[Review] Sampon regenerant - Gerovital Plant

Desi nu-mi place sa intru intr-un nou an cu datorii, iata ca nu am reusit sa-mi respect acest principiu. Nu am apucat sa fac la timp review-urile produselor Gerovital Plant, si din cauza dezorganizarii de care ma fac vinovata, dar si pentru ca nu am reusit sa le temin, ca sa-mi fac o parere corecta despre ele.

Cum din sampon si balsam mai am cantitati suficiente pentru o singura aplicare, saptamana aceasta o sa incerc sa scriu despre ele, iar azi incep cu samponul.
 

Formula samponului regenerant de la Gerovital Plant se lauda a fi pe baza de keratina si cinci extracte naturale:

• Mesteacan;
• Brusture;
• Coada-calului;
• Salvie;
• Rozmarin.

Samponul are o consistenta destul de groasa si transparenta. Producatorul recomanda doua aplicari la fiecare spalare, dar eu l-am testat si cu o singura spalare si nu am observant nicio diferenta. Avand in vedere ca flaconul are doar 125 ml, cu doua aplicari la fiecare spalare riscati sa ramaneti fara el cam repede. Chiar si cu o singura aplicare samponul clateste si degreseaza bine parul de uleiurile pe care le aplic inainte de samponare si pe care le tin cateva ore bune.

Nu stiu daca sa pun luciul parului pe seama acestui sampon sau a mastilor pre-samponare, cert este ca sunt multumita de stralucirea parului meu.

Un mare minus la acest sampon este faptul ca imi incurca parul ingrozitor. Ok, stiu ca mai degraba masca are rolul de a descurca parul, dar am avut sampoane care faceau inutila aplicarea unei masti doar pentru acest motiv. Deci se poate ca si samponul sa descurce firele de par, iar pentru asta este suficient ca in formula sa se includa un conditionator. Este foarte frustrant ca dupa ce ca-ti cade parul in cantitati infricosatoare, sa stai sa ti-l descurci si sa vezi alte fire cazute, oricat de multa rabdare ai avea si oricat de usor ti-ai peria parul.

In continuare parul imi cade si o sa incep un tratament cu Forcapil, pe care mi l-a recomandat o prietena farmacista. Un medic dermatolog mi-a spus ca ce aplicam pe ten, corp sau par nu le influenteaza starea decat intr-o foarte mica masura (aproximativ 5%), deci nu cred ca ma mai pot astepta de la vreun sampon sa-mi stopeze caderea parului.

Una peste alta, samponul regenerant de la Gerovital Plant mi-a lasat impresia unui sampon mediocru, care nu iese in evidenta cu niciun rezultat deosebit. Nu pot sa trec cu vederea prezenta “la rang de cinste” a Sodium Laureth Sulfate-ului, care este chiar al doilea ingredient, cu mult inaintea extractelor de plante si a keratinei.


Concluzia mea: se poate mult mai bine!


Comentarii

  1. L-am cumparat si eu, dar la fel cand am vazut ingredientele..Parul imi ramane incurcat rau de tot, trebuie aplicata o masca dupa altfel nu reusesti sa-l descurci.Mie si pretul mi s-a parut destul de mare, ajunge aproape de cel pentru un sampon bio-natural.

    RăspundețiȘtergere
  2. Analize hormonale ti-ai facut? Mie din cauza unei mici dereglari imi cade parul.

    RăspundețiȘtergere
  3. @Stefania, eu am primit samponul, dar m-am uitat pe net sa vad cat costa si, intr-adevar, e cam scump... nu cred ca merita banutii :(
    @Laura, nu n-am facut niciun fel de analize in ultimul timp, dar o sa ma programez prin martie-aprilie. Coafeza mi-a spus ca toate clientele ei se plang ca le cade parul si se gandea ca o fi ceva in aer... Nici nu stiu ce sa mai cred, dar o sa incep si tratamentul cu Forcapil si vad cum evolueaza aceasta problema.

    RăspundețiȘtergere
  4. Intr-adevar, e cam jale cu caderea parului. Mie mi s-a spus ca e normal sa-mi cada multisor pentru ca e foarte des si e "putin sufocat"...
    In alta ordine de idei, e clar, samponul asta nu e pentru mine!

    RăspundețiȘtergere
  5. Mie parca n-mi mai cade asa mult si am observat ca incepe sa creasca, asa ca sunt tare bucuroasa! Se pare ca mastile pe care le-am aplicat cu constiinciozitate au avut efect ;)
    Samponul este prost, din pacate nu-l recomand.

    RăspundețiȘtergere
  6. Parul meu se regenereaza continuu, intotdeauna am fire scurte care stau aiurea (mai ales la tample si pe frunte). Cand imi prind parul in coada, trebuie neaparat sa folosesc clamite, ca altfel firele care cresc stau precum niste antene...
    Si eu incerc sa ma tin de masti ca sa previn degradarea parului, ca vad ca nu am sanse in ceea ce priveste caderea.

    RăspundețiȘtergere
  7. Eu ador zulufii aceia de la frunte si tample, semn al regenerarii parului ;) Tocmai pentru ca arata intr-un fel dezordonat mie imi inspira libertate, nu suport femeile perfecte, tepene, cu un batza infipt undeva ;) Care se iau prea in serios, intelegi? :)
    Am facut tratamente cu masti cu uleiuri timp de mai multe luni si abia acum vad rezultate, de care ma declar foarte multumita ;) Totul e sa fii constant!

    RăspundețiȘtergere
  8. Tratamentele pe care le incerc eu sunt mai putin sofisticate si, foarte probabil, mai putin eficiente, dar incerc sa ma tin de ele si cred ca parului ii merge mai bine asa.
    Nici eu nu vreau sa-mi stea fiecare fir de par perfect asezat, insa "antenele" alea se deranjeaza la orice bataie de vant si imi dau un aspect neingrijit (daca era doar usor dezordonat, nu m-ar fi deranjat).

    RăspundețiȘtergere
  9. Pai tratamentele cu uleiuri si unturi vegetale sunt la fel de simple...Tu cu ce anume faci?
    Ce ma amuza cum le spui tu antene :)))

    RăspundețiȘtergere
  10. Pe radacini aplic ulei de masline amestecat cu ulei de ricin, iar in restul parului ulei de masline amestecat cu masca cu lapte Kallos (uleiul simplu mi se pare ca se intinde foarte greu). Daca am timp, dorm noaptea cu ulei de masline in par si il spal abia dimineata.
    Cam atat doar, simplist, dar e ceva si cred ca intr-adevar e o diferenta, imi creste parul foarte repede (e bine, dar trebuie sa ma si vopsesc mai des, creste cam 1,2 -1,5 cm pe luna).

    RăspundețiȘtergere
  11. Suna foarte bine si sanatos, kep up the good work ;) Eu nu reusesc sa dorm cu masca, dar duminica stau cu mastile astea pe baza de uleiuri vreo 4-5 ore. Si cred ca este suficient si atat ;)

    RăspundețiȘtergere
  12. Orice e mai bun decat nimic. Eu planuiesc sa petrec noaptea asta cu uleiul de masline. Se anunta sticky!

    RăspundețiȘtergere
  13. nu sunt de acord cu tine..Eu am avut probleme cu parul mai intai se ingrasa foarte tare; dupa ce am folosit placa ceva timp s-a ars, a inceput sa cada destul de mult si mi se uscase foarte tare parul.Dupa ce am folosit samponul asta nu mai am probleme. folositi cu incredere nu incurca parul si nu lasa un miros puternic dupa spalare

    RăspundețiȘtergere
  14. Ma bucur ca acest sampon a fost bun pentru parul tau. Suntem diferiti, de aceea unele produse sunt bune pentru altii si nu prea pentru ceilalti.
    Totusi, nu am fost singura care s-a plans ca acest sampon incurca parul...

    RăspundețiȘtergere
  15. sa-l iau sau sa nu-l iau hotarativa si spunetimi si mie

    RăspundețiȘtergere
  16. vreau sa-l incerc ce ma sfatuiti?

    RăspundețiȘtergere
  17. mai eu am folosit samponul si serul ..si de la prima spalare nu mi a mai cazut asa mult par..si arata mult mai bine..o prietena mi a zis ca e apa de ploaie..dar acum depinde si de la par la par ..depinde de tipul de par .. mie poate sa mi faca bine altora.am folosit alpeci ,cica are cofeina..si mi statea parul parca eram Urlatica..si pentru al pieptana trebuai s al rup ..asa ca am renuntat ..mie gerovital mi se pare ok cel putin pentru tipul meu de par

    RăspundețiȘtergere
  18. Asa este, depinde de par, de nevoi, de alimentatie, de stil de viata, de zona etc. etc. Pana nu incerci nu prea ai de unde sa stii.

    RăspundețiȘtergere
  19. si mie imi place samponu ca nu mi mai cade paru.

    RăspundețiȘtergere
  20. Atunci stau cuminte.Imi cade parul,ce mi-ar mai lipsi acum e sa il vad si incalcit in timpul spalarii sau dupa.Ah,si cu ingredientul SLS...ma las pagubasa.Insist cu vitamine si ceva uleiuri vegetale.

    RăspundețiȘtergere
  21. de cand am folosit acest sampon nu mi-a mai cazut parul,adevarul e ca nu se potriveste la toate tipurile de par

    RăspundețiȘtergere
  22. buna si eu am cumparat gerovital sii chiar acum mam spalat pe cap cu el si este foarte aspru...o prietena mii la recomandat si lam luat gandindu-ma ca imi va fii de folos..dar mii se pare foarte ciudat ca imi lasa parul aspru. De ce oare ?

    RăspundețiȘtergere
  23. Mie mi-a lasat parul aspru, incalcit si am facut matreata. Cu toti banii si sperantele aferente l-am aruncat. Desigur, depinde de organismul fiecaruia si decizia va apartine.

    RăspundețiȘtergere
  24. Daca iti mai cade parul,cumpara de-la farmacie Hepaid forte, sa-le ie 2luni si rezolve problema, o sa vezi! Hepaid forte este pentru ficat, dar din cauza ficatului cade parul foarte des la oameni si nu multi stiu asta!!

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare