[Haul] Goodies de 1 si 8 Martie ♥

Adevarul este ca atunci cand emigrezi, lasi in urma nu doar motivele pentru care pleci, chestiile care nu ti-au placut in tara ta. Din pacate nu poti lua cu tine traditiile, obiceiurile, mirosurile si gusturile pe care nu le vei gasi nicaieri, decat acolo de unde ai plecat, oricat ai incerca sa le reproduci in tara adoptiva. 
Ei bine, traditiile romanesti de 1 si 8 Martie sunt cele care mi-au lipsit de cand m-am mutat aici. In tara, eram mult prea obisnuita sa primesc o groaza de martisoare si flori de primavara (ghiocei, zambile, frezii) si de multe ori nu mai simteam bucuria si entuziasmul pe care astfel de momente le merita. Cum ar zice americanu', I took them for granted. Si tot cum zice americanu', you don't know what you got, till it's gone.

Da, mi-au lipsit martisoarele, ghioceii si zambilele de 1 Martie, efervescenta de pe strazi, zambetele si bucuria din ochii oamenilor, fericiti de venirea primaverii. Da, mi-au lipsit bratele pline de flori si gura plina de bomboane de ciocolata primite cu ocazia zilei de 8 Martie. Pentru ca aici, in Germania, aceste doua zile nu inseamna nimic, pentru nimeni :( 

Cu toate astea, in ambele zile, am avut motive sa zambesc :) De 1 Martie, varul meu de la Iasi mi-a trimis un martisor aducator de noroc pe care l-am purtat cu mandrie la serviciu si despre care m-am bucurat sa le povestesc colegilor curiosi sa inteleaga semnificatia martisorului. Iar de la iubitul meu am primit un buchet de flori care rezista chiar si azi!



De 8 Martie m-am rasfatat cu smacuri diverse asa, ca de ziua femeii! :) Setul Resist Skin Resurfacing & Smoothing System de la Paula's Choice a fost cadoul iubitului meu. L-am comandat la sfarsitul lunii ianuarie (am profitat de reducerea de 15%), l-am primit in februarie, dar m-am abtinut sa-l folosesc pana fix vineri seara, cand am dat cep tratamentului cu 5% AHA. Tratamentul cu 10% AHA o sa-l aplic abia maine seara.


Pentru ca nu se putea sa treaca 8 Martie fara o sesiune de shopping fie ea cat de mica, mi-am oferit si eu cateva goodies:


Din nou masti si tratamente pentru ten, de data asta de la marci pe care nu le cunosc: Hildegard Braukmann si Salthouse. Bine, de la Salthouse am avut samponul anti-matreata, dar produsele pentru ten de la ei nu le-am incercat:



Tratamentul de week-end HydroQuick o sa-l folosesc chiar azi, pentru ca am observat cateva cojite pe ten, semn ca am cam exagerat cu exfoliantii.

Si un ruj de la Misslyn, din colectia Bohemian Spirit, nr. 53:



L-am purtat ieri si a rezistat cateva ore bune. Are o nuanta mata si mai degraba bate spre portocaliu. Este frumoasa, de primavara, imi place.

Dupa cum vedeti, nu ma las si incerc sa pastrez traditiile de martie chiar si aici, unde lumea n-are nicio treaba cu ele. Din fericire, neamtul meu a intrat in joc si pare sa-i placa :D

Voi cum v-ati lasat rasfatate zilele acestea?

Comentarii

  1. Si mie la fel asta imi lipseste cel mai mult.Nici de 8 martie aici nu sarbatoresc nimic, multi nici nu stiu ce semnifica ziua asta.Pacat.

    RăspundețiȘtergere
  2. Răspunsuri
    1. Multumesc :) Acum ca zilele cu soare s-au inmultit, o sa am lumina buna sa-i fac si-n swatch ;)

      Ștergere
  3. nici aici nu se sarbatoresc zilele acestea doua :( si mie mi-au lipsit mult martisoarele si florile multe, dar am primit mici atentii de la iubitul meu si am supravietuit, ca sa zic asa :P de 8 martie mi-am sunat mai multe prietene si matusi din tara, dar aici nu zice nimeni nimic de ziua aceasta, ba mi se pare ca nu le placa, ca vor egalitate cu barbatii si atunci de ce sa ne trebuiasca o zi, cica? dar imi aduc aminte de un citat minunat vazut recent, nu mai stiu din cine: "women who seek to be equal to men lack ambtition". duminica frumoasa :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, uite o chestie careia eu ma opun. Eu nu vreau sa renunt la zilele acestea si nu insist sa fiu egala cu barbatii. Aici exista insa ziua mamei, cred ca e si la voi...

      Duminica placuta si tie :)

      Ștergere
  4. Hallo,
    eu nu mai sarbatoresc 1 si 8 Martie demult, insa anul asta am avut parte de o surpriza foarteee frumoasa, in afara de tipicul buchet e lalele roz :)
    Unde se vinde marca Misslyn? ( scuza ignoranta:D )

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hallo Daniela,
      ma bucur ca ai avut parte d eo surpriza frumoasa :)
      Misslyn se gaseste in Muller si Douglas. Atat stiu eu, poate or fi si-n alte drogherii, dar nu in DM sau Rossmann...

      Ștergere
  5. O sa incerc si eu rujurile de la Misslyn daca spui ca rezista :)
    Eu nu m-am prea rasfatat, am avut o saptamana stresanta

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sa stii ca mi s-a parut rezistent si zilele trecute, cand l-am purtat. Daca ai avut o perioada stresanta, cu atat mai mult meriti un rasfat ;)

      Foarte faine sunt si rujurile de la Catrice: foarte hidratante si rezistente!

      Ștergere
  6. 1 Martie inteleg sa nu se sarbatoreasca ca doar e traditie romaneasca , dar nici 8 Martie care eu stiu de cand eram mica ca este Ziua Internationala a Femeii? :( Si apropos de ce zicea Milena e tocmai invers pe wikipedia zice ca ziua asta se sarbatoreste tocmai pentru ca niste femei din New York s-au gandit sa marsaluiasca ca sa ceara program de munca mai redus , sa aiba drept de vot deci sa fie egale cu barbatii ..
    http://ro.wikipedia.org/wiki/Ziua_Interna%C8%9Bional%C4%83_a_Femeii

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, din pacate nu sarbatoresc 8 martie, nici femeile, nici barbatii. Este o zi ca oricare alta...

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare