IN & OUT - My Beauty Routine (3)

Cred ca m-ati dat disparuta deja, nu-i asa? :) Nu, nu am renuntat la blog, insa am avut o perioada cam dificila la serviciu, unde am preluat doi noi clienti care mi-au cam dat de furca. Asa ca odata ajunsa (tarziu) acasa, nu-mi doream decat sa citesc, sa ma uit la seriale si sa dorm. In week-end-uri am iesit cat de des am putut si am incercat sa ma rup de orice sursa de stres. Da, scrisul imi face placere, insa daca imi lipseste concentrarea, nu sunt multumita de rezultate, asa ca prefer sa ma linistesc cu toate si sa revin in forta. In plus, conexiunea la internet este jalnica, nu am vazut asa ceva de cand eram in facultate!!!

Pentru ca odata cu sfarsitul anului 2012 am terminat mai multe produse, pe care le-am inlocuit cu altele noi desigur, mi-am propus sa va impartasesc cateva impresii despre ce am terminat si despre ce am inceput.

  • despre Quick Dry Top Coat-ul de la Essence am scris un review negativ, pentru ca a fost una dintre dezamagirile anului 2012. Deoarece nu l-am putut folosi in scopul pentru care l-am cumparat, i-am gasit o alta intrebuintare si anume aceea de base coat, pentru a-mi proteja unghiile sub stratul de oja. M-a tinut, dupa cum se vede, aproape un an de zile, in conditiile in care l-am aplicat absolut la fiecare manichiura. Nu am observat niciun efect benefic, deci pot spune ca a fost chiar inutil, dar nici nu-mi placea ideea aplicarii ojei direct pe unghie. 
  • l-am inlocuit cu un lac multifunctional de la P2 - 8 in 1 Nail Wonder care promite sa fie top coat, nail hardner, color refresher, nail sealer, quick dry, ridge filler, anti splitting coat si UV protector. Suna super, nu-i asa? Ei bine, nu l-am folosit decat ca base coat, dar o sa-i testez si restul calitatilor, cu siguranta. Pot spune ca intr-adevar se usuca foarte repede si am observat ca lacul de unghii nu mai face brobonite nici daca aplic doua straturi imediat, fara sa astept sa se usuce primul strat.
  • am terminat al doilea flacon cu dizolvantul meu preferat de la Isana, pe care l-am mai mentionat aici, ba chiar l-am inclus si la Favoritele anului 2012. Mi-a placut cel mai mult dintre toate celelalte dizolvante folosite de-a lungul timpului. Nu usuca unghiile si cuticulele, sterge rapid (desi asta depinde si de lacuri din cate am observat), miroase frumos, ofera o cantitate generoasa la un pret minuscul. 
  • cu toate astea, in dorinta mea nestavilita de a testa si asta si asta, l-am inlocuit cu 3 in 1 Remover de la Essence, din gama Studio Nails. Acesta nu a reusit sa ma convinga, desi aveam mari asteptari de la el. Curata binisor, dar usuca unghia, are un miros intepator si de-a dreptul insuportabil pentru ochi, cantitate mica si pret sensibil mai mare, comparabil cu cel de la Isana. Asadar, nu prevad o relatie de lunga durata...
  • spuma de curatare a tenului Aloe Gentle Facial Wash de la The Body Shop am folosit-o impreuna cu iubitul meu, pentru ca am luat-o in primul rand pentru tenul lui foarte sensibil. Ma tin de multa vreme sa-i fac un review si sper sa o fac curand, pentru ca este unul dintre cele mai bune produse de curatare pentru ten pe care le-am folosit vreodata! Are o formula excelenta, este cotat si pe Beautypedia ca fiind BEST si pe buna dreptate. Curata eficient si cu delicatete, fara sa lase pielea uscata. Mi s-a parut si foarte spornic, avand in vedere ca l-am folosit la comun (bine, mai mult el decat eu :D) aproape zilnic. Cu siguranta il voi recumpara.
  • l-am inlocuit cu gelul de spalare Ivahidra + de la Ivatherm, primit in cadrul campaniei lor de testare de anul trecut. Nu este un produs rau, insa nu l-as cumpara, pentru simplu motiv ca am gasit o alternativa mai buna, ca de exemplu spuma de la The Body Shop. Curata eficient, este spornic, insa imi lasa tenul cam uscat, mai ales acum pe timp de iarna. 
  • gelul de dus de la Balea Med Ultra Sensitive mi-a placut, dar nu atat de mult incat sa dau fuga sa-l cumpar. Are o formula fara iritanti, se consuma destul de greu, curata eficient, face spuma, dar va spun sincer ca un gel de dus fara parfum n-are niciun farmec! :) Cred ca nu-s singura care alege gelurile de dus mai cu seama cucerita de parfum, pentru ca dusul sa fie savurat la maximum. In plus, pielea corpului meu nu este nici sensibila, nici uscata, deci nu am un motiv intemeiat pentru care sa caut exclusiv produse fara iritanti, pentru ca pana la urma gelul de dus se clateste. Este, cred, o alegere buna pentru cei cu piele sensibila, atopica, uscata etc.
  • l-am inlocuit cu gelul de dus Apidermin pe care l-am inclus la Favoritele anului 2012 deoarece chiar a fost surpriza placuta. Mi-au placut mult mirosul, formula si efectele sale. Din pacate, mai am putin si-l termin. Din fericire, insa, mai am unul - Floramin, pe care abia astept sa-l incep ;)
  • cand am facut poza aceasta, nu terminasem decat Biotina de la 21st Century, insa intre timp am terminat si Complexul de Vitamine B si Resveratrolul, pentru ca erau in format trial size, cu 10 si respectiv 7 capsule. Biotina am luat-o pentru tratamentul intern impotriva caderii parului. Nu pot spune ca am vazut cine stie ce efecte in acest sens, insa cu siguranta unghiile mele n-au aratat niciodata atat de bine! Sunt tari, cresc foarte repede, nu se mai exfoliaza, nu se mai rup. Cele 110 capsule mi-au ajuns pentru trei luni, la o singura administrare zilnica. Din cate am citit, suplimentele impotriva caderii parului este bine sa fie luate timp de minimum 6 luni. Nu am recumparat Biotina, insa mi-am luat un alt supliment pentru par unghii si ten din DM, ca sa nu ma mai complic cu vamuirea aici.
  • complexul de Vitamine B mi-a ajuns pentru 10 zile, pentru ca luam una pe zi, desi recomandarea era de 2-3 zilnic. Nu mi s-a parut o formula proasta, dar vad ca pe iHerb este discontinued...
  • Resveratrolul mi-a ajuns pentru 7 zile, luam una pe zi. Nu am observat niciun efect, dar ma gandesc ca nu pot avea pretentii dupa o saptamana... sau ar trebui sa am? :) In orice caz, eu nu-s fanul suplimentelor luate la gramada pentru orice fleac, asa ca mi-a fost de ajuns.

  • primerul pentru fardul de ochi de la Artdeco a fost inclus pe lista primului meu Project 10 Pan si iata ca l-am terminat. Cum spuneam, a fost a doua oara cand l-am avut, dar nu cred sa mai fie si o a treia oara, pentru simplul fapt ca vreau sa incerc altceva, mai ales ca am de unde alege. Mi s-a parut un produs bun: ofera o rezistenta destul de lunga fardului de ochi si intensifica pana si cele mai spalacite nuante. Nu mi-a placut ca dupa o vreme se intarea si devenea dificil de intins, plus borcanasul extrem de dezagreabil cand aveam unghiile mai lungi.
  • l-am inlocuit cu un produs execrabil as putea spune: un primer pentru ten de la Catrice din gama Prime & Fine. La fel ca si pudra translucida din aceeasi gama, produsul acesta este o dezamagire si inca una mare! L-am luat pentru ten, intr-o perioada in care tenul meu arata ca naiba din cauza cojitelor si uram sa vad cum fondul de ten le subliniaza si mai tare. Stiti doar ca nu suport sa se vada ca port fond de ten. Speram eu ca acest primer o sa actioneze ca un film, dar de unde!?! Promite ca netezeste ridurile, dar efectul este contrar :( Eu n-am riduri deocamdata, dar niste linii fine in jurul ochilor tot sunt, ca am o varsta, deh. Pana si liniile acelea care nu se vad decat cu lupa, sub primerul asta deveneau adevarate riduri. Oribil! Dupa cateva aplicari l-am facut uitat in beauty box, de unde l-am scos cand am terminat primerul de la Artdeco. Nu-mi place sa arunc produse, asa ca m-am gandit sa-i gasesc totusi o utilitate. Nici ca primer de ochi nu face mare lucru, dar am observat ca machiajul rezista totusi mai mult cu el. In plus, unele nuante fara vlaga par sa prinda putina culoare cand le aplic peste primer. Asa ca pana ma decid ce alt primer sa iau, il folosesc pe acesta, dar nu ma vad ajungand pana la fundul borcanasului.
  • v-am spus cat de mult iubesc produsele pentru baie de la Kneipp? Sigur am spus! :) Aruncati numai un ochi la sectiunea Kneipp ca sa va convingeti. Sunt innebunita dupa ele, toate miros atat de frumos, incat mi-e greu sa le rezist, chiar si cand in baie mai am 2-3 produse similare. Chiar ieri iubitul meu mi-a facut cadou un ulei de baie de la ei ♥ Ambele produse (si spuma si uleiul) sunt deja istorie, dar le-am inlocuit cu altele, tot Kneipp, desigur ;) Nu am apucat sa va arat inlocuitorii, dar nu pierd ocazia. Nu doar mirosul lor ma cucereste, ci si formulele bunicele, cu multe uleiuri vegetale si esentiale, datorita carora baia este un adevarat rasfat pentru simturi. 
Cam atat pentru astazi, desi punga mea este doldora de produse terminate. Nu stiu altii cum sunt, dar mie imi place aceasta trecere in revista pentru ca imi aduce aminte de alegeri inspirate si mai putin inspirate. Reusesc astfel sa nu mai cumpar sub impuls, ci sa invat sa ma documentez inainte.

Cum va suna produsele de mai sus? Ati avut sau va tenteaza vreunul dintre ele?

Comentarii

  1. Ai spus ca nu ai vazut nici un efect benefic daca ai folosit essence ca si base coat, dar as vrea sa te intreb daca ti s-au ingalbenit unghiile de la ojele colorate?
    Si multumesc de avertizarea legata de primerul de la Catrice, ca ma batea gandul sa il cumpar. M-ai scutit de o cheltuiala inutila.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu am observat sa mi se ingalbeneasca unghiile, dar asta nu mi s-a mai intamplat de foarte multi ani. De fapt, pe vremea aceea, nu purtam base coat, nici nu stiam ce e aia :)
      Acum nu ma mai confrunt cu problema unghiilor ingalbenite pentru ca folosesc base coat indiferent de marca si de oja aplicata.

      Ma bucur ca te-au ajutat informatiile mele :)

      Ștergere
  2. imi place ce zici de Artdeco , ma tenteaza :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu este rau, avand in vedere ca mi l-am luat si a doua oara ;) Daca ti-l iei, sa-mi spui cum ti se pare.

      Ștergere
  3. Buna!
    Am cumparat si eu spuma de curatare a tenului Aloe Gentle Facial Wash de la The Body Shop si intr-adevar este buna. Ramane de vazut daca este si spornica. Si am mai cumparat un gel de dus care imi place foarte mult cu aroma de floarea pasiunii parca(sau fructul pasiunii, oricum ceva cu pasiune)tot de la The Body Shop.

    Mihaela Adriana

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna, Mihaela! Ma bucur ca-ti place spuma de la The Body Shop. Mi s-a parut ca tine o vesnicie, parca nu se mai termina :) Dar, asa cum am spus, am folosit-o din cand in cand, in paralel cu lichidul de la Ivatherm.

      Mmmm, suna super aroma de fructul pasiunii ♥

      Ștergere
  4. Si eu am terminat o multime de produse in ultimul timp si le-am inlocuit cu altele, pe care nu le incercasem pana acum. Sunt intr-o perioada de experimente cosmetice :).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu-i asa ca e mai mare placerea cand termini un produs si incepi altul? :)

      Ștergere
  5. Ahh cand vad produse Catrice, imi lucesc ochii-n cap ca girofarele :)) Sper ca anul asta sa incerc si eu macar un produs de la ei.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iti lucesc chiar si cand citesti review-uri negative? :) Iti spun sincer, in afara de rujuri si oje din sortimentul normal, nimic nu mi-a placut :( Pudra translucida, primerul asta de fata si o oja dintr-o editie limitata mi s-au parut execrabile :(

      Ștergere
  6. De le essence iti recomand dizolvantul pentru albire, fara acetona. Mie mi s-a parut bestial, am scris si un review aici.
    http://kaiyoaino.blogspot.ro/2012/05/dizolvant-de-unghii-essence.html
    Daca il gasesti, eu te sfatuiesc sa-l incerci!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multam pentru recomandare, Kaiyo Aino :) Am mai avut un dizolvant de la Essence din gama asta, dar nu mi-a zis nimic deosebit, precum cel de la Isana.
      Pe acesta prezentat mai sus, de la Essence, l-am luat sperand sa fie mai eficient decat cele din gama obisnuita, in special in privinta indepartarii ojelor tip glitter sau cu sclipici. Din pacate nu este cu nimic mai bun...

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare