Project 10 Pan - make up products

Am vazut multe postari similare pana acum, insa zau daca m-am gandit vreodata ca o sa ajung sa am si eu un astfel de plan. Ma consider o persoana cumpatata, care uraste sa arunce banii pe fereastra, dar ca orice femeie uneori cedez ispitelor de pe rafturi :) De fapt, asa am si ajuns sa ma gandesc la un astfel de proiect: poftesc la multe produse, mai ales de make-up, si pentru a mi le lua, mi-am propus sa le fac loc prin eliminarea "concurentelor" deja pe sfarsite. Iata asadar, o parte din produsele "luate in vizor":



Dupa cum se vede treaba, cel mai "rau" stau la capitolul rujuri, si culmea e ca tot la rujuri poftesc si acum. Pudrele si fondul de ten sunt oricum pe final si am deja altele noi in cutia cu minuni neincepute.
Sa va prezint asadar "victimele" acestui prim proiect 10 Pan si cateva cuvinte despre ele:

  • fondul de ten Healthy Mix de la Burjois nr. 52 este primul si singurul fond de ten pe care mi l-am achizitionat vreodata, evident "intaratata" de blogosfera de beauty plina de laude la adresa lui. Nu am deci un grad de comparatie, insa nu ma pot declara foarte incantata de el. Folosit impreuna cu o crema, este cat de cat ok, dar folosit simplu nu mi-a placut deloc. Da, imediat dupa aplicare tenul arata uniform, luminos, mai ales ca acest fond de ten nu are o acoperire mare, deci efectul final nu este cel de masca, mai ales daca nuanta aleasa se potriveste perfect cu nuanta tenului. Dupa cateva ore insa fruntea mi se umple de ulei si luceste mai ceva ca un bec. Folosesc servetele matifiante si umplu dintr-un foc vreo 3-4 cu uleiul ala, bleah :( Asadar, din punctul meu de vedere, acest fond de ten nu este potrivit tenului mixt sau gras. Dupa ce-l termin, am de ales intre Natural Lift Make-up de la Rival de Loop si Endless Stay Make-up de la Manhattan, ambele primite de la ei. Inca nu-s decisa pe care-l voi alege...
  • pudra pulbere de la Clinique a fost prima mea pudra folosita vreodata, iar acesta este al doilea borcanel in aceeasi nuanta - 03 Transparency. Acesta este primul an in care folosesc fond de ten, iar pana acum mi-am colorat tenul doar cu aceasta pudra pulbere. Nu am mare lucru de ascuns, tot ce mi-am dorit a fost sa obtin o uniformizare a pielii si matifiere. De matifiat nu matifiaza decat putin si asta doar la inceput. In rest, este o pudra oarecare, mai degraba pentru fixarea fondului de ten, dar eu nu o folosesc decat simpla. Nu am de gand sa o mai cumpar, doua borcanele mi-au fost de ajuns, mai ales ca 35 de grame este o cantitate extrem de generoasa. Dupa ce o termin, ma asteapta pudra compacta Stay Matte de la Rimmel.
  • alt produs pe care abia astept sa-l termin este pudra pulbere translucenta Prime and Fine de la Catrice. Sincera sa fiu, pudra aceasta de la Catrice m-a dezamagit, si acesta este motivul pentru care nu am scris pana acum despre ea. Am folosit-o si simpla, direct pe ten, dar si aplicata peste fondul de ten. In ambele cazuri nu am obtinut matifierea dorita si, mai mult decat atat, dupa aplicare ramaneam cu fata alba de parca as fi pus faina pe ea, indiferent de cantitatea folosita sau de modalitatea de aplicare. Locul ii va fi luat de aceeasi pudra Stay Matte de la Rimmel, desi imi face cu ochiul Fix and Matte de la Essence
  • primerul pentru fardul de pleoape de la Artdeco a fost preferatul meu ani de zile, iar acesta este deja al doilea borcanel. Inainte sa-l cumpar, am testat si TFSI, insa nu m-a convins sa platesc dublu pentru o cantitate mai mica si cu acelasi efect. Asta in Romania. Aici am multe alte optiuni si as vrea sa mai variez. In plus, varianta la borcanel nu ma incanta deloc. La inceput este ok, dar dupa ce consum aproape jumatate de produs, este complicat sa-mi tot bag degetele inauntru, mai ales daca-mi las unghiile un pic mai lungi. Momentan nu am niciun inlocuitor in asteptare, inca ma documentez. Din cate am citit pe blogurile nemtesti, cel de la Rival de Loop pare interesant...
  • blushul Rose Plein Vent de la Guerlain a fost o dorinta mai veche, de cand un make-up artist Guerlain mi-a facut un make-up cap-coada care mi-a placut atat de mult, incat nu-mi venea sa ma mai demachiez. Nu stiu ce-a facut acel make-up artist, ce pensule a folosit, cert este ca de cand l-am luat, nu am fost atat de incantata ca atunci cand mi-a fost aplicat prima data. Ce sa spun, nu-s cine stie ce talentata la machiaj, insa nu ma asteptam sa nu gasesc nici dupa atata vreme modalitatea prin care sa ma indragostesc din nou de acest blush care, la vremea la care l-am cumparat, m-a si costat o caruta de bani. Ma incapatanez insa sa-l folosesc pana la final :) Nu ma asteapta niciun blush deocamdata, pentru ca mi-e teribil de greu sa-mi aleg unul singura. Mai degraba as cere ajutorul unui profesionist, pentru ca mi-e teama de efectul de clown ;)
  • am 5 rujuri in culori cat de cat asemanatoare si ravnesc deja la altele. Asa ca mi-am propus mai intai sa le termin pe cele incepute de mai multa vreme sau pe cele consumate deja pe jumatate. Dupa cum se vede, le-am aliniat in ordinea marimii "cioturilor", iar nuantele sunt:
  1. Delicious Luxury Creme Lipstick nr. 133 - Calvin Klein (click pentru poze si review);
  2. Mauve Diamonds nr. 110 - Maybelline l-am primit cadou de la o prietena din Italia. La prima vedere mi s-a parut prea sclipicios, insa pe buze arata foarte frumos, datorita nuantei rozalii asemanatoare cu buzele mele;
  3. Nr. 203 - Rival de Loop l-am primit in  cadrul unei campanii de testare si l-am folosit destul de des vara asta.Dati un click pe link sa vedeti poze si sa mai aflati una, alta despre el ;);
  4. Ultimate Shine 050 Simply Rosewood - Catrice l-am folosit mai mult in zilele mai friguroase, in special datorita formulei sale deosebit de hidratante. Trebuie sa recunosc insa ca m-a dezamagit nuanta rujului care arata intr-un fel de mana si altfel pe buze. Pe mana, dupa cum se vede mai jos, are o nuanta trandafirie inchisa, insa pe buze este un roz foarte palid care nu prea se impaca cu buzele mele si nici cu tenul meu alb-roz. Asa ca l-am folosit mai degraba combinat cu un gloss maroniu de la P2;
  5. Creamy Lipstick nr. 388 - KIKO l-am luat acum cativa ani din Italia, dar nu prea l-am folosit, din cauza ca are o nuanta cam inchisa pentru genul meu... Il folosesc mai mult iarna si de cele mai multe ori il combin cu un ruj mai deschis. Anul acesta o sa-l folosesc combinat cu cel de la Catrice, pentru ca au nuante si texturi asemanatoare.
 swatch-uri in ordinea prezentarii

Asadar acestea sunt o parte dintre produsele de make-up pe care intentionez sa le dau gata in acest sezon. Nu cred ca va fi dificil, pentru ca imi place sa ma machiez si o fac aproape zilnic, mai putin in week-end. 

Daca aveti propuneri de inlocuitori pentru anumite produse, nu ezitati sa-mi lasati un comentariu ;)


Comentarii

  1. Eu va admir de la distanta cu proiectele astea 10 pan, ca eu n-as fi in stare sa duc la bun sfarsit niciunul. Poate un 5 pan, ca pot sa numar pe degetele de la o mana produsele pe care le folosesc pana la capat ;))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pai si ce faci, le arunci neterminate? Ca nu le poti tine la infinit...

      Ștergere
  2. Aceasi problema o am si eu cu ArtDeco... problema e ca Rival de Loop este foarte pretentios daca nu este aplicat ca lumea. Eu in general cand il aplic il las cam 5,10 secunde pe pleoape si abia apoi incep procesul de machiaj.
    Singura pudra care mi-a placut pana acum este cea de la Manhattan Clearface, asta daca este aplicata intr-o dosa mica.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multam ca mi-ai spus de primerul RDL, o sa-l testez si la stand sa vad... M-am plictisit de ArtDeco si vreau sa mai variez. Poate gasesc ceva la P2 sau Essence...

      Ștergere
    2. P2 inca nu am testat ca lumea dar essence Color ARts pare foarte ok. P2 e tot la borcanas, deci nu faci mare afacere.

      Ștergere
    3. Ok, arunc un ochi la Essence si P2, multam :)

      Ștergere
  3. Mult succes in proiect si sa ne anunti cum a decurs totul. Rujurile or sa fie usor de dat gata pentru ca sunt aproape de final :D.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multam, Iulia. Ai dreptate cu rujurile. Le port in portfardul din poseta ca sa le folosesc doar pe ele.

      Ștergere
  4. bafta!!

    si eu ar trebui sa ma apuc de unul ca iar am umplut toata casa si toate gentile de rujuri si gloss-uri :|

    in plus, chiar vreau un beauty corner si tre sa pun bani deoparte sa mi-l cumpar

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Anais, pai hai, apuca-te si o sa vezi ce motivata vei fi ;) Am vrut sa pun o poza cu stocul de produse noi pe lista de asteptare sa fie folosite, dar am zis sa nu va sperii :))

      Ștergere
  5. Spor la consumat! :) Am si eu un fisier pe desktop si ma bucur cand mai tai cate un element din lista! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Wow, ce organizata esti, Ruxandra :) Cred ca-i mare bucuria cand tai un produs vechi si-l inlocuiesti cu unul nou ;)

      Ștergere
  6. nu stiu daca as rezista cu asta :) le arunc daca ma plictisesc de ele si gata :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu nu vreau sa le arunc, e ca si cum as arunca banii munciti de mine direct la cos ;)

      Ștergere
  7. Multa, multa bafta si sa le termini cat mai repede! :)
    Cu rujurile am luat-o si eu razna, dar se consuma atat de greu, mai ales ca nu prea le reaplic peste zi. Efectiv mi-e lene, nu ma vede nimeni la munca, prefer un balsam de buze si atat.
    Pe de alta parte, ca si tie, mi-e tare mila sa le arunc, parca vad banutii si timpul petrecut muncind luand directia cosului de gunoi. Nu ma lasa inima, doar cand e recipientul gol :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pe mine ma vede o groaza de lume la munca, asa ca sunt mereu rujata :) Cu toate astea, tot se termina greu rujurile astea!

      Ștergere
  8. Succes! Si eu am adunat cateva rujuri, din pacate dupa ce le iau mi se pare ca parca nu ma prinde cine stie ce si trebuia putin mai roz/maro/dechis/inchis si tot caut nuante si tot adun si nu le folosesc pe cele vechi. La mine project pan-ul functioneaza cel mai bine daca imi impun sa nu cumpar. Atunci ma vad obligata sa rascolesc la fundul gentutei cu produse sa vad ce pot "cumpara" de acolo.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si mie mi-e foarte greu sa gasesc o nuanta potrivita, dar culmea e ca cele mai mutle rujuri sunt primite si-mi vin bine! :)
      La mine este primul 10 Pan Project si vad ca merge binisor, adica ma abtin sa cumpar, stiind ca am un tel de atins ;)

      Ștergere
  9. Mie Bourjois Healthy Mix mi-a placut foarte mult. Acum folosesc Astor-Mattitude, dar de indata ce il termin, voi reveni la Bourjois. Nuantele rujurilor sunt foarte frumoase!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am scris in alt comentariu: mie nu mi-a placut deloc deloc Burjois. Clar depinde de tipul de ten...

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare