[DIY] Masca de fata cu argila verde si spirulina

In postul anterior va spuneam despre duminica rasfatului meu si va impartaseam reteta unui tratament fortifiant pentru par. Ei bine, nu mi-am scutit nici tenul de la un tratament minunat, tot cu ingrediente naturale, organice. 

La mastile pentru ten nu e greu sa inventezi, totul e sa ai cateva ingrediente cu care sa jonglezi. Cu cat sunt mai multe, cu atat mai bine, pentru ca drept sa va spun, ieri era sa ma las pagubasa gandindu-ma: "Iar masca cu argila si spirulina?" Insa a fost suficient sa ma gandesc la binefacerile spirulinei si m-am pus pe mixat ;) Si va mai spun un secret: n-am riduri sau cearcane, iar tenul meu arata exemplar in comparatie cu multe tipe mai tinere sau de-o seama cu mine ;)

Sa n-o mai lungesc si sa va spun reteta:

- argila verde;
- pudra de spirulina;
- ulei de macese;
- ulei de argan;
- ulei de samburi de struguri
- ulei esential de geranium.

Toate se mixeaza, iar pasta se intinde cu o spatula de lemn sau ceramica (grija mare ca argila nu se foloseste langa plastic!) pe fata si pe gat, chiar si pe decolteu daca va ajunge. Lasati cam 20-30 de minute si apoi clatiti cu apa calduta, alternand cu apa rece, ca sa puneti sangele in miscare si sa revigorati tenul. Eu n-am mai simtit nevoia sa pun alta crema sau alt ulei, pentru ca inca imi simteam tenul hidratat.

Comentarii

  1. Si ingredientele astea le cumperi tot de pe net? Daca mi-ar fi la indemana, as experimenta si eu mai mult...

    RăspundețiȘtergere
  2. Argila verde am luat-o de la targuri. Un plic de la Cosmetica Verde si o punga de 1 kg de la alta firma, nu le-am retinut numele.
    Dupa ce am testat o groaza de masti din comert, m-am intors cu coada intre picioare la cele handmade, pe baza de argila si ulei. Cel putin iarna, sunt perfecte! Pur si simplu nu exista grad de comparatie!

    RăspundețiȘtergere
  3. Ah, de-asta imi pare rau ca nu mai stau in Bucuresti, unele chestii nu-mi mai sunt accesibile...

    RăspundețiȘtergere
  4. Argila verde poti comanda pe net, de la Aroma Zone sau de la Of a simple nature (aici sunt ingredientele mult mai ieftine). Deci n-ai de ce sa-ti para rau ;)

    RăspundețiȘtergere
  5. Sa stii ca tocmai m-am uitat, dar nu prea am gasit. Pe Of a Simple Nature gasesc doar un tip de argila, iar pe Aroma Zone deloc. La ultimul am intrat pe varianta in engleza, daca o avea vreo legatura, ca nu stiu deloc franceza... Cum e cu transporul? E scump? Ajung produsele intr-un timp decent?

    RăspundețiȘtergere
  6. La Of a Simple Nature e mult mai bine sa vorbesti cu ei direct. Adica le lasi mesaj in site si apoi discutia se muta pe mail. Eu nu dau niciodata comanda online, ci ii scriu ce si cat vreau si imi trimite factura in PayPal. O autorizez si gata. In 2-3 zile e la mine.
    Cred ca este doar o tipa, Sarah Baron, pe care o am si pe mes :)) Si de cate ori vreau ceva o intreb daca are produse noi, si-mi trimite catalogul.
    Argila are si de mai mutle culori ;) Transportul e in functie de greutate, dar eu am ajuns sa-l negociez de cand iau de la ea. Daca iei chestii care vin in pungute zip-lock, nu iese scump. Dar sarurile, de ex., vin cu tii si alea cantaresc ceva :(
    La Aroma Zone, site-ul in engleza e incomplet, de-aia nu le-ai gasit, ca argilele de toate culorile sunt pe stoc, tocmai am verificat :D
    Daca nu te descurci cu franceza, te pot asista ;) Transportul e 7 eur, dar la o comanda de min. 59 eur, este gratuit. Produsele ajung intr-o saptamana, dar ultima comanda a ajuns mai repede si cum FedEx (inainte le trimiteau la oficiul postal de care apartineam).

    RăspundețiȘtergere
  7. Ahhh! Acum mi-am amintit eu de ce nu comand online: nu am card si deci n pot folosi PayPal... Sa-mi fac pentru comenzi atat de mici nu cred ca renteaza, ca ma batuse gandul la un moment dat. Poate doar, daca nu sunt prea indrazneata, cand iti mai comanzi tu cate ceva, daca vrei sa-mi spui si eventual sa-ti trimit banutii intr-un cont si sa comanzi si pentru mine cateva chestii? Daca nu e OK, nu e nicio suparare, sper doar sa nu te deranjeze ca te-am intrebat.

    RăspundețiȘtergere
  8. Pai ce smecherie e sa ai un card cu plati online? Iar la PP e f simplu, iti faci un cont si gata :)
    Cuim sa ma deranjeze intrebarea ta? :)) Nu, sigur ca n-as avea nimic impotriva. Te anunt cand planuiesc.
    deocamdata sunt burdusita bine, ca am dat 2 comenzi maricele la Aroma si pe Akoma in ianuarie. Deci abia peste cateva luni. Dar te anunt, stai fara griji ;)

    RăspundețiȘtergere
  9. Multumesc!
    Mi se pare ca nu renteaza sa-mi fac card doar pentru a face cateva comenzi de valori mici, platesc mai mult comisioanele decat produsele...

    RăspundețiȘtergere
  10. Comisioanale depinde de banca. Eu am fost perfect multumita de cardul Mastercard Mondo de la Banca Transilvania. Au, cred, cele mai mici comisioane. Pe multi ii aud multumiti de ING. Acum am un card de salariu de la o banca agreata de firma, dar nici aici nu-s comisioane atat de mari incat sa ma dezumflu. Fata de preturile magazinelor online din Ro, fac o economie serioasa cu tot cu acele comisioane. Ma rog, nu-s comisioane, ci e cursul lor de schimb.
    Si nu, nu-ti vei folosi cardul pt. cateva comenzi de valori mici... vei deveni dependenta de cumparaturile online :D

    RăspundețiȘtergere
  11. :)) M-a speriat ultima precizare, mai bine stau cuminte atunci, ca I'm on a budget, sunt pe punctul de a-mi cumpara o casa si viitorul sot imi aminteste mereu ca trebuie sa fim (a se intelege "sa fiu") cumpatati (a).
    De-aia tre'sa fiu cuminte si sa cumpar strictul necesar in cantitati mici.

    RăspundețiȘtergere
  12. Sa fie intr-un ceas bun si casa si nunta ce se anunta! :) Asa-s barbatii astia, mereu ne taie cheful cu aducerea la realitatea imediata. Dar le place sa fim ingrijite, aranjate, sa mirosim frumos, sa avem pielea fina si sa fim sanatoase ca sa-i ingrijim pe ei! Of of of, dar ce ne-am face fara ei? :)
    Eu zic ca fiind si la buget poti sa-ti iei cateva chestii in cantitati mici si sa iesi mai ieftin. De ex, in loc de demachiant de ochi, lapte demachiant si lotiune tonica, iti iei o apa florala si un ulei. Le amesteci si ai un demachiant bifazic natural si sanatos! ;) Si iesi muuult mai ieftin, crede-ma;)

    RăspundețiȘtergere
  13. De acord cu tine, momentan am vreo trei sticle de lapte demachiant si o lotiune micelara care ma privesc agale in timp ce ma spal cu sapn hand-made, imi prieste foarte bine si am si un stoc de vreo 3-4.
    De-asta zic ca daca intentionezi sa plasezi o comanda abia peste cateva luni, n-ar fi mare tragedie si mi-ar prinde bine. As putea sa-ti trimit banii pe card inainte de a plasa comanda, ca sa fie totul ok.
    Multumesc de urari!

    RăspundețiȘtergere
  14. Ei vezi? Dupa toate chimicalele ambalate furmos, tot la sapunul natural ne intoarcem :)
    Ok, te anunt cu comanda. Nu e nevoie sa-mi trimiti banii in avans.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare