[Review] Photoderm Max SPF 50 Tinted Ultra-Fluid Suncare - Bioderma

Asa cum scriam in articolul despre preferatele lunii mai, de cand mi-am cumparat-o, sunt de nedespartit de aceasta crema. Si avand in vedere ca si Corina o recomanda ca fiind ok din punct de vedere al ingredientelor, plus efectele de care sunt multumita, cred ca this is the beginning of a beautiful friendship :)


Acest fluid solar de la Bioderma se gaseste in trei variante: incolor, culoare deschisa (light) si culoare inchisa (golden). Eu mi-am luat varianta light, pentru ca am tenul foarte alb (nu m-a mai vazut soarele la plaja din 2009!). Poate un SPF 50 vi se pare mare, insa SPF 15 este cam mic, avand in vedere exploziile solare din ultimii ani :( Iar faptul ca este si colorat ma scuteste de stresul aplicarii unui fond de ten in zilele in care nu sunt multumita de tenul meu (da, mai am si astfel de zile!). De fapt, o astfel de crema - colorata si cu SPF mare - a devenit o necesitate dupa ce intoarsa din concediu am constatat aparitia unor pete in jurul ochilor, adica acolo unde nu fusesem protejata de lentilele ochelarilor de soare sau de vedere. Asta desi am aplicat zilnic o crema cu SPF 15 si o pudra cu SPF 25!


Impresii:
  • textura este intr-adevar foarte lejera si se absoarbe rapid. Inainte sa aplic pudra pulbere mai astept cateva minute, dar nu este obligatoriu.
  • imi place tubul pen style, perfect pentru o dozare optima: curge exact cat vrei. Si nu este necesara o cantitate mare de produs. Totusi, o cantitate prea mica reduce nivelul de fotoprotectie.
  • asa cum scrie si pe cutie, tenul capata un aspect bronzat si o culoare uniforma. Desi pe mana arata exact ca un fond de ten, odata intrat in piele devine aproape invizibil.
  • fluidul este recomandat pentru toate tipurile de piele, inclusiv mixta sau grasa. Eu am tenul mixt/ normal si ma impac foarte bine cu el.
  • sunt foarte multumita de faptul ca nu mi-au aparut cosuri si nici puncte negre, cum mi s-a intamplat cu multe creme cu FPS mare (peste 15).
  • nu lasa film gras, dar nici nu matifiaza. Asa ca in acest sens o pudra matifianta sau servetele matifiante sunt bine venite daca va deranjeaza acest aspect. 
  • ce-mi mai place foarte mult la acest fluid este efectul iluminator pe care am reusit sa-l surprind in swatch-urile de mai jos. Nu este film gras, ci un efect de luminozitate oferit de obicei de primerele pentru ten.
  • producatorul recomanda sa agitati inainte de folosire. Ei bine, am uitat de fiecare data si nu s-a intamplat nimic :)
  • este rezistent la apa, insa producatorul recomanda reaplicarea produsului in cazul indepartarii sale prin contactul cu apa (de ex. la inot).
  • pentru ca nu ofera decat protectie solara, fara alte beneficii pentru ten, aplic fluidul dupa o crema hidratanta fara SPF.
  • tubul are 40 ml si a costat 48 RON (din farmaciile BellaDonna, nu din SSB unde e mai scump cu 10 RON!).
Cateva swatch-uri:



Efectul iluminator despre care va spuneam mai sus:


Si lista ingredientelor (nu-mi place deloc acel phenoxyethanol, dar bine ca macar e in coada listei):


In concluzie, o sa-i raman fidela cel putin pana la venirea toamnei.

Comentarii

  1. Si ce mai astepti? :D Sunt farmacii care au si testere. Daca vrei sa-ti faci o idee inainte de a-l cumpara full size, poti sa incerci un tester.

    RăspundețiȘtergere
  2. Suna foarte bine si cred ca mi-ar placea si mie, ,mai ales ca nu am ce sa acopar acum cu fdt. In principiu, are o oarecare acoperire?

    RăspundețiȘtergere
  3. As zice ca ofera mai degraba uniformazare decat acoperire mica. Daca tot nu ai ce sa acoperi cu un fdt, nu vad de ce ti-ai incarca fata cu o masca :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Buna Nimphetamin,
    Nu iti fa griji, acel phenoxyethanol in concentratie de 0.1% este folosit pe post de conservant, pielea ta nu va suferi din cauza lui.

    RăspundețiȘtergere
  5. Pasagera, multumesc pentru vizita si pentru asigurare :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Nu stiu de ce nu am vazut cand ai scris despre crema asta. Ieri am fost si mi-am luat Photoderm AR si pot spune ca nu-mi place absolut deloc. Dupa prima aplicare m-a mancat fata ingrozitor si o aveam oglinda. :|
    Nu stiu daca sa ii mai dau o sansa sau nu?!

    RăspundețiȘtergere
  7. Shopperita, imi pare rau :( Habar nu am despre crema asta, pentru ce e gama AR. Tu stii daca merita sa te chinui cu ea :)
    Eu o iubesc pe asta a mea!

    RăspundețiȘtergere
  8. buna. eu am niste pete hiperpigmentare. acest fluid de la bioderma acopera aceste pete? ce alt produs ar face-o? dar tot cu spf mare si colorant. mersi.

    RăspundețiȘtergere
  9. Buna Mada_Lyna, multumesc pentru vizita si comentariu. Chiar daca este putin colorat, fluidul acesta nu poate fi folosit pe post de fond de ten, daca ai probleme cu tenul. Apoi, depinde si de cat de colorate sunt petele. Asa cum am spus in articol, fluidul nu face altceva decat sa uniformizeze culoarea, dar puterea lui de acoperire este foarte mica.
    Daca aceste pete sunt destul de pigmentate si te complexeaza, cred ca cel mai bine este sa folosesti un fond de ten cu acoperire medie sau mare. Pentru protectie solara, poti folosi o crema de zi hidratanta cu FPS, fie un fond de ten cu FPS.
    Daca nu vrei fond de ten, incearca aceasta crema sau alte creme colorante/ tinted: Uriage, Laura Mercier etc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Salut, imi poti spune te rog daca as putea folosi aceasta crema in loc de Paula's Choice extra care Non Greasy Spf 45, pot aplica fond de ten peste ea? Multumesc frumos!

      Ștergere
    2. Buna Emilia, sigur ca poti aplica fond de ten peste Bioderma. Este foarte putin colorata, nu are puterea de acoperire a unui fond de ten.

      Am si eu Extra Care Non Greasy spf 45 si nu o folosesc zilnic, ci doar cand merg la plaja. Nu-mi place ca ma ustura ochii de la ea :(

      Ștergere
  10. buna.ms pt raspunsuri. ce fond de ten cu fps mare(adica 50)ar fi?eu am tenul mixt, cu mici probleme acneice.

    RăspundețiȘtergere
  11. si te rog,mai da-mi inca un sfat. ce crema cu fps mare(50+) de zi pot sa folosesc ca baza,inaintea fondului de ten pt tenul mai sus descris? . multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  12. as putea sa folosesc chiar aceasta crema despre care vb in articol, bioderma photoderm cu fps 50, dar varianta incolora si apoi sa aplic fdt?

    RăspundețiȘtergere
  13. Mada_lyna, o sa-ti raspund intr-un singur comentariu la cele trei intrebari ale tale.

    1. Din pacate nu-ti pot da niciun sfat referitor la fondul de ten, pentru ca eu nu folosesc deloc. Din fericire, nu am probleme cu tenul, asa ca mie imi este suficienta o crema colorata si/ sau o pudra pulbere. Din cate stiu insa, nu exista niciun fond de ten cu SPF 50, ci cu cel mult 20-25. Asa ca o crema cu un SFP 50 este singura solutie pentru o protectie solara ridicata, mai ales pe timp de vara.
    2. crema aceasta de la Bioderma mie mi s-a parut ca se absoarbe foarte bine si rapid in piele, astfel ca din punctul meu de vedere este buna de folosit ca baza de machiaj sub fondul de ten. Daca nu te satisface, exista in comert multe baze de machiaj matifiante.
    3. da, poti sa folosesti varianta incolora a acestei creme ca baza de machiaj pe sub fondul de ten.

    RăspundețiȘtergere
  14. multumesc frumos pt raspunsuri.voi tine cont de ele.

    RăspundețiȘtergere
  15. Cu multa placere si ma bucur daca ti-au fost de folos raspunsurile mele ;)

    RăspundețiȘtergere
  16. Buna. Spune-mi si mie ce pudra cu SPF folosesti. Am nevoie sa-mi cumpar si eu si nu stiu ce marca si de unde.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna, Caress. Pudra cu SPF 25 pe care am mentionat-o in articol este o pudra compacta de la Dior, dintr-o mini trusa travel (am pus poza cu ea pe blog in articolul cu cele 5 produse preferate).
      Nu stiu daca se gaseste separat, cauta pe net.
      Oricum, sugestia mea e sa folosesti creme de zi cu SPF si sa nu te bazezi pe SPF-ul oferit de produsele de machiaj.

      Ștergere
    2. Stiu ce spui, insa am apucat sa-mi cumpar mai multe creme fara SPF inainte sa realizez cat de important este si acum trebuie sa le folosesc, nu pot sa le arunc sau sa le las sa expire. Culmea e ca am intrebat in mai multe locuri de pudra cu SPF si n-am gasit nicaieri, mai mult, vanzatoarele erau naucite de intrebare, ca si cum le-as fi intrebat daca n-au vazut un inorog pascand in apropiere...:))

      Ștergere
    3. Poti folosi cremele acelea fara SPF sub un fluid cu SPF, cum e acesta de la Bioderma, in varianta fara culoare. Pudre (pulbere) cu SPF stiu ca sunt la Clinique si Estee Lauder. Si machiajul mineral se considera ca ofera protectie solara, insa avand in vedere exploziile solare din ultimii ani, eu nu m-as baza doar pe asta.
      Alta varianta e sa folosesti cremele fara SPF seara sau in zilele in care nu iesi din casa ;)

      Ștergere
  17. Mersi frumos, ai fost foarte draguta. Despre Clinique sau Estee Lauder nu stiu, bugetul meu e minuscul. Sa vad cum ma descurc. Pupici.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu multa placere si ma bucur daca-ti vor fi de folos sugestiile mele. Sunt sigura ca indiferent de buget, vei gasi o solutie sa te protejezi. Este foarte bine ca ai constientizat importanta SPF-ului, deci primul pas l-ai facut ;)
      Succes!

      Ștergere
  18. Si eu de anul trecut vreau sa cumpar aceasta crema si...cred ca azi mi-o voi cumpara!!! Ei, la mine tenul are niste pete de la soare, dar..na! vreau sa o folosesc pt protectie..vad eu, ma mai dau cu fond de ten peste ea:P. Poop

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Chiar azi ma gandeam ca vreau sa mi-o iau din nou. Am incercat fond de ten pentru unifrmizare si nush, desi am folosit tot felul de modalitati de aplicare, tot ca o masca se vede si asta ma enerveaza ingrozitor :(
      Asa ca imi iau o crema coloranta si gata, mai ales ca are o compozitie buna pentru ten.

      Ștergere
  19. Nu am inteles .Photoderm Max Crema 50 SPF hidrateaza sau nu tenul?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, este o crema hidratanta colorata si cu factor de protectie ridicat. Daca vrei sa fii sigura, inainte de utilizarea ei, poti aplica un ser sau un toner hidratant.

      Ștergere
  20. Dar de Photoderm AKN mat 30+ ce parere aveti? Mai are si alte proprietati in afara de protectia solara? Adica hidrateaza tenul?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu am incercat acest produs, ci doar pe cel cu SPF 40, despre care am scris aici: http://surasul-demetrei.blogspot.de/2010/10/photoderm-akn-mat-spf-40-bioderma.html

      Ștergere
  21. Stiu ca au trecut ani de la ultimele comentarii la postarea asta, dar merita sa incerc. :P Intrebarea mea ar fi: cat de tare se vede diferenta dintre fata si gat cand porti crema asta? Intreb pt ca m-ar tenta sa folosesc o lotiune separata pt fata (de la cea curenta ma ustura ochii uneori), iar uniformizarea aia nu suna rau deloc, dar eu nu stau la plaja,iar cand ies afara folosesc crema de protectie cu SPF 50, nu folosesc autobronzante, si sunt in mod natural foarte foarte palida (pana si cele mai deschise nuante de fond de ten sunt cam inchise pt mine ^^').

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Din cate imi amintesc, nu am observat diferente intre tonul fetei si cel al gatului, dar eu aplic orice crema sau fond de ten si pe gat, tocmai pentru a evita astfel de diferente, sau efectul de masca :)
      Daca aceasta nuanta ti se pare prea inchisa, incaerca varianta fara culoare.

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare