Recomandari de week-end

In ultima vreme am  cam tras chiulul de la scris, dar v-am zis ca am ramas fara calculator de ceva vreme :( Cum prind ocazia insa, pac o postare. Ca cea de azi de exemplu, in care vin cu trei recomandari numai bune pentru un week-end cu asa o vreme nasoala ;)

Ieri am mers la cinema, la un film romanesc recent aparut: Buna! Ce faci? O prietena draga auzise de el si insista sa-l vedem, dar eu eram un pic reticenta, dupa ce citisem recenzia unui critic de film. Insa mi-am adus aminte ca tipul asta - criticul - n-a avut cuvinte de lauda despre multe filme care mi-au placut, asa ca am zis sa-i dau o sansa. Si bine am facut!


Buna! Ce faci? este o comedie romantica autentica, despre un cuplu casatorit de multi ani, cu un copil la varsta adolescentei. Cei doi soti sunt plictisiti si adanciti in rutina, dar se regasesc... pe chat! Nu intru in detalii, ca sa nu va stric placerea, dar atat va spun: mergeti sa-l vedeti! Am ras tot timpul, este plin de faze haioase, atat de naturale si familiare. Un film romanesc care nu are nicio legatura cu Ceausescu si comunismul este ceva!

Alta recomandare de week-end este o carte despre care va spuneam aici. Este vorba despre Asasinul orb
de Margaret Atwood pe care, cu parere de rau, am terminat-o ieri.


Marturisesc ca la inceput nu mi-a placut si eram teribil de dezamagita, pentru ca vanam demult cartea asta. Insa am avut rabdare, de fapt, am inteles felul in care era scrisa si am continuat-o. Cartea este scrisa intr-un mod atipic, rar practicat, dar foarte interesant! Sunt doua povesti, una in alta, despre doua surori. Finalul este surprinzator si plin de revelatii. Intr-un cuvant: faina! 

Si pentru ca ramasa fara computer m-am intors la carti, alta carte pe care am terminat-o saptamana aceasta este Eleganta ariciului de Muriel Barbery.


Insemnarile unei fetite si ale unei portarese le aduc impreuna intr-o frumoasa, dar scurta prietenie. O carte foarte haioasa, spumoasa si totusi de o deosebita sensibilitate. Mi-a placut foarte mult, mai ca mi-au dat lacrimile la final (si eram in metrou...).

Acestea sunt recomandarile pe care am simtit nevoia sa vi le ofer. Si cartile si filmul mi-au creat o stare excelenta si m-am bucurat mult sa am parte de ele. Si acum ma gandesc la personajele din film si din carti, ceea ce este o dovada ca nu m-au lasat indiferenta, mi-au intrat in suflet.

 Voua ce filme si ce carti v-au ramas in suflet?

Comentarii

  1. Si eu tocmai am terminat "Eleganta ariciului", este, intr-adevar, o carte deosebita...

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare