[DIY] Spuma demachianta handmade

Asa cum va spuneam aici, cu ceva timp in urma mi-am preparat singura o spuma de curatare de care am fost atat de multumita incat am spus ca trebuie sa va spun si voua reteta. Se realizeaza usor, este blanda cu tenul (inclusiv cu ochii) si demachiaza eficient.


Eu i-am atribuit doua modalitati de utilizare: 
  • spuma demachianta: o aplicam pe discheta si o foloseam ca atare. Am folosit-o asa in special in zona ochilor, pentru ca mi-a placut ca demachia rapid si complet. Apoi clateam cu apa si spuma de curatare de la Boots Sensitive Expert.
  • spuma de curatare: o aplicam direct pe ten si o clateam cu apa. Ca sa-i testez gradul de curatare, dupa utilizare, de cateva ori am aplicat un demachiant clasic, si am fost multumita sa observ ca discheta ramane curata.
Ingredientele sunt simple, putine, naturale si usor de procurat.


Intrati pe linkuri pentru a afla o multime de informatii: despre produs, cat costa, de unde etc.

Va trebuie un recipient cu o pompita speciala pentru spuma. Eu l-am folosit pe cel ramas de la spuma de curatare Decubal. Puneti toate ingredientele (eu le-am pus in ordinea din lista) rand pe rand, amestecand dupa fiecare ingredient adaugat, dar nu este obligatoriu. Cantitatea obtinuta mi-a fost suficienta cam o luna, in conditiile unei utilizari zilnice.



Comentarii

  1. Aaaaa, I love apa florala de iasomie, e di-vi-na ! Numa' vezi ca nu-i buna pentru ten, e alergena si iritanta :))))))))))))))))))))))) Glumeam, evident :))

    RăspundețiȘtergere
  2. Diana, si eu sunt un fan al apelor florale.

    RăspundețiȘtergere
  3. Foarte interesanta ideea! Si cred ca miroase super bine spuma

    RăspundețiȘtergere
  4. Mika, daca stau bine sa ma gandesc, nu are un miros placut, asta pentru ca este aproape insesizabil, foarte discret. Totusi, nu mirosul este punctul forte al spumei, ci eficienta ;)

    RăspundețiȘtergere
  5. Draga mea, sunt curioasa cate sticlute de ape florale si uleiuri vegetale si extracte ai acasa, imi inchipui ca ai o mini-farmacie a naturii :)
    Referitor la comentariul Dianei (stim amandoua la ce se refera, nu?:), mie apa de trandafiri imi place inca mult, si lotiunea micelara cu care ma demachiez o contine si tenul meu arata mai bine ca niciodata.
    Ma bate gandul sa invat si eu cateva retete, dar cand termin ce mai am prin casa. Pup

    RăspundețiȘtergere
  6. Yellow, :) Am destule, asa e. Ca sa pot sa variez retetele. Le-am luat in timp si uite-asa s-au strans destule.
    Da, la apele florale nu as renunta, dar am restrans utilizarea uleiurilor esentiale.
    Daca te decizi sa incerci ceva facut de manuta ta, te astept cu un feedback ;)

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare