[Favorite] Februarie 2012

Ma gandesc la postarea despre favoritele lunii februarie de mai multe zile, cam de cand am vazut ca au aparut deja postarile de acest gen. Trebuie sa va spun ca nu mi-am cumparat prea multe luna asta in incercarea de a mai consuma din "proviziile" romanesti. Bine, nu includ aici nail stuff (de care am abuzat un pic, recunosc), dar de la care totusi incerc sa ma abtin incepand din aceasta luna - hm, sa vedem cat ma tine ;)
Totusi, analizand produsele care luna trecuta m-au facut sa rasuflu usurata, am strans cateva pentru acest articol. Asadar, in luna februarie preferatele mele au fost:


Foarte simplist, nu-i asa? Ei bine, avand in vedere ca de cand am venit aici am ceva probleme cu tenul si nici macar produsele Paula's Choice nu au facut mare lucru, a trebuit sa apelez la ajutoarele mele de nadejde naturale.
Nu stiu exact de la ce anume, poate apa de aici nu-mi prieste (e plina de clor), poate aerul, poate ca inca sunt in curs de adaptare, cert e ca tenul meu a cam luat-o razna :( Cele mai mari probleme au fost, paradoxal, cosurile si uscaciunea in aproape aceeasi zona! 

Asa ca mi-am facut masti cat de des am putut: 
  • cu argila verde pentru zona mai grasa unde imi apareau cosuri;
  • cu ulei de migdale dulci si cu spirulina pentru toata fata, nu doar in zonele in care ma descuamam:


Masca faciala cu argila este un clasic pentru multe femei si cred ca toate sunt multumite. Eu folosesc argila verde pentru ca este indicata tenului mixt sau gras datorita proprietatilor sale absorbante. Iar mixul cu spirulina si ulei vegetal mi se pare un adevarat regal pentru orice tip de ten si-l recomand oricui cu toata increderea. Spirulina este folosita in multe SPA-uri din afara, este absolut minunata pentru ten, dar si pentru intregul organism (administrata intern). Daca faceti o cautare pe google, veti afla o multime de informatii interesante despre aceasta alga-minune. Efectele mastii sunt imediate si durabile si, avand in vedere blandetea actiunii celor doua ingrediente, nu cred ca aplicarea poate fi limitata ca in cazul altor masti.

Tot din categoria NATURAL face parte si squalene-ul, un ulei obtinut din masline (sau din seminte de amaranth, germeni de grau etc. sau chiar din ficat de rechin), recunoscut pentru faptul ca este un antioxidant produs in mod natural de piele si, de asemenea, un hidratant natural. 


L-am comandat mai demult de pe TANF si nu l-am folosit decat in serul anti-rid pentru zona ochilor, pe care uneori l-am aplicat si pe tot tenul. Luna asta l-am redescoperit si ma bucur, sunt absolut incantata de el! La fel ca in cazul mixului de spirulina cu ulei vegetal, efectele sunt vizibile imediat. Squalene-ul nu este la fel de gras ca alte uleiuri vegetale si aplicat pe pielea umeda se absoarbe mult mai repede. 

Ramanand in aceeasi zona, alt produs care m-a fericit in luna februarie este uleiul pentru masaj de la Kneipp pentru piele uscata si sensibila. 


Pe baza de ulei de migdale dulci, jojoba, floarea soarelui, vitaminele A si E, are un miros dulceag, dar suav nu inecacios. Mi-au placut efectele sale asupra pielii, asa ca uneori am trisat si l-am folosit si pe post de ulei de corp, direct pe pielea umeda dupa dus. Oricum, se consuma tare greu ;)

Luna februarie mi-a adus un produs pentru par dupa care am tanjit multa vreme, si anume un ser termoprotector cu efect de netezire de la L'Oreal gama Studio.


Prima data l-am avut in 2008, cumparat din Corfu dintr-un duty free. Mi s-a parut absolut fantastic pentru parul meu valurit aiurea pe care-l indreptam cu placa destul de des. Nefiind disponibil in Romania, a trebuit sa gasesc alte variante, insa niciuna nu s-a ridicat la nivelul acestuia, asa ca atunci cand l-am vazut pe rafturile DM-ului n-am mai stat pe ganduri. Reintalnirea a fost o noua revelatie, mai ales ca nu mai folosesc placa, ci doar peria, iar parul poate fi indreptat foarte bine si fara ea. In plus, indreptatul rezista! Imi plac si mirosul si textura si tot. 

Cum ziceam si la inceputul postarii, in ianuarie si februarie am cam dat iama in oje, iar preferatele mele din februarie au fost Catrice - Put Lavender on Agenda si Essence - Bella:





Ambele culori imi plac la nebunie, nu ma saturam sa ma uit la unghii cata vreme eram data cu ele. Culori superbe, aplicare uniforma, rezistenta excelenta si un pret foarte bun - nota 10 cu felicitari! 

Acestea au fost preferatele mele luna trecuta si acum imi dau seama ca februarie nu a fost chiar atat de sarac in bucurii cosmetice. Sa vedem ce aduce martie ;)


Comentarii

  1. ahh, imi plac la nebunie cele doua oje!

    RăspundețiȘtergere
  2. Apa din Germania are chiar mai putin clor ca ceea din Romania, dar are alte minerale in ea, de aceea s-ar putea sa nu te intelegi foarte bine cu ea. Si eu am avut probleme cu apa aici, si ajunsese atat de grav incat fiecare dus era o intreaga aventura.
    Plus ca nici aerul uscat nu ajuta foarte mult, de aceea hidratarea cu mult, multa apa nu este o optiune :(
    Ojele sunt superbe, sa te bucuri de ele :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Monique, ce tare: eram fix pe blogul tau cand am primit comentariul asta! Cum vad Catrice haul si swatches, cum imi sticlesc ochii :))

      Legat de apa, eu raman socata de cate ori fierb apa pentru ceai, cum raman coji albe pe fundul fierbatorului. La para de dus nu-ti spun! Si am inteles ca aici e mai nasol chiar decat in alte zone ale Germaniei :(

      Beau apa peste 2 litri zilnic, plus ceaiuri, deci cu hidratarea interioara stau bine. Nu stiu, sper sa se regleze in timp, nu-s obisnuita sa am probleme cu tenul :))

      Daa, ojele astea doua m-au innebunit de placere luna asta! ;)

      Ștergere
  3. La multi ani si o primavara insorita! Pupici! :*

    RăspundețiȘtergere
  4. Multam, draga mea, la fel iti doresc! Te pup back ;)

    RăspundețiȘtergere
  5. ai idee ce pret are serul de la L'Oreal si daca se gaseste si in dm-ul romanesc?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Clarra, eu am dat pe ser 3.95 eur, dar nu stiu daca se gaseste in DM din Ro :( Eu l-am cautat peste tot, dar nu l-am gasit. Nu stiu daca a aparut intre timp, eu am plecat din Ro la sfarsitul lui 2011.

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare