[DIY] Masca fortifianta pentru par cu henna incolora

Ar fi trebuit sa incep seria postarilor din aceasta cu luna cu Preferatele lunii iunie, insa cum inca nu-s decisa, am zis sa va scriu despre masca aceasta. Am observat ca multe persoane ajung pe blogul meu cautand informatii despre henna incolora, despre masti capilare - facute in casa sau cumparate, iar in continuare cel mai citit articol este cel despre lotiunea regeneranta de la Gerovital. Este clar ca tot mai multa lume se confrunta cu probleme ale scalpului sau caderea parului.

Asta-iarna m-am plans ca-mi cade rau parul, asa ca am aplicat constiincioasa, duminica de duminica, masti pe baza de uleiuri vegetale, despre care am tot scris. De cand au venit caldurile si de cand parul si-a revenit, am abandonat uleiurile, multumindu-ma cu samponul si balsamul. Insa un pic de intretinere nu strica. Asa ca duminica trecuta am facut un mix fortifiant pentru scap si par, extrem de simplu:


Am amestecat:
Am aplicat acest amestec pe par dupa samponare si l-am lasat timp de 20-30 de minute. Apoi am clatit cu sampon, fara sa mai fie necesar balsamul.
Ce am observat la henna incolora este ca ofera volum parului si parca ii da si stralucire -  asta daca nu o fi de la sampon sau de la faptul ca sunt vopsita de curand (o luna).

Am folosit aceasta apa florala pentru ca este buna pentru par, cel putin asa spun cei de la Aroma Zone, de unde am luat-o. Insa in prospect scrie ca se amesteca cu apa. Eu am mai amestecat-o si cu ceaiuri si cred ca merge si cu un ulei bun pentru par, de ex. germeni de grau, avocado sau masline.

Henna incolora este unul dintre ingredientele mele preferate cand vine vorba de tratamente pentru par pentru ca:
  • chiar daca apa se coloreaza intr-un fel "special" - seamana cu o balta verde :), nu face totusi atata mizerie ca uleiurile;
  • se clateste rapid;
  • nu mai este nevoie de balsam, pentru ca parul se descurca foarte usor;
  • este ieftina.
Asa ca va recomand sa o incercati fara teama ca va colora parul, pentru ca nu este cazul. Este verde, dar nu coloreaza si nici macar nu influenteaza culoarea parului - natural sau vopsit. Acum am suvite blonde si aramii si va asigur ca toate culorile sunt la fel de vii :)

Voi ce masti capilare facute in casa preferati?



Comentarii

  1. Este tare interesanta. De mult timp incerc sa-mi iau henna incolora si tot nu ajung sa-mi iau ca uit. :D

    RăspundețiȘtergere
  2. Henna incolora are aceleasi efecte ca si cea colorata? Parca citisem ca dupa henna nu-ti mai poti vopsi parul cu altceva (sau era invers?)...

    RăspundețiȘtergere
  3. Iulia, gasesti la www.cosmeticaverde.ro. daca n-ai chef sa-ti iei de pe net, cauta-i la targuri, ca participa la multe. Ultima data am luat de la Targul martisorului de la Dalles, la pachet king size :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Sadie, si chiar am scris, dar apoi am sters: ca nu trebuie sa va faceti griji, ca nu coloreaza. Este incolora, nu face decat sa hraneasca parul si are efecte benefice si pentru cosurile de pe piept sau spate. Ma rog, cel putin asa se spune, asta nu am testat :)
    O sa scriu totusi in postare, ca sa fie toata lumea sigura :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Da, mentioneaza, ca mai sunt si fete nestiutoare, ca mine! :D

    RăspundețiȘtergere
  6. Gata, it's done :) Am o prietena care a luat tare tematoare henna asta, cand eram la targ. Intre timp a devenit fidela, pentru ca are parul gras si a observat ca datorita hennei nu i se mai ingrasa atat de rapid.

    RăspundețiȘtergere
  7. mi-ai adus iar aminte de henna incolora, de data asta chiar ca imi iau, am zis!

    RăspundețiȘtergere
  8. interesanta postare.. dar trebuie folosita numaidecat aceeasi apa florala? ce altceva as putea folosi in loc? te pup

    RăspundețiȘtergere
  9. Silvia, asa sa faci :) Chiar sunt curioasa daca vei observa ca da volum sau nu!

    RăspundețiȘtergere
  10. Miuri, eu am folosit apa asta florala pentru ca este buna pentru par, cel putin asa spun cei de la Aroma Zone, de unde am luat-o (am pus link). Insa in prospect scrie ca se amesteca cu apa. Eu am mai amestecat-o si cu ceaiuri si cred ca merge si cu un ueli bun pentru par, gen germeni de grau, avocado sau masline.

    RăspundețiȘtergere
  11. mersi mult.. dupa postarea ta am fugit si pe google sa ma documentez.. am observat ca as gasi-o si la plafar.. mi`e lene cu comandatul online.. imi cade foarte mult par si m-am saturat.. mai ales ca e lung.. sper sa ma ajute :) te pup si mersi :*

    RăspundețiȘtergere
  12. Cu multa placere si sper sa-ti fie de folos! Poate-mi dai un feedback dupa ce o folosesti ;)

    RăspundețiȘtergere
  13. vai, cum sa nu?? maine ma duc sa caut.. abia astept sa incerc :) te pup

    RăspundețiȘtergere
  14. Multam fain! Poate o sa preferi sa faci un review :))) Acum am emotii, sper sa nu te dezamageasca.

    RăspundețiȘtergere
  15. Buna ziua! As vrea sa te intreb, daca dupa folosirea hennei incolore , parul se poate colora? nu afecteaza vopsirea in vreun fel?
    Multumesc anticipat!

    RăspundețiȘtergere
  16. Henna incolora permite vopsirea ulterioara a parului fara niciun fel de probleme. O puteti folosi ca tratament capilar fara nicio grija.

    RăspundețiȘtergere
  17. Mie,masca cu henna si ulei de ricin,mi-a incurcat rau parul,era foarte aspru,poate trebuia s-o combin cu altceva?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu-mi dau seama de ce, dar cred ca in astfel de cazuri este bine de aplicat o masca sau un balsam, dupa clatirea mastii cu henna si ulei de ricin.

      Ștergere
  18. Maine ma duc direct la plafar sa mi cumpar! Abia astept sa vad rezultatul. Pupici

    RăspundețiȘtergere
  19. Am părul saten cu multe fire de par carunte. Nu doresc sa îmi vopsesc părul. Ce se întîmplă cu firele carunte in cazul in care folosesc henna incolora?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Din pacate nu stiu raspunsul la aceasta intrebare, pentru ca nu am folosit henna niciodata. Vezi daca scrie pe prospect.

      Ștergere
  20. Am părul cărunt si nu doresc sa il vopsesc.
    Cum acționează hanna fără culoare? Si unde se poate cumpara acest produs?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Gasesti la www.cosmeticaverde.ro. daca n-ai chef sa-ti iei de pe net, cauta-i la targuri, ca participa la multe.

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare