Ghid lunar de shopping - Mai

Stiu, sectiunea aceasta am tratat-o cu neseriozitate... Ultimele postari au fost facute la finalul lunii, in loc sa fie la inceput, asa cum e normal. Ce scuza sa inventez de data asta? Oricum, sfaturile acestea sunt utile indiferent de moment, asa ca sa trecem la treaba.
Luna mai este ideala pentru achizitionarea rochiilor de vara si a catorva bolerouri tricotate (bune de purtat in zilele/ serile racoroase), dar si pentru reinnoirea stocului de tricouri si maiouri din anii trecuti.
Ca sa-ti alegi marimea si modelul potrivite, gandeste-te la o rochie care ti-a venit foarte bine in sezonul trecut. Este inchisa la gat? Este sub genunchi? Se potriveste cu pantofii/ sandalele tale? Rochia este un articol foarte util, care poate fi combinat in diverse moduri si purtat si toamna. Este indicat sa cumperi acum rochiile, pentru ca adesea au nevoie de modificari. Nu avem toate aceeasi marime, forma a corpului si aceleasi proportii, iar daca scurtezi putin tivul sau bretelele, poate sa se schimbe total. 
Cand vine vorba de achizitionat rochii, totul se rezuma la calitate, nu la cantitate. O rochie sau doua care arata superb pe tine, iti sunt de ajuns, mai ales daca alegi modele care merg cu pulovere sau accesorii din sezoanele trecute. Daca poti, cumpara rochii de matase sau bumbac amestecat cu spandex sau o rochie captusita, cu croiala buna.
Nu-ti cumpara patru rochii din acelasi material sau de aceeasi lungime. Poti sa-ti iei o rochie fara bretele, din bumbac, pana sub genunchi, pentru week-end-urile linistite pe plaja, o rochie de cocktail, din sifon, lunga pana in pamant pentru partyuri, o rochie simpla din vascoza, nonconformista, cu imprimeuri, pe care sa o poti purta la birou si apoi seara in oras, si o rochie clasica neagra, fara maneci, pana sub genunchi, doar pentru serviciu.
Ai putea sa asortezi la rochia de plaja niste accesorii, astfel incat sa o poti purta seara in oras? Daca stii ca vei avea nevoie de o rochie pentru un eveniment special (o nunta sau un botez), incearca sa o cumperi pe aceasta din prima. Cel putin te vei relaxa la gandul ca ai pregatita tinuta cu mult timp inainte. Mai tarziu, depinde de tine cum alegi sa o porti. Nu stii niciodata, poate va fi cel mai flexibil articol de imbracaminte pe care sa-l porti in mai multe ocazii si combinatii. Poti chiar sa o modifici dupa debutul oficial si sa ii oferi sansa de a fi purtata mai mult timp ca rochie scurta, fara maneci.

Acum sa ne ocupam de tricouri si maiouri. Va trebui sa renunti la cele decolorate, descusute sau patate. Maiourile sunt de nedespartit de blugi, asa ca este nevoie sa ai un numar considerabil. Ce este recomandabil sa cumperi? Sase tricouri albe, sase negre, cateva maro-galbui si inca vreo cateva in culorile care ti se potrivesc. Maiourile si tricourile sunt cele mai ieftine, cele mai versatile si cele mai accesibile articole. Tricourile purtate unele peste altele pot fi un truc la moda sau o cale de a avea o infatisare diferita pornind de la un element de baza, deci nu rata culorile mai neobisnuite. Sa porti doua culori una peste alta, care se potrivesc cu imprimeurile de pe fusta sau pantalonii cu care le combini poate fi cool si iti face tinuta mai interesanta.
In general, bluzele de pe corp arata scolaresc si conservator, merg cu pantaloni si iti confera un look clasic. Maiourile cu bretelele legate la ceafa purtate cu sutien fara bretele sunt cele mai sexy si sunt recomandate celor cu umeri rotunzi. Arata foarte bine combinate cu o fusta delicata. Rochitele baby doll aduc a camasi de noapte daca esti slaba si se potrivesc foarte bine femeilor insarcinate. Firul lycra in maiouri inseamna ca acestea isi pastreaza forma mai mult timp. Neajunsul acestui material este ca se muleaza pe corp si in timpul unei zile fierbinti de vara nu va fi la fel de placut ca un maiou larg din bumbac. Ai grija cum le speli: intoarce-le pe dos, spala-le la mana sa la masina cu program de spalare usoara si usuca-le perfect intinse.

Acestea fiind zise, spor la shopping :)

Comentarii

Postări populare