[DIY] Ser anti-rid pentru zona ochilor handmade

In ultimul timp am postat cam multe review-uri, dar asta nu inseamna ca am renuntat la cosmeticele homemade. Asa ca azi mi-am propus ca in urmatoarele postari sa va povestesc despre ultimele mele realizari, poate va dau niste idei ;)

Cred ca v-am mai spus ca de obicei urmez retetele unor specialisti sau ma ghidez dupa instructiuni generale, pentru ca deocamdata nu stiu totul despre cele mai potrivite sinergii intre diferitele ingrediente. Asa ca reteta de azi nu-mi apartine, doar ca am adaptat-o putin de tot.

In mai multe randuri am mentionat ca nu cred in cremele speciale pentru zona din jurul ochilor, acestea fiind o gaselnita a companiilor producatoare sa ne mai scoata ceva bani din buzunar. Totusi, sunt creme pentru ten  de la care ma ustura ochii rau de tot, asa ca daca tot aveam ingrediente si un recipient dragut, am zis sa-mi prepar acest ser. 


Reteta am luat-o de pe blogul celor de la Elemental, pe care il urmaresc constant, intrucat am gasit foarte multe informatii interesante si utile, mai ales celor care vor sa-si prepare singuri cosmeticele si chiar fardurile. Varianta originala suna asa (o gasiti aici):
  • 25 ml ulei de argan
  • 15 ml ulei de rosa moscheta
  • 8 ml scualan de masline
  • 1 ml vitamina A
  • 0.5 ml ulei esential din seminte de morcovi
  • 0.5 ml ulei esential de patchouli.
Pentru ca am un bidon de ulei din samburi de struguri care pare ca nu se mai termina si care are si el proprietati de tonifiere, l-am folosit in locul uleiului de argan, pe care prefer sa-l folosesc ca atare sau amestecat in crema de noapte (uneori).


Acestea sunt ingredientele folosite, luate de prin diferite parti. Link-urile va duc direct la produse, unde gasiti detalii si preturi.
  • Uleiul din samburi de struguri: de pe Coastal Scents 
  • Uleiul de rosa moscheta: deja al doilea flacon de pe Aroma Zone
  • Scualanul de masline: de pe TANF
  • Vitamina A din farmacie
  • Uleiul esential din samburi de morcovi: tot Aroma Zone sa traiasca!
  • Uleiul esential de patchouli de la un plafar (producator Solaris Plant)
  • Recipientul roll on: evidement... Aroma Zone ;) Este ideal pentru genul asta de seruri, pentru o aplicare precisa.
Avand in vedere ingredientele componente, serul este uleios, asa ca probabil are mai degraba proprietati nutritive decat de hidratare. Eu il aplic si pe pielea umeda, si pe pielea uscata, simplu sau combinat cu mostrele de crema pentru zona ochilor primite de la Gerovital (gama noua). Nu il aplic decat seara, din cauza ca este uleios si nu intra rapid in piele. 

Dimineata, zona nu mai este uleioasa, dar foarte moale, fina. Eu nu am riduri, deci nu va pot garanta efectul anti-rid. Insa toate ingredientele au proprietati extraordinar de benefice pentru ten, asa ca serul poate fi utilizat macar pentru prevenirea ridurilor.
Uleiul esential de patchouli are un miros mai deosebit, barbatesc, oarecum de pamant. Mie imi place, ca nu e un miros obisnuit, chiar foarte interesant.

Merita testat, iar daca o faceti, dati-mi de veste :)

Comentarii

  1. O idee grozava!!!
    Cand voi avea ingredientele, iti voi urma exemplul! :*:X

    RăspundețiȘtergere
  2. Pentru o comanda sub 59 eur, livrarea costa 7 eur, iar peste 59 e gratuita.

    RăspundețiȘtergere
  3. O sa-mi fac un carnetel cu retete, asa cum isi nota mama retete de prajituri, si-am sa prepar si eu cosmeticute dupa modelul tau :) Imi trebuie o gramada de ingrediente, deocamdata nu am, dar curand....:D

    RăspundețiȘtergere
  4. Acum e mai simplu, dai copy, paste si le salvezi intr-un doc ;)
    Eu am strans multe ingrediente, dar toate in decurs de mai bine de 1 an, incet incet. Toate pe masura ce descoperi noi retete, ingrediente sau ti se termina un produs si vrei sa testezi ceva facut de tine sau sa treci pe bio... Deci nu te speria, nu trebuie sa le iei pe toate odata, ci in timp ;)

    RăspundețiȘtergere
  5. Si mie mi s-a parut putin nasol ue de patchouli la inceput dar dupa ce l-am combinat cu mai multe ue si am gasit cominatiile potrivite pentru mine, il ador !

    RăspundețiȘtergere
  6. Mie nu mi s-a parut deloc nasol :P Am facut mentiunea despre miros, ca sa nu dezamagesc pe nimeni in privinta lui, sa se stie de la bun inceput ca este un miros mai...deosebit ;)
    Da, am vazut ca-l utilizezi des :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Da, il folosesc pentru ca este ue cu nota de baza iar un parfum trebuie sa aiba din toate cele trei note :) Plus ca putine ue au note de baza asa ca sunt destul de limitata :-s

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare