[Favorite] Iunie 2012

Ca de obicei, la inceputul unei luni dedic o postare preferatelor din luna anterioara, iar astazi o scriu despre produsele cosmetice folosite cu drag si spor in luna iunie. O parte dintre ele am inceput sa le folosesc inca din mai, insa am preferat sa las sa treaca mai mult timp pentru a-mi face o parere clara.


Despre produsele din gama Mint Julep de la Queen Helene am tot citit diferite review-uri in ultimii ani, iar luna trecuta am apucat si eu sa le folosesc si sa ajung la concluzia majoritara: sunt eficiente!


Marturisesc ca la scrub am ajuns din greseala, dupa ce initial comandasem masca de pe Amazon.de. Vanzatorul mi-a trimis scrubul in loc de masca, asa ca o vreme l-am folosit si cand am vazut ca mi-a placut, am comandat si masca. Cred ca ambele produse merita un review separat, asa ca nu intru aici in detalii. Cert este ca sunt la favorite si cu siguranta pe lista de re-buy!

Fondul de ten Mattitude de la Astor a fost mentionat si in favoritele de luna trecuta. Diferenta este ca in iunie mi-am luat inima-n dinti si l-am folosit fara sa-l amestesc cu alta crema. Ei bine, imi place asa simplu pentru ca nu are o putere de acoperire foarte mare si deci nu arata ca o masca, nuanta Porcelain se adapteaza perfect pielii mele si are SPF 22 - suficient pentru zilele in care merg doar la serviciu unde soarele nu ma vede prea mult. In plus, matifiaza binisor, sau poate ca norocul meu este ca aici clima nu este atat de dificila ca-n Romania, unde fata ajungea sa-mi luceasca in 2-3 ore indiferent de produsele folosite! Am auzit de canicula care a toropit tara... ce pot sa spun este ca aici nu am avut parte decat de 2 zile cu temperatura de 30 grade. In rest, 18 grade dimineata, noaptea ploaie torentiala, deci nici gand de caldurile romanesti de care sincer nu mi-e dor ;)


Despre lotiunea tonica pentru ten sensibil si uscat de la Balea am vrut sa scriu si luna trecuta, dar nu stiu cum am uitat :) Luna asta am continut sa o folosesc si am zis sa-i rezerv musai un loc pe lista. Pe la inceputurile mele in ale cosmeticii, lotiunea tonica era la loc de cinste - deh, eram mica si nestiutoare, victima revistelor pentru femei :) Apoi, acum cativa ani, am citit si eu cartea Paulei Begoun, apoi am intrat in lumea produselor naturale, bio, handmade si am abandonat lotiunile tonice in favoarea apelor florale. 

Ajunsa aici iar am cazut prada tenatiilor de tot felul, asa ca intr-o plimbare prelungita prin DM, m-am trezit cu lotiunea asta in cos. Ce sa spun, imi place! Nu usuca tenul, nu-l lasa lipicios, curata binisor si nici nu mi-a cauzat niciun fel de probleme. Contine parfum printre primele ingrediente, deci nu prea e bine, insa miroase tare frumos, recunosc :) Am folosit-o dimineata dupa spalare si seara dupa demachiere. Daca vreti sa incercati o lotiune tonica bunuta si ieftinuta, cea de la Balea merita zic eu ;)

La capitolul ingrijirea tenului, aliati de nadejde mai ales in privinta ingredientelor mi-au fost doua produse:


Ce vedeti in sticluta de la Nuxe nu este uleiul despre care am scris aici, ci un mix facut de mine insami, din toate uleiurile posibile: limba mielului (borago), jojoba, samburi de struguri, macese (rosa mosqueta/ rose hip), canepa, samburi de bumbac, primula serii (evening primrose), tamanu, argan, susan, migdale dulci, samburi de prune, camelia. La sfatul Pasagerei, am pus din fiecare cate putin si am obtinut acest elixir cu adevarat miraculos pentru ten. Daca va intrebati de unde am luat atatea uleiuri, pot sa va spun ca sursa mea de incredere este Aroma Zone, de pe care am comandat pliculete de 10 ml din fiecare ulei.

Crema hidratanta din gama Resist de la Paula's Choice o folosesc inca de anul trecut, acum sunt la al doilea tub. Blogosfera este plina de review-uri, asa ca n-as spune nimic nou. Parerea mea este ca hidrateaza excelent, insa nu am observat alte beneficii aduse tenului. Se comporta bine sub fondul de ten, insa din pacate se face scamute sub fluidul de la Bioderma. Planuiesc o noua comanda zilele acestea si as incerca un alt produs hidratant...

Mirosul acestei luni a fost floral, adica Flora de la Gucci:


Imi place la nebunie acest parfum, primul cadou primit de la iubitul meu :) Mi se pare potrivit si pentru zi si pentru seara, mai degraba in sezonul cald. Este un parfum elegant si deosebit...

Acestea au fost preferatele lunii trecute. Nu-mi vine sa cred ca suntem deja in iulie, pentru ca aici vara nu este ca in Romania, asa cum scriam mai sus. Inca am senzatia de primavara, pentru ca sunt zile in care port sacou si pantofi cu dres! Mi-e dor sa-mi port rochiile si fustele mele de vara subtiri si colorate :)

Comentarii

  1. Si eu am parfumul, si tocmai acum vara pe caldura mi se pare prea greu....ciudat cum tot timpul gusturile la parfum nu se aseamana :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pai ce ziceam in postare: aici vara nu e caldura inabusitoare din Ro ;) Pentru zile prea calduroase prefer ceva si eu ceva mai lejer.

      Ștergere
    2. A pai ai scris ca pentru sezonul cald :) da...si eu sunt in Romania doar pentru 2 saptamani si aici nu se potriveste, in rest e my favourite perfume :) chiar mi se pare special, de la ambalaj la miros

      Ștergere
    3. Primavara, de ex, e tot sezon cald ;)) Ma gandeam sa modific in postare, dar pana la urma stii cum e cu gusturile si parfumurile, mai bine e sa testezi pe propria piele ;)

      Ștergere
  2. Von Balea das Gesichtswasser habe ich auch (:
    Ist wirklich super <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sarah, danke fur Deinen Kommentar ♥ Ich freue mich das Du dieses Produkt auch magst :)

      Ștergere
  3. De abia astept review-urile produselor queen helene si eu am auzit multe lucruri bune despre masca si cum se pare ca avem acelasi tip de ten...chiar as vrea sa citesc experienta ta cu ele.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pai o sa incerc sa scriu cat de curand despre ele. Sunt multumita de ambele, dar masca mi se pare de-a dreptul excelenta!

      Ștergere
  4. Răspunsuri
    1. Azi am mirosit editiile lui de vara: Gardenia, Tuberoza, Mandarine, Magnolia si toate mi-au placut foarte mult. Preferatul meu cred ca este Tuberoza, dar si Mandarine mi-a placut mult. Musai sa-mi iau macar unul :)

      Ștergere
  5. Asa mi-e ciuda ca la ultima comanda iherb eram convinsa c-am pus in cos masca Mint Julep si cand am primit pachetul...surpriza! Nu era! Dar acum daca zici si tu ca e buna, la urmatoarea comanda n-o mai ratez!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pai sa nu mai uiti :) mai ales ca e ieftina ca braga. Aici am dat 10 eur, iar la ei e vreo 5 dolari.

      Ștergere
  6. Ruxandra, stii cumva daca Aroma Zone livreaza si in Ro.? erai in Ro. cand ai comandat de la ei? daca da, cat a fost shippingul si in cat timp ai primit coletul?

    As incerca si eu combinatia ta de uleiuri, despre care aminteai in ultima postare... :)
    Mixul de uleiuri il aplici doar seara? cum faci? dupa dus, imediat? sau la final, dupa crema obisnuita?

    Fdt. Mattitude in nuanta ta, Porcelain, are tenta rozie/galbuie cumva sau bej? Nu l-am incercat, dar m-ar tenta daca spui ca iti place asa de mult. Eu am ten mixt spre gras (vara), cam deschis... greu gasesc un fdt. De ex., la Colorstay (daca ai folosit) sunt intre Buff(150) si Sand Beige(180). Oare mi s-ar potrivi nuanta ta...?

    Hmm... m-ai facut curioasa in privinta parfumului Flora :P Imi plac la nebunie parfumurile florale. (Btw-iti recomand sa incerci si 'Very Irresistible-Sensual' (Givenchy), acesta: http://laijamay.com/shop/images/Very%20Irrestible%20Sensual.jpg
    Persistent, floral... suuuperb! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dana, livreaza, cum sa nu, ca de la ei am comandat 2 ani de zile uleiuri si unturi vegetale, ape florale, uleiuri esentiale, recipiente si alte minuni, pentru ca pe vremea aia imi faceam singura cosmeticele (cateva). Am postat si cateva retete reproduse de pe site-ul lor ;)

      Shipping fee este 7 eur (ultima data cand am verificat), dar la comenzi de 50 sau 60 eur (nu mai sunt sigura, ca n-am comandat demult - in Germania nu livreaza!!!) transportul este gratuit. Pentru clientii fideli, periodic, ofera tot felul de coduri de reducere. Mi=au placut foarte mult produsele lor, dar si relatia cu clientii lor.

      Mixul de uleiuri il aplic doar seara, pentru ca este foarte gras. Si nu in fiecare seara, pentru ca imi naclaieste parul... Uleiurile este bine sa fie aplicate pe pielea umeda, insa eu il aplic dupa toate tratamentele mele: curatare cu produs solubil in apa, BHA sau acid glicolic, crema cu acid glicolic si apoi mixul. Nu mai aplic nicio crema hidratanta dupa el.

      Porcelain-ul este bejuliu si desi la inceput mi s-a parut prea inchis pentru culoarea tenului meu, mi-a placut ca se adapteaza perfect. Am incercat la stand primul numar si mi s-a parut prea alb. Mi se pare un fond de ten numai bun pentru vara, pentru ca matifiaza excelent!Nu am folosit Colorstay, pentru ca este un fond de ten cu acoperire mare si nu am nevoie decat de uniformizare (deocamdata:D). Cel mai bine este sa mergi la stand sa verifici.

      Despre Flora ti-am scris la Favoritele din 2012. Ambele sunt florale si absolut superbe!

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare