[Favoritele lunii] Februarie 2015

Stiu, de cateva luni de zile trag chiulul la greu de pe blog si-mi cer scuze, dragii mei cititori. Nu am avut un inceput de an stralucit, motiv pentru care am preferat sa ma implic in diferite activitati, evenimente si planuri care m-au tinut departe de casa si deci si de laptop. Am avut noroc si cu vremea buna si insorita zile la rand, asa ca daca soarele-mi zambea pe fereastra, ieseam sa-i zambesc inapoi ;)

Iesirile zilnice nu m-au impiedicat insa sa ma bucur si de cateva momente de rasfat cosmetic, asa ca azi, in incercarea de a recupera cu articolele restante, o sa scriu despre produsele care m-au "alintat" luna trecuta. 


Toate sunt noi si m-au cucerit de la primele aplicari. Ca de obicei, nu includ multe produse, dar daca ajung pe blog intr-un articol dedicat, este clar ca si-au castigat aparitia in top ;)

  • Clear Improvement de la Origins este o masca recomandata de o prietena si de cand mi-a povestit despre ea, mi s-a pus pata sa o incerc si eu. Am citit diferite pareri si review-uri si cum aproape toata lumea o ridica in slavi, n-am tinut cont de scorul slab de pe Beautypedia, mai ales ca am inteles ca intre timp au modificat (in bine) formula. Clear Improvement este o masca pentru ten, cu carbune, care promite sa curete tenul in profunzime, prevenind astfel aparitia punctelor negre si a cosurilor. Chiar daca folosesc zilnic exfolianti chimici (doar BHA deocamdata), nu pot sa spun ca nu am deloc puncte negre. Nu am reusit sa scap de ele pe nas, in barbie si pe frunte, desi aplic saptamanal masti cu argila (acum roz) si uneori plasturi din aceia speciali. Masca de la Origins insa a reusit sa rezolve din prima ce n-au reusit produsele si tratamentele enumerate mai sus. Dupa ce am curatat-o, mi-am analizat cu atentie tenul si am fost uimita de rezultat. Pur si simplu se vedeau gaurile ramase in urma extragerii punctelor negre (e drept ca am folosit o oglinda care mareste). O folosesc o data pe saptamana, dupa baie si o las 15-20 de minute. In functie de cum arata tenul, o aplic fie pe toata fata, fie doar in zona T. Sunt absolut incantata de efectele ei si intentionez sa o am in permanenta in rutina de ingrijire a tenului. 
  • Tratamentul cu 1% retinol din gama Clinical de la Paula's Choice este deja renumit pentru efectele pozitive rapide asupra tenului. Initial, am stat in dubii daca sa iau mai intai trial size, dar cum imi cunosc foarte bine tenul si stiu ca tolereaza multe produse, am riscat si am luat din start varianta full size. Primele 3 aplicari au fost saptamanale, iar acum il aplic de 2 ori pe saptamana, inclusiv destul de aproape de zona ochilor. Cred ca pot sa trec la 3 aplicari, asa cum este recomandat, insa in unele seri ajung acasa atat de tarziu sau atat de obosita, incat uneori renunt la ritualul de ingrijire, preferand sa ma demachiez, sa ma clatesc si sa aplic o crema hidratanta. In orice caz, ma declar multumita de efectele vizibile deja: ten luminos, curat si ferm. Nu am riduri decat foarte fine, foarte aproape de ochi, unde nu-l aplic deocamdata, asa ca nu ma pot pronunta in privinta efectelor asupra ridurilor. In orice caz, intentionez sa pastrez si acest ser in permanenta in rutina de ingrijire a tenului. 
  • crema de fata Vino Gold de la M. Asam am primit-o la testare impreuna cu alte doua (despre una dintre ele am scris aici) de la un producator german. Se lauda ca ar contine Pycnogenol, Resveratrol, peptide, vitaminele C si E, aloe vera, precum si ulei din samburi de struguri si de jojoba. Nu mai am cutia sa verific corectitudinea informatiilor, insa crema imi place la nebunie. Hidrateaza excelent, fara sa lase tenul gras, ba chiar il matifiaza putin. Din pacate, pentru ca nu are SPF, o folosesc pe post de crema de noapte si doar daca nu ies din casa o aplic si in timpul zilei. Are o nunata de bej deschis si un miros tare placut, subtil. Pacat de recipient si de lipsa SPF-ului, altfel ar fi putut fi o crema de zi reusita.
  • lotiunea de corp cu ulei esential de musetel si lapte de smochine pentru piele foarte uscata de la Le Petit Marseillais m-a cucerit in primul rand cu mirosul dulceag si usor senzual si abia in al doilea rand cu hidratarea oferita. Are o textura fluida, desi ma asteptam sa fie ceva mai consistenta, avand in vedere ca este pentru piele foarte uscata. Nu stiu de ce asociez texturile onctuoase cu pielea uscata si pe cele fluide cu o piele normala. Oricum, nu ma pot plange de efecte, mai ales ca folosesc geluri de dus si spume de baie care nu usuca pielea, precum si scrub de sare cu ulei care-mi lasa pielea ingrijita. Imi place mult, iar mirosul ma face sa prelungesc rasfatul cu un masaj de cateva minute bune. 
  • nu puteam sa nu includ la favoritele lunii noile mele pensule Real Techniques: Powder Brush si Blush Brush. Le folosesc ori de cate ori ma fardez (da, am zile in care ies din casa fara sa port niciun pic de machiaj) si-mi plac la nebunie cum aseaza pe ten pudra si blush-ul. Am abandonat complet vechile pensule si cred ca nici macar in calatorii nu voi renunta la ele, asa cum intentionam la inceput din cauza dimensiunilor. Cine nu are pensule RT, sa faca bine sa-si cumpere! ;)
  • accesoriul preferat nu doar in luna februarie, ci din decembrie de cand am luat-o, este cea mai frumoasa poseta neagra pe care am vazut-o vreodata, de la Rowallan of Scotland. Imi cautam de foarte mult timp o poseta neagra de piele. Imi plac posetele la nebunie si am destule, dar imi lipsea una neagra. Am cautat-o mult timp pe cea care sa-mi indeplineasca toate conditiile, pana mi-au cazut ochii pe aceasta bijuterie cu care a fost dragoste la prima vedere. Este lucrata manual, din piele de bivol si are suficient spatiu pentru toate cele. In afara de week-end-urile in care am preferat posetele messenger pentru ca sunt foarte practice, am purtat-o zilnic. Pur si simplu nu ma pot satura de ea! ♥ 
Luna martie se prefigureaza a fi si ea destul de plina in noutati, inclusiv cosmetice. Dar despre ele, la momentul potrivit :)
Pana una alta, va doresc o primvara minunata cu zambete zilnice!

Comentarii

  1. Ce draguta este geanta...are si fermoar, pare ideala :D

    http://butterfly9999.blogspot.ro/

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Este superba, nu doar draguta :) Multumesc! Are si fermoar ;) Pentru mine da, este perfecta ♥

      Ștergere
  2. Foarte, foarte faina geanta! Imi place mult,mult modelul.
    Sa o porti cu drag in continuare!!!

    Imi fac cu ochiul si cosmeticele, mai ales cele de la PC. :p...de Origins am auzit numai de bine!! Cu prima ocazie, testez si eu ceva de la ei!! :)

    Pupici!
    O saptamana spornica in continuare!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hei, chiar mi-era dor sa-ti public un comentariu si sa-ti raspnd la el ;)

      Multumesc pentru urari si aprecieri ♥ Pup si ganduri bune!!!

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare