si w/e placut! Azi a iesit soarele si aici, ura!!! :)

      Ștergere
  3. Răspunsuri
    1. Multumesc! Te astept cu un comentariu mai lung cu macar doua-trei cuvinte :))

      Ștergere
  4. Ce mult imi plac postarile astea! Mai am si eu putin din acetona pe care o folosesc acum -Cien- pe care o adoooor, dar nu vreau sa mai calc prin Lidl ca tentatiile la dulciuri sunt prea mari acolo. Asa ca o sa ma reorientez spre cea de la Ebelin, ca vad ca are ambalajul aproape la fel.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. O sa ajung eu intr-o zi intr-un Lidl si o sa-mi iau si eu vestita acetona de la Cien :)) Acum una-doua saptamani am vazut ca au lansat gama de make-up Cien, dar am citit o singura postare despre ele si era nefavorabila...

      Acetona de la Ebelin este chiar ok, sper sa-ti placa daca o incerci ;)

      Ștergere
  5. Postarile de acest gen sunt preferatele mele!
    Eu acum folosesc Liquid 2% BHA de la Paula's Choice si ma declar multumita, am scapat de acnee. Sunt tentata sa comand si un tratament AHA, poate pe acesta de care spui tu.
    Acetona de la Ebelin are un ambalaj tare dragut (eu o folosesc pe cea de la Cien si imi place foarte mult ambalajul)!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, ma bucur mult ca va plac aceste postari :)

      Eu tot BHA 2% lichid folosesc din 2011 si pe bune ca nu observ nicio imbunatatire :( Ma uit pe pozele din anii trecuti, cand nu foloseam nici atatea produse si tratamente, nici nu ma interesau ingredientele, iar tenul meu arata mult mai bine :( Poate de vina o fi trecerea anilor, cine stie?!?

      Ștergere
  6. Stiu ca o sa vreau si eu un AHA, sa il termin pe al meu si ma orientez spre cele de la PC. Al meu e bun, dar parca vreau ceva nou :(

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pai sa-ti iei, ca sa poti avea un grad de comparatie si sa ne spui si nou care e mai bun: PC sau Olaz ;)

      Ștergere
  7. Ai fost tu lenesa la scris dar ai revenit in forta. Imi plac postarile tale despre produsele folosite mai aflu si eu noutati. Mihaela Adriana

    RăspundețiȘtergere
  8. buna, poti sa ma ajuti i pe mine cu o problema, as doi sa-mi cumpar produse aussie. Stii de unde le pot cumpara online, site-uri de la noi sau din afara?
    Ms

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna, din pacate nu te pot ajuta. Eu locuiesc in Germania si aici sunt disponibile in reteua drogheriilor DM.

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare