[DIY] Balsam multifunctional homemade

Dupa atatea review-uri, mi-am propus sa revin cu o postare despre un produs facut de mine, pentru ca sunt foarte multumita de el si vreau sa va impartasesc si voua reteta, chiar daca nu este cu nimic originala. Am mai facut si altele, despre care n-am scris, pentru ca de obicei postez despre produsele care mi-au reusit. Da, da, mai am si rateuri, ce credeti? :) 


Aici il vedeti deja folosit si-mi pare tare rau ca nu m-a dus capul sa-l pozez inainte sa dau iama-n el :( Insa abia asteptam sa-l incerc, asa ca n-am mai apucat. Stiu ca de multe ori cumparam ambalajul, ceea ce ne atrage privirea in primul rand, insa in acest caz va garantez ca aparentele insala ;)

Balsamul acesta l-am facut inainte sa primesc laptele hidratant Cattier, cand ramasesem fara nicio crema de corp. Cum aveam o multime de ingrediente naturale, am zis sa renunt tentatiei de a-mi cumpara o lotiune frumos si chimicos parfumata, si am ales varianta handmade.

Ce am folosit:


  • ceara de albine (Aroma Zone);
  • unt de avocado (Of a Simple Nature);
  • unt de shea (Coastal Scents);
  • unt de cacao (Coastal Scents);
  • ulei din samburi de struguri (Coastal Scents);
  • pudra de roscove (am uitat s-o inlclud in poza - bio, de la un targ de produse naturiste);
Mod de preparare: 

  • topiti 1 lingura de ceara intr-un recipient pe bain marie;
  • adaugati unturile in acelasi bol, pana ajung in faza uleioasa;
  • adaugati uleiul si amestecati bine;
  • scoateti bolul din bain marie si adaugati o lingurita de pudra de roscove. Puteti adauga un ulei esential sau orice aroma va place mai mult;
  • amestecati bine, turnati compozitia in recipient si dati-l la racoare pana se intareste.

Proportiile difera in functie de cantitatea pe care o aveti in minte pentru produsul finit, in stransa legatura evident cu recipientul pe care-l aveti la indemana. Eu am folosit unul pastrat de la un unt The Body Shop si-mi place ca este foarte practic pentru genul asta de balsamuri solide. De obicei, unturile sunt in cantitati egale (1-2 linguri), iar uleiurile le adaug dupa ce am topit unturile si le pun ochiometric, cam jumatate din cantitatea totala de unturi topite.

Este prima data cand folosesc ceara de albine intr-un balsam si pot sa spun ca este o diferenta majora intre un balsam facut doar cu unturi si uleiuri vegetale si unul care are in compozitie si ceara. Datorita ei, se absoarbe mai usor in piele si-mi place ca nu mai raman naclaita si stresata ca-mi patez hainele.



Pudra de roscove (acele bobite maronii) este un excelent inlocuitor pentru cacao, asa ca balsamul are un miros dulceag, de ciocolata. Cred ca deja cunoasteti efectele benefice ale unturilor (cacao, shea si avocado) si uleiului din samburi de struguri, deci va dati seama cat de bun este un astfel de balsam pentru pielea corpului: o hraneste, o hidrateaza, o netezeste. L-am numit multifunctional, pentru ca poate fi folosit pe fata, pe corp, pe calcaie.

Eu una sunt foarte incantata de el, asa ca voi repeta reteta, probabil cu alte uleiuri si ceva arome naturale, de care Aroma Zone abunda ;) Ce spuneti, incercati asa ceva acasa? :))



Comentarii

  1. Nu arata rau deloc crema ta. Mie insa nu prea-mi place pudra de roscove, mi se pare ca ramane galbuie pe piele. :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Diana, cred ca am pus putina pudra, ca nu am astfel de probleme. Dimpotriva, se absoarbe complet in piele. Daca vrei sa incerci, poti inlocui pudra de roscove cu cea de cacao ;)

    RăspundețiȘtergere
  3. Cred ca imi voi face curaj si eu sa "gatesc" un astfel de balsam, imi place mult cum arata in poza. Primul meu experiment de acest gen a fost semi-rateu, insa crema a iesit utilizabila si chiar mi-a placut:)

    RăspundețiȘtergere
  4. Am observat si eu aceasta calitate a cerii de albine cand mi-am facut balsamul de buze. Se tinea mai bine pe buze si parca hidrata mai mult fara sa dea senzatia de uleios.

    RăspundețiȘtergere
  5. @Georgiana, daca-ti faci curaj, sper ca vei impartasi cu noi experienta ;)

    @Betty, pai ia vezi si sa vedem si noi :))

    @Deea, exact!

    RăspundețiȘtergere
  6. Arata a untura, sar vorba ta: nu-i de mancat!

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare