[Review] Masti faciale - Montagne Jeunesse

Trebuie sa recunosc ca de multe ori, review-urile bloggeritelor, experientele prietenelor, unele reclame sau ambalajele atat de atractive care imi striga "Ia-ma!" de pe raftul vreunui magazin dichisit ma influenteaza al naibii de usor. Nu mi-am mai cumparat produse cosmetice din supermarket de foarte mult timp (sa fie mai mult de 1 an?), iar DM nu se pune ;) Insa luna trecuta, nu doar ca mi-am cumparat niste masti faciale Montagne Jeunesse din supermarket-ul de langa mine, dar m-am dus acolo direct pentru ele. Si asta la recomandarea unei prietene care a inteles si ea cam cum sta treaba cu parabenii, SLS-ul si "chimicalele" servite in ambalaj frumos, dar care, din lipsa de timp, incearca sa impace si capra si varza, alegand produse cu mai putine ingrediente daunatoare.

Mastile despre care va spuneam sunt de la Montagne Jeunesse, nume frantuzesc pentru produse made in UK :)) Si eu care credeam ca englezii ii urasc pe francezi si viceversa... Mi-am luat 4 masti si o sa va scriu despre ele in cele ce urmeaza.

Prima pe care am incercat-o a fost Masca tonica cu alge marine si colagen:

  

Masca este dintr-un material textil subtire, imbibat cu o lotiune tonifianta pe baza de alge marine si cu efect de lifting. Producatorii ne recomanda sa stam cu ea timp de 5-10 minute, insa eu stiu de la cosmeticiana mea ca sunt necesare 20 de minute pentru ca ingredientele unei masti sa produca efectele urmarite. Ce faceam eu: intram in cada, ma spalam pe fata, imi aplicam masca, apoi incepeam ritualul baii: spalat pe cap, masca, scrub pe corp etc. Si dupa ce terminam cu toate cele, indepartam si masca. Am citit ca orice masca are un efect mai profund daca este aplicata intr-un mediu cald, "aburit", iar la baie este perfect.
Dupa ce o indepartam, aplicam direct un ulei (argan, jojoba etc.), fara sa clatesc, cat tenul era inca umed. Nu pot spune ca am observat efect de lifting, intrucat nu am riduri de niciun fel, insa tenul arata bine, luminos. Si mai este si acel efect pe care il are orice masca, naturala sau nu, de rasfat, de curatare etc.

A doua testata a fost Masca tonica cu minerale de la Marea Moarta:


Si aceasta este dintr-un material textil imbibat cu o solutie revigoranta. Am aplicat-o tot in timpul baii, deci am stat cam 30 - 45 de minute cu ea. Producatorii zic ca are efect anti-stress, insa eu cred ca orice baie fierbinte asezonata cu uleiuri aromate are acest efect :)
Dupa cum ati putut vedea, ingredientele nu sunt tocmai ideale pentru o masca, dar aceasta este binevenita uneori, cand n-ai chef sa mixezi diferite ingrediente si vrei doar sa te relaxezi si sa te bucuri la gandul ca iti rasfeti tenul.
Pretul din Cora pentru ambele masti: 8 RON/ bucata. Cam mult, daca stai sa te gandesti ca o folosesti doar o singura data, dar cand vrei sa testezi tot ce prinzi, sa zicem ca se poate trece cu vederea ;)

Nu sunt fanul mastilor de tip peel-off, dar mai scap si la ele, sperand ca odata cu pelicula aceea mai scot si cateva puncte negre (yup, I know it's all in my head;) ). Astfel, am luat si aceasta masca peeling, pe baza de extract de castraveti (abia al saptelea ingredient!)


Pe aceasta am aplicat-o dupa ce am iesit din baie, dupa ce m-am spalat cu sapun amestecat cu tarate. Am tinut-o pana cand s-a uscat complet si off with it! Exact ca-n reclama, tenul straluceste si-mi multumeste :))) Acum, serios vorbind, nu inteleg de ce nu-mi plac mastile astea, pentru ca de fiecare data tenul arata foarte bine: roz, stralucitor si curat. Dar astia-s piticii mei, ce sa le fac? :)) Nu am clatit cu apa si nu am mai aplicat nicio crema, pentru ca n-am simtit nevoia.

Ultima masca a fost un smoothie de fructe, cu ingredientele cele mai prietenoase, destinat curatarii porilor:


Eu nu am pori deschisi decat pe langa nas si nu ma streseaza deloc prezenta lor. Nu caut produse destinate inchiderii porilor, pentru ca nu cred in ele. Insa incerc sa imi curat tenul, deci si porii, cat se poate de corect si de des, ca sa nu ma umplu de puncte negre. 
Pe aceasta am aplicat-o tot dupa ce m-am spalat cu sapun si tarate si am tinut-o cam 20 - 30 de minute. Am curatat-o cu apa calda si rece, pentru ca am auzit ca aceasta alternare stimuleaza circulatia sangvina ;) Apoi am aplicat un ulei, direct pe pielea umeda.

Ultimele doua masti le-am luat 1+1 gratis, iar pachetul a fost 7 RON, tot din Cora.

Concluzia mea: 
  • nu sunt slabe calitativ;
  • ingredientele nu sunt cele mai periculoase;
  • pretul este un pic cam mare in raport cu cantitatea de produs;
  • merita sa le aveti pentru acele dati cand va grabiti sau nu aveti chef sa faceti diferite combinatii.


Comentarii

  1. Am testat si eu ieri prima masca de la aceasta firma, dedicata tenului cu imperfectiuni. Mi-a placut si mai am doua treimi in pliculet, desi mi-am aplicat un strat foarte gros si am stat cu ea 30 de minute ca sa se ususce complet.
    Mi-ai facut mare pofta cu masca peel-off si o voi cauta!

    RăspundețiȘtergere
  2. Aurora, multumesc pentru vizita si comentariu. Erau mai multe comentarii la aceasta postare, dar dintr-o prostie, la un moment dat, am sters multe dintre ele si nu am mai putut sa le recuperez :( Cu siguranta ai fi gasit si alte pareri ;)

    RăspundețiȘtergere
  3. de unde le-ai cumparat ca eu nu gasesc niciunde?:(

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare