[Favorite] August 2011

Asa cum am promis, revin cu preferatele lunii august, o luna in care am calatorit din nou, suficient cat sa-mi aduc aminte cat de bine ma simt pe meleaguri straine, cu bagajul dupa mine :) Desi cand e vorba de facut bagaje ma apuca pandaliile, iar cand trebuie sa le desfac imi trebuie mai bine de o saptamana sa-mi fac curaj, orice calatorie, oricat de scurta ar fi este cel mai mare motiv de bucurie pentru mine.

Prima oprire a fost in Munchen cu cateva prietene dragi si cu lista de Essence-uri dupa mine, gratie bloggeritelor care m-au sfatuit ce si cum ;) La cat de entuziasmata eram si la cate aveam pe lista, ma asteptam sa-mi umplu cosuletul. Insa trebuie sa va spun ca mai degraba mi-a facut cu ochiul standul P2, de la care chiar am plecat cu multe bunatati, toate aflandu-se in lista favoritelor lunii august. Sa purcedem, asadar, la enumerat:



Dupa cum vedeti, luna aceasta nu prea am testat cosmetice, intrucat fiind plecata, n-am riscat sa fac experimente si m-am bazat pe produsele pe care deja le utilizam. Singurele produse noi - desi primite mai demult in cadrul campaniei initiate de cei de la IWOSTIN - au fost lotiunea pentru plaja cu SPF 50 si serumul normalizator dupa plaja pentru fata, pentru ca, dupa o pauza de vreo trei ani, am ajuns si eu la plaja :)


Lotiunea pentru plaja cu SPF 50 mi-a placut foarte mult, pentru ca:
  • a fost primul an in care nu m-am inrosit deloc. Pielea mea este foarte alba si de fiecare data ma inroseam dupa primele expuneri la soare, chiar si la orele indicate sau protejata de o umbrela. 
  • intra rapid in piele;
  • nu lasa film alb dupa aplicare;
  • este rezistenta la apa. Totusi, dupa cateva ore o reaplicam pentru o protectie marita.
  • este spornica. Initial am crezut ca acest tub nu-mi va ajunge pentru o saptamana cat am fost la mare, insa inca mi-a ramas, desi am aplicat-o de 3-4 ori pe zi cu darnicie.
  • nu mi-au aparut pete noi pe piele, asa cum s-a intamplat, din pacate, in alti ani;
  • am aplicat-o si pe fata, alternativ cu cea de la Bioderma, insa aici am avut singura nemultumire: mi-au aparut cateva cosuri pe frunte si in barbie. Intrucat cea de la Bioderma este prietena mea inca din luna mai, am dat vina pe lotiunea de la Iwostin.
  • la contactul cu apa, daca intra in ochi, nu ustura. Cele mai multe lotiuni sau creme de fata cu filtru solar aveau acest mare minus. Daca puneam mana la ochi dupa aplicare sau daca imi intra apa in ochi, ma usturau cumplit. Nu si cu aceasta lotiune!
Serumul normalizator dupa plaja a fost o surpriza placuta. Initial, nu i-am vazut rostul si m-am gandit ca pot foarte bine sa folosesc serumul hidratant de la Paula's Choice. Insa am pus-o in trusa de vacanta si daca tot am avut-o cu mine am folosit-o. Ne-a placut si mie si tenului meu. Am scris mai sus ca anul acesta este primul in care nu mi s-a inrosit pielea, nici pe corp, nici pe fata. Nu stiu cui sa atribui acest plus - lotiunii pentru plaja sau serumului normalizator - insa pentru mine acest aspect a fost suficient cat sa-mi demonstreze ca produsele sunt bine formulate si-mi priesc. Am folosit serumul destul de des in ultima vreme, mai ales ca pe perioada concediului am renuntat la produsele Paula's Choice, de teama ca soarele sa nu dauneze tenului sensibilizat poate de lichidul exfoliant chimic cu BHA 2%.

Cam asta a fost cu produsele cosmetice. Cele de make-up m-au fericit zi de zi, fiind in nuantele mele preferate, adica mov, lila si verde.


Fardurile de ochi de la P2 au fost primele produse folosite din cumparaturile facute la Munchen. Nu sunt un mare fan al mono-urilor, preferand de fiecare data trusele cu mai multe nuante. Insa cum din trusa mea GaDe movul si nuantele din aceeasi gama au disparut, aveam in wishlist farduri in aceasta culoare. Nu stiam nimic despre marca P2, insa standul era plin de produse care-mi faceau cu ochiul si ca design, si ca pret. Niciun fard nu a fost mai mult de 3 euro, iar culorile sunt frumoase, pigmentate, se blenduiesc usor, nu sunt prafoase si rezista mult si bine cu sau fara primer. Daca vreti, le voi dedica un articol cu swatch-uri ;)


Lacurile de unghii de la P2 m-au cucerit si, in mod cert, la urmatoarea vizita o sa-mi imbogatesc colectia. Aveau mult mai multe nuante decat Essence si poate si mai frumoase! Culorile acestea m-au cucerit pe loc si le-am folosit intens toata luna. Cea lila a fost preferata mea pentru manichiura, iar cat am stat la mare mi-am facut pedichiura in primele doua nuante. Culorile sunt puternice, se aplica uniform intr-un singur strat si au o rezistenta excelenta! La fel ca si fardurile, un lac nu depaseste 3 euro. Cu siguranta o sa vedeti swatch-uri dedicate la sectiunea NOTD ;)


Am luat acest top sealer de la Essence nu pentru ca am probleme cu rezistenta lacurilor pe unghii - se pare ca lacurile ieftine stau cel mai bine la acest capitol - ci pentru ca scrie pe sticluta ca se usuca rapid. Cum sprayul pentru uscare rapida de la Kallos era pe terminate si cum testul facut rapid la stand mi-a demonstrat ca merita sa-l iau, am facut bine si l-am pus in cosulet. Conform descrierii, produsul ofera unghiilor naturale un aspect de (unghii cu) gel. Nu am observat nicio diferenta in acest sens si nici nu mareste durata de viata a lacului pe unghii, insa odata aplicat pe unghia data cu oja se usuca in mai putin de un minut, iar asta l-a facut favoritul meu in luna august. Probabil ca o sa raman la acest gel de uscare rapida, pentru ca este excelent si are un pret mic mic (sub 3 euro).

Acestea au fost preferatele ultimei luni de vara. Multe culori vii si produse solare, adica exact cateva dintre ingredientele sigure pentru un concediu minunat. Din pacate, a venit luna septembrie, dar sper ca toamna mai intarzie...


Comentarii

  1. fardurile de ochi nu prea m-au atras in mod deosebit, insa mi-am luat acum de la ei un eyeliner pen de viiiis, si niste oje :D

    RăspundețiȘtergere
  2. Sa inteleg ca ai lasat-o balta cu Essence? :)) Te pup! Si eu as vrea cateva produse P2 sa incerc.

    RăspundețiȘtergere
  3. @Katherine, daca ai ocazia, incearca si un fard, chiar sunt bune!

    @Anda, multam, asa este. Mi-am mai luat unul mov inchis, dar nu am apucat inca sa-l folosesc, mai la toamna ;)

    @Andreea, nu neaparat... Mi-am luat rimelul roz si e ok, dar nu m-a dat pe spate, vreo doua oje si top sealerul asta care este excelent! De altceva din lista nu aveam nevoie in mod special, sau nu am gasit sa-mi sara in ochi la stand... Oricum, sunt abia la inceputul vizitelor, sper ca se vor indesi pana raman de tot ;)

    RăspundețiȘtergere
  4. Am cam incercat toate fardurile pana acum, si din colectiiel trecute, sin din sortimentul nou. MI-a facut cu ochiul 'turn the color' si cream eyeshadow din sortimentul nou, insa ma mai gandesc daca se merita. Acum astept Catrice Big City life ca vreau neaparat paletele.
    By the eu eu sunt Monique de la moniques-blog.de.

    RăspundețiȘtergere
  5. Katherine, incantata de cunostinta, te voi urmari. Unde stai in DE, daca imi permiti sa te intreb? :D

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare