[Review] Crema de zi SPF 10 - Louis Widmer

Daca tot am pomenit de ea la Favoritele lunii aprilie, zic sa-i fac un scurt review, ca poate vreti sa puneti mana pe vreun produs Louis Widmer cand ajungeti prin Germania, Elvetia sau Austria (or mai fi si prin alte tari, nu zic nu). Eu, in mod sigur, dupa experienta cu aceasta crema, chiar as vrea sa mai incerc si alte produse de la ei.


Am primit crema aceasta de la o cunostinta plecata intr-o scurta calatorie in Elvetia si care-mi cunostea pasiunea pentru creme, in special dermato-cosmetice la vremea aceea. Cand am vazut SPF 10 mi s-a parut foarte putin, dar mi-a spus ca mai mare de atat nu exista! Mi s-a parut foarte ciudata treaba asta, avand in vedere ca sunt atatea produse cu SPF inclusiv 50! Dar cum calul de dar nu se cauta la dinti, am lasat sa-i vina randul si am folosit-o in special pe perioada iernii, cand soarele nu este chiar atat de puternic, desi atunci minimul acceptat mi se pare SPF 15.  

Impresii:
  • are o textura densa, dar se absoarbe rapid in piele, lasand insa un aspect lucios care persista cateva minute bune;
  • hidrateaza eficient si pe termen lung;
  • ingredientele sunt ok, fara iritanti:
  • nu mi-a cauzat aparitia punctelor negre sau a cosurilor;
  • asa cum scrie si pe cutie, nu contine parfum, deci chiar nu are niciun miros, ceea ce pe mine nu ma deranjeaza in vreun fel;
  • poate fi folosita si in zona din jurul ochilor; sunt creme (Origins, Neutrogena) care aplicate in aceasta zona, imi fac ochii sa lacrimeze tare;
  • evident ca nu-mi place ambalajul sub forma de borcanel, chiar daca este opac. Totusi, un mic plus are lopatica inclusa, desi e cam mare bataie de cap cu dezinfectarea ei dupa fiecare folosire:
  • este tare spornica: asa cum va spuneam si la inceputul postarii, o folosesc din ianuarie (ok, nu zilnic, pentru ca o alternez cu alta fara niciun pic de SPF atunci cand nu ies din casa) si abia saptamana aceasta cred ca o voi termina;
  • face pereche buna cu fondul de ten Healthy Mix de la Burjois, asa cum v-am spus la Favoritele lunii aprilie; am observat ca sunt creme care nu se comporta ok in astfel de combinatii, transformandu-se in frecatei in momentul aplicarii pe fata;
  • ce mi s-a parut curios este ca termenul de expirare este la 9 luni de la deschidere, iar produsul vine sigilat. Asta ma face sa ma gandesc ca producatorii sunt constienti de faptul ca recipientul sub forma de borcanel nu pastreaza ingredientele in cea mai buna stare.
Disponibilitate:
  • produsele Louis Widmer sunt fabricate in Elvetia si se gasesc doar in farmacii, iar gama este completa si destul de larga. Am vazut si recipiente tip sticluta airless cu pompita  si ma tenteaza sa mai incerc cate ceva de la ei;
  • gramaj: 50 ml;
  • pret: 17 eur.
Concluzie:
  • desi se adreseaza tuturor tipurilor de ten, cred ca este mai degraba potrivita pentru tenul uscat sau mixt uscat (cum e al meu iarna), pentru ca altfel lasa pelicula aceea grasa atat de neplacuta oricui;
  • din pacate, SPF-ul este prea mic, fapt pentru care nu recomand folosirea acestui produs in timpul verii decat sub un produs cu protectie solara ridicata;
  • mi-a placut crema si mi-a placut si ce am citit pe site-ul lor, asa ca mi-am propus sa mai incerc si alte produse de la ei.
Ati auzit de aceasta marca? Ati incercat ceva de la ei?


Comentarii

  1. Da folosesc si eu crema de zi aceeasi si gelul de dus care are un miros demential si persista deo dry stick si multe altele sunt foarte bune,si le recomand

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur ca am primit macar un feedback la acest review si mai ales ca este pozitiv :) Aici se gasesc multe produse Louis Widmer, dar in afara de crema aceasta si lotiunea de corp cu uree despre car am scris pe blog, n-am incercat nimic altceva. Dar trebuie! :)

      Ștergere
  2. Sunt minunate..pacat ca nu si in Romania: am folosit gelul de dus si crema de fata

    RăspundețiȘtergere
  3. Le stiu si eu,sunt foarte bune.Eu am o prietena care este farmacista in Belgia si ea mi le-a recomandat.Am avut si o crema cu spf 30,a fost foarte buna.numai ca nu dadeam pe fata cu ea,nu era specificat ca este pt fata.dar pt restul corpului a fost foarte buna.Si cremele,demachiantele si tonicul au fost foarte ok.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur ca-ti plac. Comentariul tau ma face sa dau fuga la farmacie in clipa asta! :)

      Ștergere
  4. Buna eu tocmai mi-am cumparat crema hidratanta Louis Widmer pentru femei gravide de la farmacie,locuiesc in Belgia,sper sa-mi folosesca pe parcursul sarcinii si daca voi vedea ca e ok ,imi iau si alte produse de la ei!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In sarcina, contra vergeturilor, excelent este si uleiul de migdale dulci sau avocado ;) Sper sa-ti placa si aceasta crema.
      Produsele Louis Widmer chiar sunt faine, le-am analizat pe fuga in farmacii si multe mi-au facut cu ochiul ;)

      Ștergere
  5. Eu folosesc crema de ochi antiaging si sunt f multumita, mai ales ca, spre deosebire de alte creme de ochi, are 30 ml, nu 15 ml - la acelasi pret. Am cumparat-o absolut intamplator dintr-o farmacie din Dortmund, fara sa stiu nimic de firma, dar se pare ca am ales bine:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur ca-ti place crema. Eu nu folosesc o crema speciala pentru ochi decat daca primesc la testare. Altminteri nu dau banii pe marketing :))

      Ștergere
    2. Eu am fost in urma cu o Luna, la dermatolog, in Austria ,mi-a recomandat: Pigmanorm creme- Louis Widmer .Sunt foarte multumita ,este ocrema foarte bune ,un efect rapid ,am avut o fata patata ,in prezent nu ma recunosc ;)

      Ștergere
    3. Wow, bine ca mi-ai zis. O sa o caut si eu :)

      Ștergere
  6. Eu am crema pigmanorm , dacă vrea cineva.am în plus un singur tub, mi am cumpărat două, dar am constatat că nu am ce face cu ambele.

    RăspundețiȘtergere
  7. ma intereseaza crema depigmentara ,daca o mai aveti contactatima la 0757679157

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. as dori si eu crema depigmentanta, daca aveti idee de unde pot procura, va rog contactati-ma. 0765 682 311

      Ștergere
    2. Am folosit și eu crema pigmanorm . Și este adevărat este foarte buna , dar aveți grija crema nu este recomandat sa se folosească vara și nu mai mult de 6 săptămâni cu această crema am reușit sa elimin petele dupa față după ce am încercat laserul și pilingul tca 50 intro săptămână cu pigmanorm nu mă mai recunoșteam dar din păcate acum m- iau apărut petele din nou

      Ștergere
    3. Buna Sabina,
      Ai folosit protectie solara adecvata in timpul utilizarii Pigmanorm-ului?

      Ștergere
  8. Buna ! Imi puteti spune daca se poate folosi noaptea crema pigmanorm

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna, din pacate nu cunosc produsul. In articolul de mai sus este vorba despre un alt produs - o crema de zi cu SPF 10.

      Ștergere
    2. Doar seara se foloseste crema Pigmanorm si doar la recomandarea dermatologului, este un produs cu ingredinte puternice si nu se recomanda folosirea acestuia pe termen lung, eu am folosit crema dupa lungi proceduri si programari la derma atat in Ro cat si in UK, acum sunt foarte multumita de rezultat, trebuie sa folosesc mereu crema de protectie 50+ sper sa nu reapara cum am vazut mai sus un comentariu, succes tuturor

      Ștergere
  9. Folosesc si eu crema pigmanorm de patru zile si am o usturime ca o arsura si roseata, dar si descuamare. Poate cineva sa imi spuna daca este ceva normal sau sa opresc folosirea ei?

    RăspundețiȘtergere
  10. Bună am ajuns și eu pe aici căutând prospect tradus in romana pt pigmanorm acum folosesc crema și intr-adevăr Da o mâncărime și descuamare puternica am oprit folosirea ei am hidratat pielea cu ulei bio oil am curățat Bine și o sa repet procedeul peste o luna rezultatele sunt super recomand crema dar atenție a nu se exagera

    RăspundețiȘtergere
  11. buna, stiti cumva cuma se poate achitiziona aceasta crema depigmentara? Eu sunt din Romania si tare as avea nevoie de o astfel de crema, face cineva comenzi inafara?
    Merci frumos!

    RăspundețiȘtergere
  12. Eu am dermatita soberaica oare louis widmer mi-ar fi de folos?
    Multumesc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca te referi fix la crema aceasta, ma indoiesc. Nu cunosc toata gama Louis Widmer, stiu ca au cateva produse bune, dar nu-ti pot recomanda ceva de la ei pt dermatita seboreica.
      Cel mai bine este de mers la un dermatolog bun sau cautat informatii pe internet. Sunt multe grupuri pe Facebook si bloguri unde poti gasi informatii utile.

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare