[Review] Nuci de sapun pentru toata casa

Va povesteam aici despre produsele primite de la Nuci de Sapun, ocazie cu care am putut sa testez nu doar nucile de sapun (pe care oricum le folosesc de mult timp), ci si alte produse naturale pentru uz casnic pe baza de nuci de sapun. Atunci am primit: 
  • 100 g nuci de sapun;
  • 100 g inalbitor ecologic;
  • 100 ml detergent lichid de rufe;
  • 250 ml detergent lichid concentrat cu utilizari diverse.
Primul produs pe care l-am incercat a fost detergentul lichid concentrat Alles Klar, pentru ca eram curioasa cat de bine poate sa curete un detergent natural. Stiam ca nucile de sapun au multiple intrebuintari, insa niciodata nu le-am folosit in alt scop decat la spalatul rufelor. Din diverse motive (ca sa nu zic de lene), am tot amanat momentul fierberii lor pentru a obtine un lichid bun de folosit si ca sampon si ca detergent. Da, chiar asa, nucile astea sunt multifunctionale :)



Revenind la Alles Klar, pot sa spun ca mi-a intrecut asteptarile, pentru ca isi face treaba foarte bine. Stiu ca ne-am obisnuit cu solutiile din comert, care contin o groaza de chimicale puternice, dar acesta este o alternativa ideala, mai ales ca fiind natural, nu ataca pielea mainilor asa cum o fac solutiile clasice. L-am folosit in toata casa: am spalat parchetul, fainta, gresia, aragazul, chiuvetele, oglinzile. Pentru suprafetele largi gen parchet, l-am folosit diluat in apa, iar pentru celelalte gen chiuveta, aragaz etc. l-am utilizat simplu, direct pe suprafata respectiva. In toate cazurile mi-a placut cum a curatat, desi mirosul de lamaie este un pic cam puternic pentru nasul meu.

Al doilea produs incercat a fost detergentul de rufe pe baza de nuci de sapun care mi-a ajuns pentru doua spalari:



Avand in vedere ca am fost mereu multumita de cat de bine isi fac treaba nucile de sapun, acest produs nu avea cum sa ma dezamageasca. A spalat foarte bine si rufele colorate, si pe cele albe, dar si prosoapele de bucatarie - alaturi de gulere si maneci, acesta este testul suprem pentru un detergent :)

Pentru rufele albe, regula esentiala cand spalati cu nuci de sapun este sa folositi fie bicarbonat de sodiu, fie un inalbitor ecologic, cum este cel primit de la Nuci de sapun pe baza de carbonat de sodiu. La masina de spalat, acesta se pune in sertarul in care inainte puneati detergentul.



Pana sa primesc acest produs, eu am folosit bicarbonat de sodiu si n-am avut niciun fel de problema cu rufele albe: au ramas impecabile. Cantitatea din pliculetul primit este suficienta pentru trei spalari.

Despre nucile de spalat nu am decat cuvinte de lauda si pentru ca deja m-am lungit, va sfatuiesc sa cititi despre ele si sa va minunati, apoi sa le incercati. Sunt o alternativa ideala pentru rufele celor mici sau pentru cei cu o piele sensibila. Ca sa nu mai spun ca pot fi refolosite de 2-3 ori (deci se fac economii serioase), ca nu polueaza si ca dupa ce au eliberat toata saponina pot fi folosite ca ingrasamant natural pentru plante.

Si daca vreti sa fiti eco pana la capat, in locul balsamului frumos parfumat dar chimic, folositi pentru clatire otet (de preferinta alb - Regal e foarte ok si cel mai ieftin), amestecat cu cateva picaturi de ulei esential. Va garantez un miros discret si natural.

Daca v-am stranit interesul, aruncati o privire pe site-ul Nuci de sapun, mai ales ca in perioada aceasta au o multime de oferte tentante ;)
Voi ce parere aveti despre nucile de sapun? Le-ati incercat, le veti incerca?


Comentarii

  1. Buna! Am o intrebare . Cat bicarbonat de sodiu folosesti la o masina de spalat?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna Chandra! Foloseam cam 1-2 lingurite de bicarbonat de sodiu.

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare