[DIY] Demachiant bifazic cu ulei de samburi de struguri

De ceva vreme am renuntat sa-mi mai cumpar demachiant de ochi, in incercarea de a-mi prepara unul singura. Am tot cautat retete, dar nu am rabdare sa fac alte cercetari, sa astept dupa o comanda, asa ca am gasit diferite alternative: uleiul din samburi de struguri sau lotiunea micelara de la Ivatherm.
Uleiul din samburi de struguri l-am luat de pe Coastal Scents, la un litru, deci am sa-mi pun si-n cap (ceea ce am facut deja :D), iar lotiunea micelara am luat-o la acea super-oferta cu revista The One (2 bucati). Lotiunea mi-a placut, dar nu o sa scriu despre ea, ca au scris alte fete deja si mie imi place sa vin cu chestii noi ;)



Ce va spun nou (sper) este ca in amestec cu uleiul din samburi de struguri (parti egale) este un demachiant bifazic excelent! Eu l-am folosit doar pentru demachierea ochilor, dar diseara o sa-l testez si pe ten. Oricum, lotiunea micelara poate fi folosita si pe ten si pe ochi, iar uleiul din samburi de struguri curata, tonifiaza si ingrijeste pielea, deci este ideal de folosit in zona ochilor.

Am folosit sticluta solutiei micelare, in care am turnat uleiul si am agitat bine. Rezulta o solutie mai putin apoasa decat lotiunea si care nu se risipeste atat de usor pe discheta. Dupa ce "se linistesc apele", in sticluta o sa fie un lichid asemanator cu un demachiant bifazic din comert ;)

Uleiul din samburi de struguri poate fi inlocuit cu ulei de ricin, insa acesta este mult mai vascos, si nu stiu cat de fluid ar fi mixul rezultat...


Comentarii

  1. Eu imi demachiez ochii cu ulei de ricin. Intai imi spal fata cu un sapun home-made (si asa rimelul de "dizloca" de la ochi, apoi torn putin ulei de ricin pe o discheta si o "plimb" pe pleoapa ca sa se inmoaie si resturile de machiaj, iar la sfarsit trec cu discheta peste pleoapa ca sa iau machiajul. Mie mi se pare super, a avut efect si asupra genelor (parca sunt mai "vanjoase"), am citit ca uleiul de ricin are efecte bune asupra pielii din zona ochilor, nu mi se irita ochii si nici pielea de la el. O sticluta mica imi ajunge vreo doua-trei luni, desi mai pun din ea si in mastile pentru par.

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu nu ma spal inainte cu sapun, imi e suficienta lotiunea bifazica facuta de mine. De la aceasta postare am mai facut o multime similare, cu aceleasi ingrediente, dar uleiuri diferite. Am incercat multe combinatii si toate m-au multumit atat de mult, incat nu-mi mai trebuie demachiant din comert.
    Mai nou, in locul lotiunii micelare folosesc ape florale si pentru a dizolva mai bine uleiul, folosesc sare Epsom.
    Uleiul de ricin are si efect anti-pete, care apar daca nu folosesti creme cu SPF, deci castigul este multiplu ;)

    RăspundețiȘtergere
  3. Se pare ca e mai bine decat speram cu uleiul de ricin. Sper ca in timp sa se vada efectele "muncii" asidue depuse acum.

    RăspundețiȘtergere
  4. Acum a aparut pe Aroma Zone uleiul de ricin sulfatat (daca am tradus eu corect), care ajuta la dizolvarea uleiurilor in apa, deci e perfect pentru lotiuni micelare/ bifazice.
    cred ca orice ulei e bun, cel de ricin e mai vascos si poate mai dificil de folosit. Dar daca tu te impaci cu el, este perfect. Mie imi place sa variez, nu am facut aceeasi solutie de mai multe ori ;)
    Uleiul de samburi de struguri este ideal pentru curata, ca e mult mai fluid si deci aluneca usor, nu trebuie sa freci pana te plictisesti :)
    Eu acum dizolv uleiurile cu sare Epsom si parca acum sunt mai fluide lotiunile obtinute ;)

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare