[Review] Ser contur ochi si buze - Gerovital Plant Bio

Tot in cadrul campaniei pentru bloggeri organizata de Farmec, am primit spre testare Serul pentru conturul ochilor si al buzelor. Si acest produs face parte din gama nou lansata, cu extract bio de floare de colt, venind sa completeze ingrijirea zilnica a tenului. 


Nu este prima oara cand va spun ca genul acesta de produs nu se mai regaseste in trusa mea de produse cosmetice. Ani de zile am folosit diferite creme de la tot felul de firme, de la marci ieftine la marci de lux, insa niciodata n-am putut sa afirm cu tarie ca it works! E drept ca nu am riduri (iar in anii trecuti nici atat!), nici macar fine, nu am cearcane, pungi sau alte motive ca sa folosesc o crema speciala pentru aceasta zona. Mai folosesc din cand in cand acest ser anti-age handmade by me, preventiv, dar doar cand imi aduc aminte sau am chef sa-mi rasfat fiecare parte a corpului :)) In rest, folosesc crema de zi sau de seara inclusiv in zona ochilor.

Totusi, daca tot am primit acest produs spre testare, l-am folosit, desi nu in mod constant. Cel mai des l-am aplicat seara, dupa ce ma spalam cu sapun si simteam nevoia sa ma hidratez rapid. Aplicam o cantitate generoasa, facand un masaj bland cu degetele, asa cum am invatat de la cosmeticiana ;) Serul nu intra foarte repede in piele, dar avand in vedere ca-l aplicam in special seara, acest lucru nu ma deranja. Ba uneori il combinam cu serul anti-age ;) Ziua nu suport sa-mi ramana tenul uleios sau umed dupa o crema, insa seara imi place, am senzatia ca tenul se hidrateaza sau hraneste in profunzime. Ce ti-e si cu piticii astia! :))

Foarte mult la acest produs imi place recipientul. Mi se pare excelent pentru un ser cu aplicare precisa, pentru ca poti sa dozezi cantitatea si s-o aplici exact in zona vizata. Ca sa nu mai spun ca riscul contaminarii cu bacterii este eliminat.

Imi place si consistenta, foarte lejera, facilitand masajul bland. Daca stau bine sa ma gandesc, consistenta uleioasa sau fluida este cea mai potrivita pentru zona delicata a ochilor, pentru ca o crema grasa te tenteaza sa faci miscari mai dure, sa presezi mai mult, ca sa intre in piele.

Nu am apucat sa scriu in postarea despre laptele demachiant din aceasta gama, dar o fac acum: imi place foarte mult si mirosul. Da, sunt o superficiala si recunosc: sunt victima mirosului si al aspectului, mai ales cand vine vorba de cosmetice! Toata gama are acelasi miros, care mie una imi place.

Un tub are 15 ml si costa aproximativ 20 de ron, in functie de unde il achizitionati. Din punctul meu de vedere, merita o sansa daca inca mai credeti in genul acesta de produs. Este romanesc, este un produs inovator (si-s de parere ca ar trebui sa sustinem inovatiile autohtone!), este ieftin si bun calitativ.


Comentarii

  1. Si eu testez acest produs si i-am facut review comparativ cu crema contur ochi Q10 si ceai verde de la Cosmetic Plant. Mie-mi place mult mai mult aceea.

    RăspundețiȘtergere
  2. Iulia, am vazut ;) Poate o voi incerca si eu, ca sa ma conving :)

    RăspundețiȘtergere
  3. eu nu inteleg chestia asta cu "extract din floare de colt" - au culturi de floare de colt? ca parca aceasta floare este monument al naturii... i don't get it! aceasta planta reprezinta o raritate fiind declarata monument al naturii si ocrotita prin lege.
    si daca totusi au culturi. pe care stanci?

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumesc pentru comentariu. Iata ce spun cei de la Farmec pe site-ul lor despre floarea de colt: Plantele folosite pentru obţinerea extractului de floare de colţ nu provin din flora spontană, protejată în toată Europa, ci din culturi organice din Alpii Elveţieni, care respectă standardele de producţie biologică.

    RăspundețiȘtergere
  5. Mie imi place. L-am folosit mai demult, apoi am testat si creme mai scumpe sau din farmacie (gen Avene), dar nu mi s-au parut ca fac cine stie ce, ba unele nici nu hidratau.
    La mine intra foarte repede in piele.
    Sa stii ca nu se aplica o cantitate generoasa, ci numai un pic, cat sa acopere uniform zona din jurul ochilor, fara sa fie in exces. Daca e prea multa e normal ca nu se absoarbe repede.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sincera sa fiu, eu am renuntat la cremele pentru zona ochilor. O crema buna este buna pentru toata fata, nu pe portiuni :)
      Daca primesc la testat, folosesc, daca nu, nu-mi cumpar una speciala.

      Ștergere

    2. Zona din jurul ochilor are o piele mai subtire decat restul fetei, e mai uscata pentru ca nu prea are tesut adipos, e mai delicata si se rideaza mult mai usor. De aceea o crema de fata nu e prea potrivita si pentru conturul ochilor, e putin prea mult pentru ea, e nevoie de o crema hidratanta, dar mai blanda.
      Daca ai un fond genetic foarte bun si un ten mai gras, atunci poti sa nu-ti faci mari probleme. Pielea mea insa e destul de sensibila (la soare, vant) si daca n-as fi ajutat zona din jurul ochilor cu o crema potrivita inca de la 20 de ani sigur azi, la 36 de ani, ar fi fost mult mai ridata. Am avut noroc de o colega, in anul 1 de facultate, care m-a vazut ca folosesc crema de fata si pentru ochi si mi-a explicat de ce nu e bine sa fac asa.
      Asa ca poate gasesti ceva care sa ti se potriveasca (nu neaparat crema asta), ceva natural si hidratant.

      Ștergere
    3. Maria, multumesc tare mult pentru explicatiile oferite. Sunt de acord cu ce spui. Cu toate astea, eu am adoptat teoria (mai veche) a Paulei Begoun. Intre timp, a lansat si ea o crema pentru ochi. Eu folosesc tot felul de seruri cu antioxidanti, colagen, acid hialuronic, retinol si pe toate le aplic in jurul ochilor.
      De aceea consider ca nu am nevoie de o crema speciala. Momentan sunt multumita de faptul ca nu am riduri, ci cateva linii fine care se vad cand zambesc sau cand folosesc un fond de ten.

      Ștergere
  6. EU ma dau cu Pure un ser foarte bun pt mine.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare