[DIY] Tratamente homemade pentru vergeturi si cicatrici

Am pomenit de cateva ori despre intentia de a incepe sa-mi prepar singura diverse creme si scruburi de corp sau de fata si, treptat, cam tot arsenalul de ingrijire. Deocamdata am un stoc impresionant de produse cosmetice cumparate sau primite cu diferite ocazii (mai o fuga in DM sau la Targul pentru o viata sanatoasa, mai o iesire in afara tarii sau un cadou de la cei care-mi cunosc pasiunea), dar  cum  Aroma Zone ma imbie de ceva vreme cu produsele si retetele lor, mi-am facut o mica bucurie si am comandat cateva dintre minunatele lor uleiuri. 

Ulei vegetal de macese (rosa moscheta), ideal pentru tineretea si stralucirea pielii. Este bogat in acizi grasi esentiali polinesaturati si in vitamina E, avand o actiune de regenerare si de hidratare:


Ulei esential de lavanda (are puternice proprietati cicatrizante si regenerante) si de cajeput (are proprietati antiiritante si reduce petele):


Ulei esential de grepfrut (are actiune drenanta, detoxifianta, astringenta, diuretica, depurativa si anticelulitica), de rozmarin (are efect tonic si cicatrizant), de imortele (cu efect cicatrizant si astringent) si de cistus ladaniferus (cu efect cicatrizant, tonifiant si astringent):


Din ele mi-am preparat un adevarat cocktail Molotov pentru doua probleme care ma sacaie in ultimul timp: vergeturile si o cicatrice. 

Am observat ca multe femei se confrunta cu aparitia vergeturilor si cauta diferite solutii. Din ce am citit pana acum, s-ar parea ca nu exista un remediu definitiv: pot fi estomate, dar nu sterse complet. In ciuda acestor previziuni negative, am incercat o solutie naturala, pe baza unei retete "de pe vremea bunicii" care ii apartine doctorului D. Badoux. O impartasesc cu voi si va invit sa o testati:
  • Ulei esential Rozmarin 1 ml;
  • Ulei esential Cajeput 1 ml;
  • Ulei esential Lavanda 1 ml;
  • Ulei esential Cistus ladaniferus 1 ml;
  • Ulei vegetal Macese 2 ml.
Amestecati toate uleiurile si aplicati de trei ori pe zi.

Pentru tratarea cicatricelor, tot  doctorul D. Badoux ne da o reteta:
  • Ulei esential Lavanda 1 ml;
  • Ulei esential Rozmarin 1 ml;
  • Ulei esential Imortele 1 ml;
  • Ulei vegetal Macese 2 ml.
Se amesteca toate uleiurile si se aplica ori de cate ori este posibil.
Am inceput sa folosesc aceste mixuri de vineri, deci nu am o concluzie clara in privinta efectelor asupra vergeturilor si cicatricei. Pot insa sa va spun ca datorita lavandei adorm mult mai repede si am un somn foarte odihnitor, iar casa mea miroase absolut divin. Este o adevarata incantare sa intru de afara si sa ma lovesc de o mireasma atat de placuta... 

Voi reveni in cateva luni cu un feed-back. Pana atunci, ma bucur de aromele naturii :)



Comentarii

  1. Depinde ce intelegei prin yummy;) Eu asociez cuvantul asta cu un miros fructat, de-ti vine sa mananci :)
    Uleiurile miros a natura, padure, plante...ca un sac plin de plante medicinale pentru ceai, din podul bunicii...

    RăspundețiȘtergere
  2. Scumpa mea, imi spui te rog cat te-a costat transportul din Franta? Mi-am comandat si eu un catalog de la ei dar inca sunt in cautare de cel mai mic pret la transport. :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Transportul a fost gratuit, pentru ca am avut o comanda mai mare de 59 eur. Vezi ca poti sa faci o simulare de comanda si sa-ti faci o idee despre pretul transportului, in cazul unei comenzi sub 59 eur.
    Din ce am citit pe grupul AZ (pe facebook), catalogul comandat sigur nu vine prea repede. Ai insa posibilitatea sa-l primesti, gratuit, la prima comanda (nu trebuie decat sa bifezi o casuta).
    Daca ai nevoie de ajutor, sunt aici:)

    RăspundețiȘtergere
  4. Atunci miros a natura, a curat, a placut :D. Mi-am revizuit comentariul :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu te-am corectat, m-am gandit doar sa fac o descriere mai exacta, ca in cazul in care cumperi sa stii la ce sa te astepti ;)
    Nu este un miros dulce, dar nici de dispensar :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Mersi foarte frumos. Catalogul meu a ajuns in cam o saptamana jumatate de cand l-am comandat. :) Lucky me. :P O sa fac si eu o simulare ca pe mine ma omoara cand vad 20 lire /euro/dolari taxa de transport. Pup.

    RăspundețiȘtergere
  7. Cu placere. Ei, atunci bravo lor;)
    Da, te cred cu livrarea. M-am uitat pe site-ul pus de tine (din SUA) si transportul e atat de scump, ca nu mai merita preturile mici :(
    Ti-am zis, daca faci comanda de 60 de eur, nu mai platesti transportul. Si stii ce repede ajungi la suma asta? :)))Eventual, te poti combina cu o prietena;)

    RăspundețiȘtergere
  8. Sub 59 de euro shippingul e 7 eur, nu-i de speriat. Dar cum zice si Ruxandra, foarte repede depasesti suma cand vezi toate minunatiile de acolo. Ce chef de o noua comanda mi-ai facut :D

    RăspundețiȘtergere
  9. Se pare ca uleiul vegetal este de macese
    Uleide macese(rosa mosqueta= trandafir muscat=trandafir salbatic) -in engleza rosehip oil (pe akomaskincare). Asa l-am gasit si pe wikipedia :)

    RăspundețiȘtergere
  10. Mda, asa am scris prima data si am modificat apoi, dupa ce am citit pe alte bloguri...
    Ma duc sa modific, multumesc ca mi-ai atras atentia;)

    RăspundețiȘtergere
  11. Cum merge treaba? Ai vazut ceva efecte? Eu am o cicatrice urata pe care as vrea sa o ajut sa mai dispara...

    RăspundețiȘtergere
  12. Buna, Sadie si bine ai venit la mine pe blog :) In primul rand, multumesc pentru cele 12 comentarii, tare m-au bucurat! :)
    Incep sa-ti raspund la toate, asa cum le-am primit.
    Nu am fost constanta in aplicari, asa ca mare parte dintre vergeturi nu au disparut :( Cele mai multe s-au albit, ca de obicei, iar unele au ramas vinetii, ceea ce ma face sa sper ca vor disparea daca mai aplic mixul despre care am scris.
    Cicatricea insa s-a albit si arata din ce in ce mai bine. Sigur ca am terminat mixul de ceva vreme, dar am continuat sa aplic pe cicatrice un alt mix, din ulei de catina si ulei de rosa moscheta. Merita incercat!

    RăspundețiȘtergere
  13. Cand dau de un blog nou care imi place, citesc tot, cap-coada, asa ca de aceea am comentat atat!
    Merci de pont, cicatricea mea e relativ recenta, am capatat-o in urma unei operatii si se pare ca nu se va vindeca cum trebuie, va arata mereu urat. De aceea ma atras ideea ta. De unde ai luat ingredientele? Tot de pe net?

    RăspundețiȘtergere
  14. Multumesc pt. aprecieri! :) O sa te citesc si eu ;)
    E bine daca e recenta, ai toate sansele sa o ingrijesti bine si sa se estompeze. Si a mea tot de la o operatie este, era mare, urata si vizibila cand eram imbracata sumar...motiv sa fiu complexata la greu :(
    Acum insa e ok, dar am si dat-o cu o groaza :)
    In farmacii gasesti o crema speciala pt. cicatrici, de la Merz, cu care m-am dat si eu. Se numeste Contactubex si e kiar ok.
    Ingredientele pt. mixul de mai sus le-am luat de pe Aroma Zone.

    RăspundețiȘtergere
  15. Si la mine e la fel, o operatie de hernie inghinala, destul de inalta si vizibila la costume de baie sau haine cu talia mai joasa... Cicatricea are vreo noua luni, cred ca trebuia sa ma ingrijorez despre modul cum evolueaza mai devreme, dar nu mi-am dat seama ca ar fi trebuit sa arate mai frumos.
    Merci de pontul cu crema. Poti sa-mi spui cumva si cat costa?

    RăspundețiȘtergere
  16. A, deci suntem in aceeasi barca :) Anul trecut n-am ajuns la plaja, asa ca n-am avut stres prea mare ca se vede. Acum ori m-am obisnuit cu rana, ori s-a cicatrizat foarte bine.
    Crema de la farmacie costa in jur de 50 ron. Vezi poate s emai poate face ceva. Este bine sa ingrijesti cicatricile imediat.
    Cele mai bune uleiuri vegetale sunt de macese si de catina. Pur si simplu fac minuni!

    RăspundețiȘtergere
  17. Cred ca ma tenteaza mai degraba uleiurile vegetale pentru inceput.
    Chirurgul care m-a operat mi-a zis sa folosesc crema de fata, dar cicatricea a devenit cheloida si arata mai urat si decat se astepta el...

    RăspundețiȘtergere
  18. Pai da, de macese si de catina sunt vegetale, nu esentiale. Pe Aroma Zone gasesti combinatiile in care fiecare ulei (vegetal sau esential) are cea mai buna sinergie cu alte uleiuri. Pacat ca nu intelegi franceza,ca varianta in engleza e saraca rau.
    Mie chiar doctorul care m-a operat mi-a recomandat uleiul de catina! Pt. ca ramasese rosie-roz, mi-a spus ca e pe fond hormonal.

    RăspundețiȘtergere
  19. Daca te ajuta...Ulei esential de Cistus ladaniferus este uleiul esential de trandafir de stanca :) :*

    RăspundețiȘtergere
  20. Merci, Diana. Nu ma ajuta in vreun fel, dar macar stiu si eu ce-i cistus ladaniferus asta :))

    RăspundețiȘtergere
  21. Am si eu o intrebare.Cat inseamna 1 ml?Cate picaturi adica?

    RăspundețiȘtergere
  22. Habar nu am, pt. ca eu folosesc seringa gradata. Se gaseste la orice farmacie.

    RăspundețiȘtergere
  23. Hei, asta e f bine venit articolul. ?Niste preturi nu ar strica mai ales ca nu se modifica des pe aroma.

    Aroma-zone a bagat boala in mine

    RăspundețiȘtergere
  24. Luthelo, multumesc. Momentan sunt in criza de timp (scriu de la serv), iar acasa mi-a murit compul :(
    Deci, cu parere de rau, nu ma pot documenta chiar acum. O sa completez articolul, dar daca nu ai rabdare pana atunci, poti sa intri pe site sa verifici, in categoriile de uleiuri vegetale si uleiuri esentiale ;)

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare