[DIY] Tratament pre-samponare cu ulei cald

E duminica, deci e zi de tratamente! Poate va intrebati daca nu ma plictisesc sa prepar duminica de duminica tot felul de mixuri... ei bine nu! :) Imi place sa testez tot felul de combinatii, de texturi, cred ca mi-a intrat in sange microbul handmade :)
In plus, judecand dupa cuvintele cheie care imi aduc cei mai multi vizitatori in blog, dar si dupa cele mai citite articole, se pare ca multa lume are probleme cu parul - clar este ceva in aer sau alimentatia este defectuoasa.

Ca sa n-o mai lungesc, iata ce am folosit azi:

  • ulei de palmier (da, am vazut clipul despre palm oil, dar abia dupa ce mi l-am comandat);
  • unt de shea (stiu, am spus ca nu-mi mai pun unt de shea in par never ever, dar am zis sa vad cum se comporta in combinatia cu alte unturi si uleiuri vegetale, caci prima data l-am folosit de unul singur);
  • unt de cocos - cunoasteti deja la cat de multe chestii este bun acest unt/ ulei; btw, pe asta l-am gustat si este atat de bun!
  • o combinatie uleioasa de plante despre care am scris aici;
  • ulei esential de grepfruit - recunoscut pentru efectele benefice in tratamentele impotriva caderii parului.
Ca de obicei, nu trec cantitatile, pentru ca totul depinde de lungimea parului, dar si de cantitatile de care dispuneti.

Cum am procedat:
  • intr-un castronel de inox am pus 2 linguri de unt de cocos si o lingura de ulei de palmier;
  • am pus castronelul in bain marie si am lasat pana s-au topit uleiurile;
  • am pus inca o jumatate de lingura de unt de shea si l-am lasat sa se topeasca in mixul de unt si ulei;
  • apoi am adaugat mixul uleios special si am amestecat;
  • dupa ce am scos bolul din bain marie, am adaugat 10 picaturi de ulei esential de grepfruit.
Ce am obtinut:



Cat era inca infierbantat, am aplicat uleiul masand scalpul si apoi pe toata lungimea parului. Am acoperit tot cu o masca de plastic si o caciula groasa si gata tratamentul cu ulei cald! :) Il tin vreo 3 ore, ca sa-i ajunga.

Am emotii mari cum o sa se curete, pentru ca e prima data cand aplic ulei de palmier pe par. L-am aplicat pe corp si am vazut cat de greu intra in piele si cat de portocalie ramane... In schimb, o hraneste foarte bine. Si mai am emotii si cu untul de shea, bine ca am sampon suficient pentru multele clatiri pe care probabil ca voi fi nevoita sa le fac ;) Sau poate nu, poate in combinatie cu alte unturi si uleiuri se comporta mai bine... voi vedea.

Aseara mi-am mai facut si o crema de corp inspirata de o reteta de la Soap Mill si un tratament uleios dupa o reteta de la Elemental. Dar despre ele, intr-o postare viitoare ;)
Pana atunci, va doresc o duminica placuta!

Comentarii

  1. Hey! Am citit pe blogul tau despre samponul si balsamul Natura Siberica si am mers la plafarul de la Crangasi (stiu ca articolul era vechi, parca din primavara, dar am avut noroc ) si am luat produsele. Sunt foarte multumita de ele, asa ca iti multumesc mult ca ai scris despre ele.
    Nu aveau toate variantele, asa ca m-am ales cu sampon pt par brunet si balsam pt par uscat, dar imi plac tare mult oricum. Doamna de acolo mi-a spus ca si ea foloseste multe produse de la ei si e incantata si spera sa mai aduca, caci e cererea mare. Ce altceva ai mai incercat de la ei? Pupici

    RăspundețiȘtergere
  2. Pai vezi, uleiul tau de palmier este fair trade. Hai sa nu ne panicam degeaba si sa judecam si decantam informatia cu propria minte. Nu putem "taia capul" oricui declara pe eticheta produselor "ulei de palmier", doar fiindca o regina sau alta a sapunitului lanseaza un astfel de sfat, pentru a-si mai rari din concurenta.

    RăspundețiȘtergere
  3. Draga Andreea,

    e vorba de Red Palm Oil nerafinat nicidecum cel dezodorizat si alb din comert,

    ai idee cum devine un sapun cand folosesti red palm oil?

    stai linistita...sapunurile romanesti nu au pupat asemenea palmier, exceptand-o pe Nedeia.

    Asta denota cat de putin informata esti :) Poate ca inainte sa deschizi gurita ar fi bine sa te informezi si sa nu mai improsti cu noroi:)

    RăspundețiȘtergere
  4. In primul rand, scuze pentru intarzierea cu care raspund.

    @YellowJade: bine ai venit pe blog si multam pentru comentariu si feedback. Ma bucur mult ca ti-au placut samponul si balsamul de la Natura Siberica. Vezi ca se pot comanda si online, iar daca preferi sa le iei de la targuri, urmareste sectiunea dedicata din site-ul lor, ca anunta mereu si-s nelipsiti de la targuri. Si eu o sa mi le recumpar, au fost cele mai bune ever! De la NS am mai avut cremele de fata, de zi si de noapte care, din nou, au fost excelente! Am scris si despre ele;)

    @Andreea-Colibri: bine ai venit si tu pe blog!M-am mai linistit si ai dreptate ;) Totusi nu cred ca cineva incearca sa-si reduca din concurenta, pentru ca stie toata lumea ca acolo unde este concurenta exista evolutie si perfectionare ;)

    RăspundețiȘtergere
  5. @Luthelo, bun gasit si tie (si aici ;)) Ma asteptam sa ai reactii si iata ca nu m-am inselat :) Ma bucur ca ai facut aceasta precizare.

    RăspundețiȘtergere
  6. Imi cer scuze pentru raspunsul meu. L-as reformula.

    In primul rand cred ca nu e vorba de rarirea concurentei. M-ar costa prea mult ...adica de cel putn 8 ori mai mult untul de cacao fata de palmier si asta in conditile in care cumpar cantitate f mare.

    scopul meu nu e rarirea concurentei ci informarea corecta asupra acestui mic.mare dezastru care il produc culturile masive de palmier.

    ca probabil concurenta se simte amenintata...chiar are de ce...un sapun cu unt de cacao mai ales ca baza este net superior unuia cu palmier.si prietenos cu mediul ;)

    RăspundețiȘtergere
  7. buna.. nu stiu daca aici e cel mai potrivitt insa imi poti spune te rog cat costa transportul la aroma-zone.com? nu stiu franceza nici cat sa dau buna ziua si nu reusesc sa completez formalitatile pentru expediere si nici nu inteleg ce imi cere :) ..

    ma intereseaza in principal sa stiu cat e shippingul.. nu vreau decat pudra exfolianta din bambus, de capsuni si rosehip .. sa fac un calcul daca merita

    thx!

    RăspundețiȘtergere
  8. Buna, Dana, ma bucur ca mi-ai scris. Poti sa ma intrebi oriunde ceva, nu trebuie neaparat sa aiba legatura cu postarea ;)
    Transportul costa 7-8 eur, iar la comenzi de min. 57 eur.(sau 59 nici nu mai stiu) transportul este gratuit.
    Pudre de fructe poti sa-ti iei si de pe Ofasimplenature, dar ei au transportul in fct. de greutate, deci nu e fix. Poti sa le scrii si-ti fac un cost estimate.
    Daca te decizi la AZ, te pot ajuta. Au si versiune in engleza, dar e mult mai saracuta in informatii si produse decat varianta in franceza.

    RăspundețiȘtergere
  9. Salut,

    Sunt curioasa asupra tratamentului antivergeturi daca a avut ceva rezultate sau nu?

    RăspundețiȘtergere
  10. Sincera sa fiu, nu prea, dar asta si pt. ca n-am fost chiar constiincioasa. O parte au disparut, dar cele mai multe s-au albit :( Totusi, nu cred ca exista remediu...

    RăspundețiȘtergere
  11. Salut,

    Te-am descoperit si eu astazi si deja de o jumatate de ora nu ma mai dezlipesc de calculator, scotocesc prin arhiva ta :)). Imi place de mor (ca s-o spun pe romaneste). Te las ca sa continui cu scotocitul.
    PS: parul tau este gras sau uscat? ca atatea uleiuri nu stiu cum s-ar intelege cu parul meu graaaaaaas! :)

    RăspundețiȘtergere
  12. Deea, comentariul si aprecierile tale ma bucura nespus de mult, mai ales ca vin intr-o perioada in care cam absentez din blogosfera :(
    Ma bucur mult ca ai gasit informatii interesante si utile si multumesc mult pentru includerea in blogroll-ul tau. O sa te urmaresc si eu negresit, mai ales ca-mi aduci aminte de caietul cu minuni al mamei mele ;)
    Parul meu nu este nici gras, nici uscat, dar s eingrasa destul de greu, dupa o saptamana, asta nefancandu-l insa uscat. Cred ca e normal. Niciodata nu am abuzat de sampon, tot timpul m-am spalat o data sau de 2 ori pe saptamana.
    Teama ta de uleiuri nu este justificata, te asigur. La fel se tem persoanele cu ten gras de uleiuri, dar sunt uleiuri nutritive care nu ingrasa tenul si mai tare. La fel este si cu uleiurile si parul.
    Multe informatii utile afli si pe Aroma Zone daca te impaci cu limba franceza;) Daca nu, exista oricand prietenul Google ;) Sau eu :))

    RăspundețiȘtergere
  13. de unde ai comandat uleiul de palmier?

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare