[Favorite] Mai 2012

Slava Domnului ca azi avem liber, ca nu stiu cand mai apucam sa scriu despre favoritele lunii mai. Am intarziat cam mult, insa vreau musai sa scriu despre ele, pentru ca am facut cateva descoperiri care merita pastrate la arhiva ;)


Voi incepe cu samponul anti-matreata de la Totes Meer (adica Marea Moarta) pe care l-am descoperit in reteaua DM (2.75 eur). Dupa experienta nefericita cu samponul Gliss, am folosit un sampon cu amaranth de la Alverde (nu mi s-a parut deosebit cu nimic, asa ca nici macar nu l-am pomenit aici), apoi samponul pentru volum de la Garnier. Din pacate niciunul nu m-a scapat de matreata, desi e adevarat ca nu pretindeau asa ceva. In plus, parul mi se ingrasa mult prea repede si daca inainte ma spalam o data pe saptamana, ajunsesem sa ma spal la trei zile, altfel aratam ca o curca plouata (si nespalata). Cum matreata este neplacuta pentru oricine, m-am decis sa iau masuri, asa ca mi-am cumparat acest sampon:



Cateva impresii:
  • inca de la prima spalare am observat efectele benefice, iar dupa alte cateva spalari am scapat complet de matreata;
  • ingredientele imi par ok si sunt cunoscute pentru eficienta lor in tratarea unor astfel de afectiuni ale scalpului;
  • mirosul de tea tree se simte la aplicare, insa nu persista (ceea ce e bine, pentru ca nu-mi place cum miroase);
  • curata parul foarte bine si nu-l ingrasa, astfel incat am revenit la rutina de spalare saptamanala fara sa-l simt imbacsit si cu miros neplacut.
In concluzie, vreau sa mai incerc si alte produse de la ei, dar deocamdata nu am vazut decat gel de dus.

Alt produs care mi-a placut luna trecuta este scrubul anticelulitic de la Balea (in DM, 2.95 eur) :



De ani de zile folosesc ca scrub diferite ingrediente naturale (cafea, sare de mare, plante, malai, tarate), insa uneori am chef de ceva nou. Asa ca luna trecuta mi-am cumparat acest scrub si ma declar incantata de el, chiar daca nu am observat niciun efect anticelulitic. Eu oricum nu mai cred in creme si lotiuni contra celulitei, deci asteptari in aceasta privinta nu aveam. Imi place ca imi curata eficient pielea si o lasa fina si hidratata datorita uleiurilor din compozitie. Plus ca miroase frumos, fresh, oarecum masculin daca ma intrebati.

La categoria ten, de luna trecuta am un nou "BB Cream" :)) Da, ma declar fidela combinatiei de crema de zi cu fond de ten, pentru ca pana acum nu am gasit niciun fond de ten care sa nu arate ca o masca. Aceasta este singura combinatie care imi place pentru simplul motiv ca fondul de ten nu se observa, dar tenul are o culoare uniforma si placuta. 


Nu am terminat fondul de ten Burjois de luna trecuta, insa pentru ca nu are SPF am ales acest fond de ten primit de la Astor inca de anul trecut, dar pe care nu am apucat sa-l folosesc de teama ca nuanta 002 Porcelain nu mi se va potrivi. L-am amestecat cu crema de zi Visibly Clear de la Neutrogena care nu are SPF si am obtinut un amestec perfect pentru vara: o crema coloranta matifianta cu SPF.
Asa arata tenul meu simplu, fara niciun produs aplicat:


Dupa aplicarea mixului, plus pudra translucida (Catrice) si blush (Guerlain):


Cu cea de-a doua poza trec la produsele de machiaj favorite in luna mai: un fard de ochi KIKO nr. 63 si un ruj de la Rival de Loop nr. 203


Fardul de ochi de la KIKO imi place la nebunie, este verdele perfect pentru primavara-vara, iar luna trecuta si luna asta l-am folosit aproape zilnic, mai ales ca verde este culoarea mea preferata :) Are niste reflexii aurii superbe:


sus fara primer/ jos cu primer

Rujul Rival de Loop are o nuanta foarte discreta si seamana mai mult cu un balsam de buze colorat, pentru ca este foarte hidratant si nu are o rezistenta mare pe buze. Imi plac insa gustul, mirosul si culoarea lui:



Cam acestea au fost preferatele lunii mai. Am descoperit produse bune si ma bucur ca nu am dat gres cu noile achizitii pentru ca nu suport dezamagirile comsetice, dar mai am parte de ele atunci cand nu caut sa citesc despre ele mai intai ;)

Comentarii

  1. Si mie imi place scrubul ala e super misto!
    La sampon nu mi se par grozave ingredientele dar important e ca ti-a facut bine

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma refeream la extractele naturale, chiar daca-s pe la mijlocul listei :) Pentru un sampon de drogherie eu zic ca si-a facut treaba.

      Ștergere
  2. exfoliantul acela mi-a placut si mie , dar acum folosesc homemade !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si eu tot homemade folosesc, dar uneori mai pic prada ambalajelor si mai simt nevoia de schimbare :)

      Ștergere
  3. Ma tenteaza si pe mine sa folosesc acel scrub anticelulitic de la Balea! Mie demachiantul Rival de Loop nu mi-a palcut deloc,acum zace intr-un sertar.Te pup si weekend cat mai placut! :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Care demachiant de la RL? Sper ca nu cel de ochi bifazic, ca e my HG! :)

      Ștergere
  4. Cred c-o sa incerc si eu scrub-ul ala, desi am mare frica de produsele Balea.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pai dupa cum vezi, ingredientele nu-s problematice, nu vad ce-ar putea sa-ti faca probleme...
      Ai avut experiente neplacute pana acum cu vreun produs Balea? Nu-s cele mai bune produse, categoric, insa unele m-au surprins pozitiv sincera sa fiu.

      Ștergere
    2. Cu deodorantele am avut o experienta foarte foarte naspa si-am capatat frica de-atunci

      Ștergere
    3. Cred ca ai scris despre asta, daca-mi amintesc eu bine... Nasol ce s-a intamplat, dar cred ca scrubul asta n-are ce probleme sa-ti faca... Vezi si tu :)

      Ștergere
  5. Ingredientele din samponul Totes Meer care nu sunt benefice pentru scalp/par sunt: Cocamide DEA, Methylisothiazolinone,Limonene,conform http://www.paulaschoice.com/cosmetic-ingredient-dictionary/.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare