[Review] Masti cu argila si alte minuni

V-am povestit in mai multe randuri ca utilizez in mod constant masti pe baza de argila, pe care o combin cu ce gasesc prin cutia cu minuni (aka cutia cu uleiuri vegetale si esentiale, pudre de fructe, activi cosmetici etc.). Pliculetele de mai jos le-am luat de la cei care vand produsele Natura Siberica, de la Targul pentru o viata sanatoasa (cred ca, din pacate, nu se mai organizeaza acest targ, fiind inlocuit cu altele). Cand le-am vazut pe toate rasfirate intr-un cosulet, am luat din fiecare cate o bucata, ca sa le incerc pe toate. 


Ce avem aici:
  • argila albastra cu minerale de la Marea Moarta, spirulina si chitosan;
  • argila albastra tonifianta cu afect anti-rid;
  • argila rosie purificatoare si de albire cu rhodiola rosea si ginseng;
  • argila verde nutritiva si antirid cu musetel si melissa;
  • argila alba cu efect de albire si anti-rid.
Primul pliculet l-am folosit pentru impachetari anticelulitice. Continutul mi-a ajuns doar pentru o singura aplicare pe pulpe si pe fese. Evident ca dupa o singura folosire nu pot sa spun ca am vazut efectul anticelulitic, insa mi-a lasat pielea fina si cu un aspect ferm. Pudra am amestecat-o cu apa florala de verbena, despre care se spune ca are proprietati anticelulitice si imbunatateste aspectul pielii.

Restul pliculetelor le-am folosit pentru masti faciale (aplicate si pe gat si pe decolteu). Argila este minunata pentru ten si fiecare tip de argila are anumite proprietati:
  • argila albastra are efect anti-rid, antimicrobian si este benefica tenului acneic sau afectat de cuperoza;
  • argila rosie calmeaza inflamatiile pielii si revigoreaza tenul cu aspect tern sau obosit;
  • argila verde purifica si revitalizeaza toate tipurile de ten, insa in mod special tenul gras sau mixt;
  • argila alba este potrivita in special tenului sensibil, iritat, uscat sau matur.
Fiecare pliculet are 60 grame si costa 5 RON.

Imi place sa aplic genul acesta de masti pe baza de argila in fel si fel de combinatii: cu ape florale sau cu uleiuri vegetale, renuntand definitiv la mastile din comert. Voi ce preferati?


Comentarii

  1. Eu am incercat sa folosesc atat masca cu argila de la AslaVital cat si Crema si vreau sa iti spun ca nu doar ca nu a avut efectul descris pe ambalaj (eliminarea excesului de sebum, hidratare, etc.) ci mi-a iritat puternic fata, in special zona obrajilor. De atunci nu am mai incercat niciun produs pe baza de argila.
    http://jurnaldemoda.blogspot.com/

    RăspundețiȘtergere
  2. Anca, imi pare rau ca ai avut o experienta neplacuta cu argila. Nu stiu ce sa-ti spun, de ce a fost asa, poate ai tinut-o prea mult pe fata...
    Eu folosesc argila de ani de zile si nu am avut niciun fel de probleme. Doar cand o tineam prea mult mi se inrosea si ma "manca" pielea.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare