[Review] Masti faciale - HQ

De cate ori plec intr-o excursie in afara tarii am grija sa nu-mi iau prea multe cosmetice cu mine, pentru ca stiu ca la intoarcere voi avea mult de carat. Adevarul este ca in tara ma uit pe etichete si citesc lista ingredientelor de cateva ori inainte de a cumpara ceva. Insa cand plec afara, parca da strechea in mine :) Cred ca "nebunia" asta a aparut de cand am aflat ca produsele din Ro n-ar fi atat de bune ca aceleasi produse din alte tari. Intr-adevar, pot spune ca am observat diferente intre un deo Dove din Ro si un deo Dove din SUA, si nu este singurul exemplu.

Oricum, regula mea este sa nu iau produse care se gasesc si in Ro, ca sa incerc cat mai multe branduri si produse. Bunaoara, la ultima iesire din Ro, care a fost in Italia, mi-am luat pe fuga (eram intr-un mall din apropierea aeroportului si trebuia sa ma grabesc) 2 masti faciale pe care nu le vazusem in tara si la un pret bunut. M-a atras mai ales faptul ca sunt made in Switzerland si cum am o admiratie aparte fata de aceasta natie, m-am gandit din start ca trebuie sa fie bune.
Zilele trecute insa am vazut aceste masti (intr-o gama destul de larga) si in Cora, asa ca m-am decis sa fac un scurt review despre aceste masti.

Prima masca pe care am folosit-o a fost Masca nutritiva pentru masaj (Nourishing Massage Cream Mask) recomandata femeilor cu varsta peste 35 de ani, cu un ten deshidratat si obosit. Nu am 35 de ani, dar nu prea cred eu in aceste categorisiri de cand am citit cartea Paulei Begoun – Don’t go to the cosmetic counter without me. Din pacate am aruncat ambalajul, asa ca nu va pot posta lista completa a ingredientelor. De pe site-ul lor aflu ca ingredientii activi sunt apa distilata de trandafiri, acid glycolic obtinut din extract de macese (sper ca am tradus corect Dog Rose glycolic extract) si unt de shea. Din ce-mi amintesc eu, erau destule porcarii in lista, printre care si alcool.

Pe plic scrie ca acea cantitate poate fi folosita de 3 ori. Cred insa ca mi-a ajuns pentru 4 sau 5 aplicari, desi am folosit o cantitate generoasa de produs, aplicandu-l pe fata, gat si decolteu. Aceasta masca o puneam dupa ce ieseam din baie, unde imi exfoliam tenul cu sapun facial si cafea, cu un masaj cu peria faciala. Masca hidrateaza foarte bine, intra repede in piele si tenul arata luminos. Ramane o pelicula usor lipicioasa, dar dat fiind ca o aplicam seara, nu ma deranja.


A doua masca a fost Masca exfolianta peel-off, recomandata tuturor tipurilor de ten, indiferent de varsta. Promite sa exfolieze si sa elimine impuritatile, lasand pielea moale, fina si radianta. Ingredientii activi sunt concentrat de portocala si polifenoli din ceai verde. De regula ma feresc de genul acesta de masti, pur si simplu nu ma impac foarte bine cu ideea peliculei desprinsa cu tot cu sprancene :) Insa uneori imi place sa sparg monotonia si sa mai dau o sansa. Concluzia: probabil ca o sa incerc mai des astfel de masti peel-off :)

Si aceasta promite folosire tripla, insa mie mi-a ajuns de doua ori, aplicand-o doar pe fata, pana la jumatatea gatului. Textura este foarte fluida si se usuca greu. Sunt necesare mai mult de 15-20 de minute cum spun ei pe plic. Oricum, dupa indepartare, tenul arata foarte bine. Apoi obisnuiesc sa aplic o crema hidratanta, un ulei sau tratamentul Dr. Denese.
Lista completa a ingredientelor, probabil similara celeilalte masti, o puteti vedea mai jos:


Concluzia generala: nu sunt rele, puteti incerca macar un pliculet, de curiozitate. Nu o sa le recumpar, pentru ca vreau sa testez cat mai multe si nici ingredientele nu-s cele mai ok.


Comentarii

  1. exact o masca din asta am si eu :D am luat-o saptamana trecuta din carrefour. ma bucur sa aud ca e ok :)

    RăspundețiȘtergere
  2. din pacate contine propilen glicol :( E-u care se pare ca provoaca iritatii, eczeme si arsurii..
    am inteles ca exista si categorii de produse care nu contin acest ingredient, cele bio, spre exemplu.. ai incercat asa ceva, cum ti se par ? servesc scopului ?

    RăspundețiȘtergere
  3. Buna Viorelia, stiu ca E-ul acela nu e ok, dar nu am avut nicio reactie neplacuta, altfel mentionam in review, iti dai seama;)
    Asa cum am scris in postare, am luat mastile in fuga si deci nu am apucat sa vad ce tipuri mai erau la stand.
    Daca tot cauti chestii sanatoase/ naturale/ bio, poti incerca sa-ti prepari in casa mastile preferate, in functie de nevoile tenului tau. Poti sa faci diferite combinatii cu miere, argila, albus de ou, uleiuri vegetale. Pe internet se gasesc multe sugestii, mi-am facut deja un folder cu retete :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu din pacate nu fac parte din grupul persoanelor care nu au reactii neplacute. In ultima vreme am dezvoltat reactii neplacute la mai tot ce puneam pe fata sau pe corp - pe scurt nu ma mai puteam opri din scarpinat. Asa am ajuns aflu despre compusii care sunt factori de risc in cosmetice.. care de fapt sunt in orice.. detergenti si alte produse de curatat, pana si cele pentru epilat - de la ceara din parafina pana la cremele depilatoare la care am cea mai violenta reactie. Niste prieteni mi-au facut cadou acum ceva vreme niste produse organice si acum continui sa mi le procur din farmacii si online din magazine virtuale cum este Rangali. Nu am nici o reactie neplacuta la ele si apoi sunt fff fine, usoare, parca fac parte din piele, inclusiv machiaj sau produse ptr epilat - pasta de zahar, ulei de musetel, benzi cu ceara de albine.. sunt cele mai eficinte din tot cea am incercat din genul lor de produse. Oricum, daca va hotarati sa incercati genul acesta de produse important este sa va documentati daca au certificate ca sunt organice/bio si ce presupun standardele in baza carora au obtinut aceste certificari ;)

    RăspundețiȘtergere
  5. Ei, asa da, bun venit in club! Ai incercat mastile naturale, de casa?

    RăspundețiȘtergere
  6. @Viorelia, iti urez, asadar, bun venit in lumea produselor fara chimicale! Poate te vei decide sa-ti prepari singura unele produse care nu necesita prea multe ingrediente sau prea multa indemanare. Eu una folosesc, de ex, doar scrub facut de mine, dupa retete postate pe diferite bloguri pe care le urmaresc. Mi-am facut si o crema si un ulei, din mixuri de uleiuri si unturi organice.
    @Mirela, daca o intrebi pe Viorelia, sunt curioasa ce ar raspunde, pentru ca este o idee excelenta sa-ti faci singura mastile. Eu am folosit mastile cu argila, cumparam doar argila si o amestecam cu ulei vegetal, galbenus sau ceai.

    RăspundețiȘtergere
  7. Multumesc ;;) amandurora. Am sa incerc mastile de care vorbiti. Sunt foarte hotarata, mai ales cu caldura aceasta:) Ca este masca voastra nr. 1 sau cea pe care o folositi cu predilectie ? Puteti spune care sunt ingredientele si cantitatea exacte? multumesc ;)

    RăspundețiȘtergere
  8. Eu va sugerez sa apelati la fructele si legumele de sezon, autohtone. Este cel mai potrivit moment sa o faceti si va garantez ca veti fi foarte multumite! Puteti folosi capsune, cirese, caise, rosii, cartofi in stare simpla sau in combinatii cu alte ingrediente. Efortul este mic, iar efectele deosebite. Lasati fructele sa vorbeasca!

    RăspundețiȘtergere
  9. Sunt de acord cu Mirela, fructele sunt excelente! Insa cu conditia sa fie de productie autohtona si naturale, ca altfel pui chimicale pe fata, nu sanatate.
    La mastile cu argila de care spuneam mai sus, 2 linguri de argila si una de ulei, sau cat este necesar sa se obtina o pasta care sa poata fi intinsa pe fata si lasat sa actioneze pana se usuca complet (15-20 min.).

    RăspundețiȘtergere
  10. Argila este excelenta, dar o puteti folosi la iarna cand nu aveti produsele naturale de acum. Daca nu aveti timp sau nu va place sa preparati produse cosmetice de casa, luati o capsuna, taiati-o in doua si plimbati-o pe fata pregatita pentru masca, cat mai mult pentru a se depune din suc si pulpa; acelasi lucru puteti face cu o cireasa sau felii de castravete ori cartof, cu caise, rosii. Fructele contin celebrii AHA (alfa-hidroxi-acizi) care va fac peeling natural si foarte bland, dand posibilitatea pielii sa se curete si sa se regenereze; acelasi lucru il face cartoful, dar cu alt mecanism. Rosiile sunt foarte bune pentru tenul cu puncte negre. In paralel cu aceasta curatare, tenul este si hranit. Priviti acest tratament ca pe orice masca. Puteti aplica zilnic altceva. As mai sta, dar azi sunt grabita. Incercati si spuneti-mi cum va descurcati. O zi excelenta!

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare