[Review] Sapun cu ulei de masline - Agno

Pana de curand, nu am fost deloc prietena cu sapunurile solide. Preferam intotdeauna varianta lichida, parfumata si plina de chimicale. Totusi, am cumparat de cateva ori sapunuri solide, promitandu-mi ca intr-o zi le voi folosi. Cam asa s-a intamplat si cu sapunul despre care vreau sa scriu azi, pe care l-am cumparat din Corfu in 2007 si pe care l-am inceput abia in urma cu o luna! Da, mi-a trebuit ceva timp sa-mi iau inima-n dinti si sapunul la dus. Si, drept sa spun, am avut o surpriza tare placuta.


Atunci am luat mai multe sapunuri, cu gand sa le ofer celor de acasa ca souvenir. Erau in diferite variante (cu menta, cu levantica, cu aloe vera, cu rozmarin etc.), iar mie mi-am luat natural, fara alte adaosuri. Dupa cum vedeti, arata ca un sapun de casa si sa stiti ca aduce mult cu el si in realitate. Nu miroase a nimic sau are un miros foarte subtil.

Initial, mi-am propus sa-l folosesc pe post de "detergent intim", mai ales dupa ce medicul meu ginecolog mi-a recomandat sa ma spal cu sapun de casa, in niciun caz cu sapunurile/ gelurile din comert. Cum nu-mi suradea deloc ideea sapunului de casa, in special a sodei caustice, in zona aceea delicata, am zis sa folosesc o alternativa mai blanda, desi nu complet naturala. Din pacate am aruncat ambalajul si nu am lista completa a ingredientelor. Imi aduc aminte insa ca nu erau foarte multe, dar nici nu este 100% organic si nici natural.

Multa vreme l-am folosit doar in scopul de mai sus, insa am zis sa-l incerc si pe corp si apoi pe fata. Si nu mi-a parut rau! E drept ca nu aluneca atat de usor ca gelul de dus, cel putin eu il mai scap in cada :) Nu face foarte multa spuma ( si asta probabil din cauza ca nu are SLS) si nu este deloc parfumat. 

Insa sunt multumita de el. Iata si motivele: 
- nu-mi usuca deloc pielea, nici de pe corp, nici de pe fata. Aplic crema din obisnuinta si nu din necesitate. Au fost dati in care am sarit peste acest pas, din cauza orei tarzii sau a lenei si nu am simtit niciun fel de disconfort.
- la clatire, pielea "scartaie" de curatenie.


Am cautat pe net despre acest sapun si le-am gasit site-ul: http://www.oliveoilsoapagno.gr. Asa cum spuneam la inceput, le-am luat din Corfu, un loc in care mi-ar placea sa revin. Nu mai tin minte cat au costat, dar daca le vedeti, merita sa le luati macar pentru cei de acasa, daca nu si pentru voi. Doar sa va decideti in ce varianta ;)

Comentarii

  1. Nu te mai speria de săpunul de casă şi de soda caustică. Toate săpunurile, inclusiv acesta, sunt realizate printr-o reacţie chimică numită saponificare, în care soda caustică reacţionează cu grăsimi vegetale sau animale, rezultând săpunul. Săpunul se lasă la maturat (dacă este făcut prin procedeeul "la rece") o perioadă de câteva săptămâni, timp în care încă are loc procesul de saponificare, astfel încât orice urmă de soda caustică (hidroxid de sodiu) dispare. Prin procedeul "la cald" saponificarea este accelerată prin expunerea săpunului la caldură (cuptor sau alte asemenea).

    RăspundețiȘtergere
  2. Chiar acum citesc niste rete si caut pe net ingrediente sa-mi fac singura niste sapunuri ;)

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce bine suna! Si ce m-ati rascolit! Din pacate acum nu prea am timp si ma rezum la varianta gelului de spalat preparat in casa ( in cazul meu, anticelulita). Pentru Tora (catelusa mea de 28 de kg) am preparat cu baza solutie din nuci de sapun.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare