[Review] Benzi depilatoare - Balea

Cred ca indepartarea pilozitatii de pe corp este o bataie de cap pentru cele mai multe femei. Mi-aduc aminte ca am inceput sa ma epilez acasa, cu ceara la cutie si am umplut de fum toata bucataria :) Asta prin liceu. Apoi, cand eram studenta, am primit de Craciun un epilator Brown si eram atat de fericita! Bucuria n-a tinut mult, pentru ca m-am trezit cu o foliculita nesuferita de care n-am scapat complet nici azi. Vazand ca treaba se inrautateste si intrand in pas cu vremurile, mi-am facut curaj sa ma duc la salon si pana anul trecut in decembrie am scapat de stresul epilatului acasa. 

Nu stiu cum sunteti voi, insa in momentul in care am gasit ce cautam, eu le-am ramas fidela cosmeticienei si coafezei mele si nici prin gand nu-mi trecea sa renunt la serviciile lor, mai ales ca saloanele erau foarte aproape de casa. Asta pana cand am plecat din tara si odata ajunsa aici a trebuit sa ma gandesc si la treaba asta. Pana acum n-am reusit sa-mi fac curaj sa ma dau pe mana nimanui... Cum nici nu ma gandesc sa  folosesc lama, mi-am luat niste benzi depilatoare Balea de care sunt foarte multumita! 


Avand in vedere ca m-am epilat cu ceara ani de zile, nu ma confrunt cu o pilozitate excesiva. Dimpotriva, sunt portiuni in care nu mai am deloc, iar acolo unde inca mai creste, firul este subtire si rar. Lucky me! ;)

Cutia contine:
  • 20 de benzi duble cu ceara rece;
  • 4 servetele post-epilat, imbibate cu aloe vera si ulei de migdale dulci.

Impresii:
  • Estimez ca cele 20 de benzi imi sunt suficiente pentru 4-5 sesiuni de epilare (axila, picioare scurt si inghinal). Servetelele puteau sa fie mai multe, macar 6.
  • Cel mai bine este ca firul de par sa fie un pic mai lung, cel putin 3-5 mm, iar pentru o aderenta perfecta, pielea trebuie sa fie complet uscata. De regula, inainte de utilizare, fac dus si aplic un scrub, ca sa deschid porii. 
  • Dupa ce incalzesc banda intre palme (cam 30 de secunde scrie pe cutie), o desfac si aplic cate o fasie in sensul cresterii firelor de par. Producatorul recomanda aplicarea in sens invers, insa eu am tras cu ochiul la ce facea cosmeticiana mea, asa ca am procedat ca ea. Dupa cateva secunde, in care o netezesc bine, trag banda in sensul invers. Aceeasi banda poate fi folosita de mai multe ori. 
  • La axila sunt extrem de multumita: mi-a smuls tot din doua incercari aproape complet. Mi-au mai ramas 2-3 fire pe care le-am pigulit cu penseta.
  • Pe picioare am muncit ceva mai mult, dar si aici am fost incantata de eficienta benzilor, in proportie de 80% sa zicem.
  • Cu inghinalul e mai problematic: sunt multumita, dar nu complet, avand in vedere ca este dificil sa stai in pozitiile pe care deja le stiti daca mergeti la salon, si in acelasi timp sa executi miscarile necesare etc. Pentru zona asta chiar trebuie sa apelez la  un ajutor specializat.
  • Firele sunt smulse din radacina si nu doar rupte, deci efectul dureaza 2-3 saptamani;
  • Epilarea cu aceste benzi nu este mai dureroasa decat epilarea la salon cu ceara de unica folosinta. Mentionez asta, pentru ca am observat ca epilarea cu ceara traditionala este mai putin dureroasa. 
  • Resturile de ceara sunt eliminate cu ajutorul servetelelor.
  • Dupa ce termin cu tot, chiar daca servetelele sunt imbibate cu aloe vera si ulei de migdale dulci, mai aplic un ulei vegetal, ca sa fiu eu sigura ca nu ma irit. Pielea ramane rosie, evident, dar a doua zi totul este ok.
Disponibilitate:
  • Se gasesc in reteaua magazinelor DM;
  • Costa 3-4 eur.
Concluzie:
  • Pentru axila si picioare sunt excelente.
  • Ca o comparatie: in afara de aceste benzi cu ceara rece, am mai folosit altele de la Gerocossen, dar demult de tot. Acelea mi s-au parut absolut inutile, bani aruncati pe fereastra. Nu le-am mai vazut in supermarketuri, deci banuiesc ca au fost retrase din productie. Bine au facut!


Comentarii

  1. Ai mai incercat si alte benzi pana acum? Ca eu de oricare am avut am fost super dezamagita. Ce-i drept astea de la Balea nu am incercat, de aia eram curioasa de o comparatie cu ceva ce poate am mai incercat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am mai incercat mai demult benzile Gerocossen (unele cu o cutie alba si un model cu rosu, ceva in genul asta). Alea mi s-au parut o porcarie, n-au avut niciun efect.
      Bine ca mi-ai atras atentia, o sa editez si mentionez si comparatia ;)

      Ștergere
  2. Stai linistita, ca in loc de servetelele alea poti folosi niste ulei de masline.. E aceeasi chestie :) te pup

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare