IN & OUT - My Beauty Routine (1)

Daca tot n-am apucat sa scriu despre favoritele lunii noiembrie, m-am gandit la o postare in care sa includ produsele pe care le-am terminat si pe cele incepute in ultima vreme (adica in lunile noiembrie si decembrie). La inceputul lunii noiembrie am demarat primul meu Project 10 Pan pentru produsele de make-up. Aveam in plan un proiect similar si pentru produsele cosmetice, insa n-am mai apucat sa concep articolul respectiv din cauza problemelor cu internetul... Asa mi-a venit ideea unui astfel de articol despre ce produse am terminat, mai ales ca am strans destule. Cred ca cele mai multe va sunt familiare, pentru ca obisnuiesc sa scriu despre aproape toate produsele pe care le am, fie ca-mi plac, fie ca nu, desi sincera sa fiu mi-e mai simplu sa laud un produs decat sa-l desfiintez ;)

Sa lasam vorba la o parte si sa trecem la ce v-am promis. In poze veti regasi produsul terminat, alaturi de produsul inlocuitor.

  • Aloe Soothing Moisture Lotion de la The Body Shop a fost crema mea de zi preferata incepand din iulie-august. Cred ca este una dintre cele mai bune creme de zi pe care le-am incercat in ultimii ani. Cu o textura deosebit de placuta, o formula excelenta si o hidratare de nota 10, crema asta m-a cucerit si cu siguranta o voi recumpara dupa ce mai termin din cremele pe care le detin in acest moment.
  • Serumul normalizator dupa plaja pentru fata de la Iwostin l-am primit anul trecut in campania organizata de Iwostin si atunci l-am folosit o perioada, dupa care l-am abandonat in frigider, cu gandul sa-l folosesc cand mai merg la plaja. Asa ca din august-septembrie am reluat folosirea lui pe post de crema de seara. Mi-a placut, hidrateaza bine, dar dimineata ma trezeam cu fata lucind ca un bec. 
  • despre Lotiunea tonica de la Balea Med Ultra Sensitive am scris deja pe blog. Dupa ce am terminat-o, am inlocuit-o cu apa termala de la Ivatherm. Mi-a placut, curata eficient, era blanda cu tenul si nu mi-a cauzat niciun fel de iritatii. De cand am primit-o am mai folosit-o cu diferite ocazii: dupa epilat, dupa plaja, cand m-am mai fript in timp ce gateam, pe ranile facute de vreo pereche de sandale noi. Cred ca este ok, dar nu as cumpara-o. Pentru ca si ea s-a terminat tot luna trecuta, de vreo doua saptamani folosesc vestita lotiune micelara Sensibio de la Bioderma. Nu stiu ce as putea sa mai spun in plus despre ea: curata excelent, este blanda cu tenul, are o formula foarte buna si fara iritanti, asa ca pe drept cuvant isi merita laudele. Pentru ca nu eram sigura ce as fi preferat intre Sensibio si Sebium, mi-am luat varianta mica de Sensibio, iar farmacistul mi-a oferit gratuit 30 ml de Sebium (3 mostre de 10 ml) pe care inca nu le-am folosit. Deocamdata ma declar foarte multumita de Sensibio si intentionez sa-mi cumpar un bidon de 500 ml :) 
  • masca Mint Julep de la Queen Helene este preferata mea cand am nevoie de matifiere, inchiderea porilor si o curatare in profunzime. Acesta este deja al doilea tub si-l folosesc cu placere, chiar daca intre timp mi-am mai cumparat tot felul de mascute la plic.  
  • aceeasi relatie de fidelitate o am si cu serul termo-protector de la L'Oreal: inainte sa apuc sa-l termin complet pe primul, l-am cumparat pe al doilea, iar azi am prins o oferta atat de buna ca nu m-am putut abtine sa nu-mi mai iau unul :) Ce sa mai adaug fata de ce am spus in alte randuri? Imi pare cel mai bun ser termo-protector si cu efect de intindere a parului din tot ce am incercat pana la el si zau daca am alte curiozitati. Cat timp va fi disponibil pe piata, tot pe el ii voi cumpara! 
  • l-am inlocuit cu o varianta mai practica si mai fara batai de cap si anume Deep Conditioning Masque de la Earth Science. Primele impresii au fost deosebit de favorabile, sper sa-mi placa la fel de mult si in continuare.
  • crema anticelulitica Resveratrox Forte de la Ivatherm am primit-o in cadrul campaniei lor si la inceput am folosit-o zilnic. Apoi, cand am vazut cu cata repeziciune se consuma fara sa aiba efectul scontat, am abandonat-o dezamagita. Nu ma asteptam sa faca minuni, insa am avut creme anticelulitice care ofereau pielii un aspect cat de cat mai bun, mai tonifiat, pe cand asta n-a facut nimic, desi am facut sport si am tinut si dieta, ambele cu moderatie. Nu i-am gasit niciun inlocuitor, pentru ca nu mai vad rostul unui produs similar, in care oricum nu mai cred. 
Cam atat pentru azi. Urmeaza si partea a doua, asa ca stati pe aproape :) Pana atunci, spuneti-mi: ati folosit vreunul dintre aceste produse? Ce variante similare aveti in arsenalul vostru de ingrijire?

PS: Continuarea AICI
PS2: Din pacate, nu acestea sunt pozele initiale dedicate acestei postari, pentru ca le-am pierdut din greseala, cand am sters un album intreg, in loc de o singura poza :( Cum produsele despre care am scris le-am terminat si deci aruncat, mi-a fost imposibil sa reproduc pozele initiale :(((

Comentarii

  1. Am folosit Bioderma sensibio, care imi place foarte mult, si anticelulitica ivathem care la fel nu a facut nimic nici pentru mine. Demachiantul Balea isi asteapta randul, ieri am terminat un demachiant Farmec asa ca Balea e urmatorul pe lista de incercari, sper sa-mi placa. M-ai facut curioasa cu serumul protector l'oreal, nu stiu insa daca se gaseste pe la noi, o sa-l caut anul viitor, acum folosesc kalos si treseme, ambele imi plac.
    Ai terminat multe, bravo tie! Produse de ingrijire reusesc si eu sa termin, insa cele de machiaj parca n-au fund :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sigur o sa-ti placa demachiantul Balea. Curata foarte bine si are o formula fara iritanti. Ce ti-ai putea dori mai mult? :)
      Serumul Protector de la L'Oreal nu se gaseste in Ro din pacate. Si eu il cautam disperata, zau daca inteleg de ce nu-l aduc in Ro, din moment ce alte produse din Gama Studio exista deja. Dar daca esti multumita de ce folosesti in prezent tot este bine. Insa nu-l rata daca-l vezi pe undeva prin strainataturi ;)

      In privinta produselor de make-up sunt de acord cu tine: se termina tare greu. Surpriza este ca luna asta sigur termin cele 2 pudre de la Project 10 Pan, iar in partea a doua a postarii de mai sus am si cateva produse de make-up ;) Deci se poate :D

      Ștergere
  2. Ma gandesc sa iau si eu Resist-Barrier; am avut o mostra si mi-a placut. :)
    As vrea sa te intreb daca ai obs. o imbunatatire a texturii pielii in toata aceasta perioada cat ai folosit crema? Inteleg ca esti chiar la al doilea tub :) sau daca ti-a creat vreo neplacere?

    Ai tenul mixt sau normal/uscat? eu il am mixt...
    Ai comandat-o direct de pe site-ul Paula's Choice?

    Am folosit si eu apa micelara Bioderma. Mi-a placut fff. mult. :)
    Vazand postarea ta, cred ca merg intr-un Sensiblu sa fac aprovizionare. :P

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dana, marturisesc ca n-am gasit niciun produs la paula's Choice care sa ma dea pe spate. Toata lumea le lauda, observa efecte miraculoase. Vreau sa observ si eu imbunatatiri, vreau si eu sa gasesc macar un produs de care sa ma indragostesc iremediabil. Din pacate, desi am incercat destule, nu pot spune asta.

      Crema aceasta nu mi-a creat niciun fel de neplacere, dar nici nu mi-a imbunatatit textura pielii. Hidrateaza eficient si cam atat pot spune despre ea...

      Am tenul mixt-uscat.

      Da, toate comenzile le plasez direct pe site-ul din Europa. Cand locuiam in Ro ma comibam cu o prietena, dar de cand m-am mutat in Germania, transportul fiind doar 5 eur. comand relaxata cand am nevoie.

      Daca ti-a placut Sensibio, nu renunta la ea. Am citit parerile multor fete care spuneau ca nu inteleg de ce vor sa incerce alte produse similare, cand Sensibio is the best :) Asa suntem noi femeile: vrem sa le incercam pe toate :))

      Ștergere
    2. Oh,5eur! ce frumos! Cu asa mic transport, poti testa in voie orice ai nevoie. :) Iar aici, noroc cu fetele-parteneri PC ca altfel nu se merita comandat cu un shipp. asa mare...

      Eu abia un produs PC full size am luat pana acum si anume BHA2%,caci tenul meu o luase razna (acnee si ceva puncte negre). Il folosesc de cca o luna.
      Totodata am luat si setul de mostre Resist.
      In primele 3sapt, tot aplicand BHA-ul si din cand in cand produs din mostrele din set, tenul meu in loc sa dea semne de refacere, mai rau arata... Imi venea la un moment dat sa le arunc pe toate...
      Din gama Resist, cel mai mult mi-au placut Barrier Resist de care te intrebam :), AHA-ul 10% si serul in tub argintiu. La acestea tenul meu a reactionat mai bine, in sensul ca in ziua urmatoare de la aplicare, nu ma trezeam cu noi puncte acneice...

      De cca 1 sapt., cand sunt acasa, aplic BHA-ul, iar dupa el nu mai aplic nimic, decat daca simt ca este neaparat nevoie. Observ ca usuca putin tenul si ca doar asa acneea se retrage si tenul se curata pe zi ce trece... Ma simt putin usurata caci, in sfarsit, i-am gasit o utilitate, dar in privinta punctelor negre, cum spuneam, nu vad sa faca ceva... deocamdata.
      Am precizat acestea ca sugestie in caz ca vei avea vreodata o problema similara si un BHA pe aproape. :)

      Si offtopic: Nu stiam ca esti in Germania. :) Ma bucur pentru tine!;)
      Te-as intreba cum te descurci cu lb. germana? o vb. fluent? eu ma chinuiesc cu ea de ceva vreme, dar mari progrese nu fac... :) Sper sa nu ma descurajez si sa renunt...
      Ce iti place cel mai mult in Germania? dar cel mai putin?:) (ma refer, in general..)

      Ștergere
    3. Cand eram in Ro inca nu aparusera partenerii PC, trebuia sa ma descurc cumva :) Acum, intr-adevar, este mult mai simplu si, sincera sa fiu, imi sunt mult mai accesibile.

      Eu sunt la mijlocul lichidului BHA 2% si nu cred ca-l voi recumpara, pentru ca inca imi apar puncte negre si cosuri, ori se presupune ca ar trebui sa curete pielea in profunzime. O sa incerc un AHA, sa vad daca observ diferente. Din experienta mea, inclin sa cred ca gama Skin Balancing nu prea imi prieste. Mai degraba cu gama Resist par sa ma inteleg...

      Inteleg ce spui cu primele reactii, exact asa am patit si eu. Cred ca ies toate rautatile la suprafata :)) Dupa o vreme totul s-a potolit, insa pe mine ma deranjeaza ca inca apar cosuri si puncte negre si nu observ acea diferenta in textura pielii pe care o lauda cele mai multe fete...

      Ce am observat insa este ca pielea pare sa fie mai multumita cand inainte de BHA aplic tonerul Resist. Daca spui ca te cojesti, ai putea sa incerci varianta asta, cu toner inainte, macar in perioada iernii.

      In Germania m-am mutat aproape acum 1 an si am un blog separat unde scriu despre experienta mea ;) Acolo gasesti raspunsul intrebarilor tale :D Vezi in partea stanga a blogului.
      Tocmai scriu un nou articol ;)

      Daca n-ai chef sa arunci un ochi si acolo, iti raspund aici pe scurt. Nu vorbesc fluent, dar am plecat cu cateva cunostinte de baza, dobandite in timpul celor 3 luni de meditatii la domiciliu. Nu te descuraja, pentru ca germana este cautata in Ro si oriunde in lume, iar joburile sunt mai bine platite, cel putin in Ro.
      Cel mai mult aici imi place civilizatia pe care o vezi cu ochiul liber la orice pas: curatenie, respect, deschidere.
      Nu stiu ce-mi place cel mai putin; deocamdata, cu toata sinceritatea, nu am gasit ceva care sa-mi displaca ;)

      Daca te pasioneaza subiectul, te invit sa-mi citesti blogul dedicat ;)

      Ștergere
    4. Stai ca am gasit ceva care-mi displace: programul magazinelor! Samabata se inchid toate pe la 2-3, iar duminica este inchis peste tot!!! Numai benzinariile si restaurantele sunt deschise, atat :(

      Ștergere
    5. Ce ma bucur ca ai si celalat blog!! Intru imediat. :) Relativ recent am descoperit blogul tau, iar acum ca am vazut acea crema PC, m-am si infiintat cu un comment. :P Merci pentru raspunsuri. :) Ma bucur ca scrii si acolo, o sa te urmaresc. ;)

      Se pare ca ziua de odihna, duminica, e respectata intocmai la germani:)... bine ca macar restaurantele sunt deschise in caz ca vrei sa isi... Oricum, dupa o lunga sapt. de munca, nu-ti prea mai vine sa iesi... dar la o adica, mai ales primavara-vara, parca nici acasa nu vrei sa stai...

      Referitor la PC:
      Ce descrii mai sus este perfect valabil si pentru mine [partea cu problemele :((]; nu m-am gandit sa aplic toner inainte de BHA [procedam invers si de fiecare data ma trezeam cu un cos nou a doua zi dupa aplicare :(]. Tonerul imi place mult cum e formulat, pare usor hidratant si intra rapid in piele... dar din caza problemei cu acneea, a inceput sa-mi displaca. Daca spui ca iti place, o sa mai iau un set de mostre Resist si sa incerc si eu varianta sugerata de tine (Thanks!) si daca ma impac si eu bine cu ele astfel folosite, m-ar tenta sa iau tonerul din cauza ingredientelor... Am impresia ca are doar un conservant la final, in rest numai ingrediente bune...

      Din gama Skin Balancing am mai avut mostre din serul in tub verzui. Se intinde rapid (cred ca are silicon), insa doar atat imi place la el... are o consistenta cam ciudata, parca se separa ingredientele [fiind si mostre, n-aveam ce sa shake well :) pentru uniformizarea compozitiei]... mie nu-mi place. Nu l-as recomanda.
      Am mai testat si AHA8% care e destul de ok, dar si acesta imi crea acnee... parca mai mult mi-a placut cel din gama Rezist cu AHA10%, mi s-a parut mai eficient si intra mai repede in piele. Dupa ambele, cum spuneam, dimineata ma trezeam cu 1-2 pustule... ar trebui insistat, folosite niste mostre vreo luna si vazut daca problema cu pustulele este una permanenta sau doar temporara...

      Am mai testat si masca aceea in tub visiniu care are o textura foarte faina, hidrateaza bine. E nemaipomenita pentru aceasta perioada rece. Ce ma retine din a lua-o full size sunt cei cca 5 parabeni de la final. (chiar daca PC sustine ca-s inofensivi; si-asa intram in contact cu ei din alte produse de ingrijire folosite... cand am mai vazut sirul de 5 la final, elanul mi-a disparut... insa daca nu ai o problema cu parabenii, te incurajez sa iei o mostra, sa o testezi (daca n-ai facut-o deja). Cred ca o sa-ti placa. Mie nu mi-a creat nicio neplacere... Si nu in ultimul rand, am mai testat si crema hidratanta pt ten uscat Moisture Boost, cea cu mov pe tuv. Am crezut-o potrivita pt per. asta rece. Desi hidrateaza destul de ok si cu ea am observat pustulele... deci n-as recomanda-o unui ten mixt.)

      Daca mai testez ceva, revin aici cu impresii. :)
      Credeam ca eu-s caz aparte, caruia nu-i prea prieste prod. PC...dar daca spui ca te-ai confruntat si tu cu probleme (+ argumentele unor persoane ce au comentat pe pg. oficiala PC), inseamna ca mai au de cercetat pana sa ajunga la o formula cu adevarat eficienta...

      Ștergere
    6. Multumesc pentru aprecierile aduse ambelor bloguri si mai ales pentru ca te-ai incumetat sa comentezi ;) Am multi vizitatori, dar putine comentarii sau feedback-uri si uneori treaba asta ma cam deprima - bine ca nu pentru mult timp :)

      Am pomenit despre crema aceasta de la PC si in alte comentarii, poti sa dai o cautare ;) Nu este o crema slaba, doar ca nu exceleaza cu nimic in cazul meu.

      Da, nemtii respecta duminica: nu fac galagie, nu muncesc si nici shopping nu fac! :) A trebuit sa ma obisnuiesc cu asta, n-am avut incotro...

      Seara, dupa serviciu, daca este timp frumos prefer, alaturi de alti nemti, sa fac sport sau sa ies in natura. Sunt obsedati de sport si nu pierd nicio ocazie sa faca miscare in aer liber. In plus, nu locuiesc la oras, ci un pic mai la tara, asa ca de iesit in oras in timpul saptamanii este mai dificil ;)

      Revenind la ingrijire, produsele PC vin insotite de instructiunile de aplicare si acolo am citit ca ordinea ar fi: curatare cu produs solubil in apa, toner, lichidul BHA, ser, crema hidratanta. Sunt fete care nu folosesc deloc toner, dupa cum unele prefera sa aplice serul dupa crema hidratanta. Eu am urmat diferite scheme, in incercarea de a o gasi pe cea mai potrivita tenului meu. Inca cercetez, insa treaba cu tonerul (tot PC) aplicat inaintea BHA-ului am observat-o ca fiind benefica si ma gandesc sa-mi cumpar unul nou, dar inca nu stiu pe care: din nou pe cel din gama Resist care mi-a priit, sau pe cel fin gama Skin Balancing, pe care nu l-am incercat inca, dar avand in vedere ca nu par sa ma inteleg foarte bine cu gama asta, riscand astfel sa iau un produs care sa nu-mi priasca? Asa se intampla cand vrei sa le incerci pe toate ;) Bine ca am niste mostre si o sa vad cum imi merge cu ele...

      Am inceput sa folosesc serul verde din gama Skin Balancing, despre care spui. Am traversat o perioada nasoala cu tenul si am renuntat la el, in incercarea de a vedea cine este de vina. Acum ca tenul pare sa-si fi revenit, am reinceput sa-l aplic nu zilnic, si nu am observat niciun fel de eruptii. Inca il testez. Mie imi place consistenta lui oarecum aerata ;)

      Cred ca am incercat toate AHA-urile disponibile in mostre si nu am avut niciun fel de probleme, insa nici nu m-a impresionat niciunul. Eu oricum prefer sa incerc mai mult timp si dintr-o mostra nu prea vad cum ai putea sa-ti faci o idee. Dar macar poti sti daca un produs iti creeaza vreo eruptie sau declanseaza vreo alergie.

      Masca din gama Skin Recovery am avut-o si eu la mostra, dar nu m-a impresionat atat de mult incat sa o cumpar full size, nici macar pentru iarna. Acum 2-3 zile am incercat si alte mostre din aceasta gama, pentru ca am mers la munte si era un ger crancen, plus ca ningea continuu, deci am vrut sa-mi hidratez tenul foarte bine si mi-am luat mostrele cu mine. Sapunul mi-a uscat tenul ingrozitor, imediat dupa clatire a trebuit sa aplic o crema hidratanta. Cea din gama asta mi-a placut, dar mai mult mi-a placut serul, pe care probabil o sa-l iau in varianta full size dupa ce mai termin din serurile si uleiurile pe care le detin in acest moment.

      In privinta parabenilor, eu nu ma mai stresez: unii zic ca-s inofensivi, altii ca-s periculosi, asa ca nu stiu ce sa mai cred. Am grija cat de cat la ingrediente, ma feresc de alcool (denaturat sau simplu) si nu ma las pacalita de extractele bune afisate dupa parabeni.

      Multumesc mult pentru impresiile postate si te invit sa ne mai impartasesti din experientele tale. Si nu doar cu produsele PC, ci cu oricare altul despre care am scris sau similar celor analizate aici.

      Si eu ma bucur sa gasesc pe cineva cu o experienta asemanatoare cand vine vorba de produsele PC, pentru ca chiar este stresant sa vezi atatea laude si apoi sa ramai dezamagit de lipsa rezultatelor. Stiu ca depinde si de problemele pielii si de rutina de ingrijire in ansamblu, asa ca acesta este motivul pentru care inca experimentez si sper ;)

      Ștergere
  3. Trebuie neaparat sa incerc masca de par de pe Iherb, cand termin ce am acum (Elseve Total Repair... ceva, nu mai tin minte cum se cheama).
    Eu folosesc asa: crema cu SPF 45 de la PC (stiu ca e very water resistant si ca poate cauza neplaceri, pana acum ne-am inteles bine si daca n-o termin, va expira pana la vara), demachiantele Farmec pentru ten si ochi (cel bifazic), iar pentru par imi place mult CHI Silk Infusion, tratamentul asta e grozav!
    Lotiune tonica nu folosesc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, masca asta de par merita incercata, chiar nu vad ce n-ar fi bun la ea ;)
      Da, si eu folosesc crema cu SPF 45 de la PC, chiar daca e very water resistant. Nu cred s-o termin pana la vara, dar o tin in frigider si astfel sper sa-i prelungesc cumva termenul de valabilitate ;)

      Demachiantul bifazic de la Farmec l-am avut si eu, dar nu prea mi-a placut: era prea uleios.

      Ștergere
    2. Ah, nu ma starni cu masca, mi-am impus sa termin ce am si apoi sa mai cumpar altele, ca la un moment dat aveam stoc de produse de par si nicio intentie sa ma opresc din cumparat. :))
      Mie tocmai asta mi-a placut la Farmec, ca era uleios, curata bine si nu-mi lasa impresia ca trag de piele.

      Ștergere
    3. Bine, nu te starnesc, abia am citit articolul tau similar si am aflat ca ai un sertar buclucas cu produse pentru par :)) Termina ce ai si abia atunci ia-ti ceva nou ;)

      Mie uleiul ala de la Farmec imi lasa o pelicula neplacuta in ochi, aveam ceata pe ochi cum se spune, chiar daca ma clateam cat puteam. Cel de la Rival de Loop imi pare combinatia perfecta de faze, asa ca ramane preferat multa vreme ;)

      Ștergere
    4. Deja a scazut la jumatate colectia, am aruncat ce era nasol, am dat ce nu mai foloseam si am bagat in uz produsele aproape de golire. :)
      As incerca si eu altceva, dar la noi... nu este. Asa ca pana una, alta, Farmec rulez pentru mine! E bine ca exista alternative pentru fiecare.

      Ștergere
    5. Ei, atunci meriti sa te premiezi ;)

      Lotiunea micelara Sensibio de la Bioderma am inteles ca tine loc de demachiant de ochi excelent ;)

      Ștergere
    6. Sa stii ca ma tenteaza zilele astea pentru ca Farmecul bifazic se rebranduieste, reformuleaza, re... ceva si am cam ramas fara demachiant de ochi.
      Cat despre premiu, stai linistita ca mi l-am acordat deja, a constat intr-o sticla noua de Chi luata la jumatate de pret, deci un an de zile nu mai am nevoie de alt tratament post-spalare pentru par!

      Ștergere
    7. Nu stiam despre Farmec... pacat ca-l schimba, daca era un produs bun :(

      Ștergere
    8. Ei zic ca-i schimba ambalajul si formula, ca-l fac fara parabeni. Eu sunt tare curioasa daca formula va ramane ok, nu ma deranjau parabenii pana acum pentru ca nu avea iritanti mai aiurea.

      Ștergere
    9. Atunci sa vedem... Mi se pare normal sa imbunatateasca un produs, nu sa-l strice. Mai ales cand e vorba de un produs de succes!

      Ștergere
  4. am folosit multe din ele , uleiul de cocos cel mai mult , e fantastic pentru parul meu !

    RăspundețiȘtergere
  5. Dar vad ca nu te joci :))) sunt vreo doua produse acolo.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. pai cine-a zis ca ma joc? vezi ca exista si o parte a doua... Plus ca am mai consumat cateva deja :)

      La inceput de an nou incep si produse noi ;)

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare