[DIY] Deodorant unisex homemade

Continui seria realizarilor in casa cu acest deodorant, dupa o reteta generala, de baza, pe care am gasit-o pe net (scuze, dar n-am retinut site-ul, stiu ca e unul strain, cu informatii generale despre cosmeticele handmade si modalitati de preparare).


Reteta de baza este:
  • 65% o baza lichida, care poate fi: apa purificata, hidrolate, suc de aloe vera, infuzii apoase de ierburi sau ceaiuri
  • 20% tincturi, vodka, otet
  • 10% glicerina vegetala
  • 5% uleiuri esentiale.
 Si de data aceasta am adaptat putin reteta la ce aveam in acel moment in casa. Astfel, eu am folosit:
  • 30 ml hidrolat de salvie
  • 15 ml suc de aloe vera
  • 20 ml apa plata
  • 20 ml vodka
  • 5 g bicarbonat de sodiu
  • 5 g pudra de piatra de alaun (cred ca poate fi inlocuit si cu amidon)
  • uleiuri esentiale de tea tree, patchouli si lavanda
  • conservant Cosgard.

Ingredientele acestea sunt accesibile si celor care nu se prea dau in vant dupa cumparaturile on-line, ceea ce nu poate fi decat o limitare pentru ei, dar fiecare cu treburile lui :)
Unde le-am gasit eu (link-urile va duc direct la produse, unde gasiti detalii si preturi):
  • Gelul de aloe vera l-am luat din Fuerteventura, una dintre Insulele Canare, considerata mediul ideal pentru cultivarea aloei. Astfel, toate cosmeticele produse acolo sunt pe baza de aloe vera. Eu il tin la frigider dupa deschidere, ca sa evit alterarea lui. Puteti gasi gel de aloe cam pe la toate plafarele si magazinele naturiste, insa inainte de a-l cumpara, verificati puritatea lui. Recomandat este cel de 97-99%.
  • Vodka Scandic se gaseste peste tot :) Pe mine m-a interesat sa aiba intre 30 si 45 grade.
  • Hidrolatul de salvie l-am luat special pentru acest deo de pe Aroma Zone
  • Bicarbonatul de sodiu il gasiti in orice magazin alimentar, la raionul de cofetarit in casa.
  • Pudra din piatra de alaun tot de pe Aroma Zone, luata special pentru deodorantele handmade, intrucat de mai bine de 1 an de zile nu mai folosesc deo din comert.
  • Uleiul esential de TeaTree l-am luat din DM si este bun la casa omului. Chiar ieri mi-am facut o solutie de spalat geamurile (dupa reteta unei prietene) din apa si ulei esential de TeaTree (500 ml apa si 20 ml de ulei esential). V-o recomand cu toata increderea!!!
  • Uleiurile de lavanda si patchouli le-am luat de la un plafar (producatori Fares si Solaris Plant).
  • Conservantul Cosgard e tot marca Aroma Zone, iar mie imi e extrem de util, avand in vedere ca folosesc multe hidrolate care sunt perisabile si de aceea e bine sa fie tinute la frigider sau conservate cu acest conservant special
  • Recipientul roll-on este tot de la Aroma Zone. Da, le sunt client fidel, v-ati prins ;)
Nu-i asa ca e simplu de facut? 

Trebuie sa va spun ca am observat ca nu prea face fata la hainele din materiale de proasta calitate, sintetice. Insa daca port 100% bumbac, nu am nicio problema. Data viitoare o sa pun mai mult bicarbonat de sodiu, mai multa pudra din piatra de alaun si o sa adaug si amidon.

Miroase fain, fresh, iar parfumul mie mi se pare unisex. Nu este anti-perspirant (oricum inhibarea transpiratiei este foarte periculoasa), ci doar un deodorant natural si sanatos. De incercat! Iar daca o faceti, nu uitati ca astept un feedback ;)

Comentarii

  1. mie mi se pare foarte greu..:)) ma bucur ca destul de eficient:)

    RăspundețiȘtergere
  2. Greu??? Pai ce sa fie greu sa amesteci niste lichide si niste prafuri? :))

    RăspundețiȘtergere
  3. Felciitari! Si eu m-as apuca sa il fac numai ca pana le adun pe toate la indemana... si lenea e mare :P
    Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  4. Andreea, merci mult. Lasa lenea la o parte si gandeste-te la chinul la care iti supui glandele sudoripare si la ce probleme te expui folosind deodorantele din comert ;)

    RăspundețiȘtergere
  5. Datorită blogului tău, care mi se pare minunat, am aflat de Of A Simple Nature (eu comandând de obicei de la Akoma și Aroma Zone).
    Mă tentează prețurile de la Of A Simple Nature, numai că am ceva nelămuriri în legătură cu TVA-ul, pe care văd că ei nu-l adaugă.
    Aș dori să îmi împărtășești experiența ta, a trebuit să plătești TVA în țară ?
    De asemenea, eu nu am cont PayPal, văd că nu e neapărat obligatoriu (de obicei plătesc cu card MasterCard), am opțiunea de a plăti cu cardul pe pagina de tranzacție găzduită de PayPal cumva ?
    Și o ultimă întrebare, dacă poți, spune-mi cam cât costă livrarea, adică dă-mi un gramaj al comenzii și o sumă pe care ai plătit-o tu pe livrare, m-aș putea orienta.

    Felicitări pentru conținutul blogului, l-am adăugat în Bookmarks :)

    Pentru orice lămurire aș fi foarte recunoscătoare :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Buna Ana! Multumesc pentru aprecieri si comentariu. Cu Of a Simple Nature eu discut direct pe mail, nu fac niciodata comanda online. Asta pentru ca la inceput aveam o intrebare - probabil tot legata de shipping - si asa am ajuns ca ori de cate ori vreau sa plasez o comanda sau am intrebari, sa trimit mail (este o tipa). Transportul depinde de greutate si pana acum nu a fost exagerat, ca am luat cantitati mici si la pungi. Insa ultima data am luat saruri si unturi, asa ca shippingul era cam maricel, motiv pentru care am negociat-o putin ;) Zic ca cel mai bine este sa incepi cu un mesaj cu intrebari. Dupa ce stabilim lista produselor dorite, cantitatile si preturile, imi trimite factura pe PayPal, eu ii dau accept si gata. Comanda ajunge in cateva zile si vine la oficiul postal de care apartii. Nu platesti niciun fel de taxe sau comisioane.

    Multumesc inca o data pentru aprecieri, mai ales ca in ultima vreme nu am mai scris. Daca ai propuneri de subiecte, feel free :)

    Daca te mai pot ajuta cu alte informatii, nu ezita sa-mi scrii, o fac cu mare drag ;)

    RăspundețiȘtergere
  7. Mulțumesc mult pentru sfaturi :)

    Ca propuneri de subiecte, orice legat de emulsii ulei/apă încercate acasă e bine venit.
    De exemplu, articolul tău ”Balsam de păr homemade”, cu descrierea felului cum au decurs lucrurile în realitate pentru tine, mi-a dat curaj să adaug la următoarea comandă în sfârșit și niște BTMS și Conditioner emulsifier.
    De fapt, ceea ce a înclinat balanța definitiv a fost faptul că am citit undeva prin blog că a devenit unul din balsamurile tale favorite :)

    Așa că, descrierea oricărui experiment la capitolul emulsii ulei/apă e foarte apreciată.

    Eu am luat ester de sucre, bucuroasă că voi face emulsii la rece păstrând toate vitaminele uleiurilor, dar experiența a fost dezamăgitoare în realitate (poate alții se bucură mai mult de esterul de zahăr, dar pentru mine seamănă prea tare cu făina și miroase a praf de biscuiți :) Iar dacă mă spăl de crema făcută cu el, pielea rămâne un pic pergamentoasă)
    Așa că m-am hotărât să încerc Olivem 1000, varianta Of a Simple Nature (raport preț/cantitate mai bunicel).

    Gata, închei, că sunt waaay off topic :D

    Mă tentează tare mult să iau și ingrediente pentru deodorant homemade, deh, când vezi ce le-a ieșit altor oameni, îți vine o poftă...mai mare decât citind rețetele de pe AromaZone, că aici știu că le-ai încercat și chiar ți-au reușit, plus aflu ce efect/senzație dau rețetele pe piele de om :D

    Mulțumesc mult pentru răspuns :)

    Un salut călduros
    pentru un blog savuros

    RăspundețiȘtergere
  8. Ana,iubesc comentariile lungi, asa ca nu-ti face griji! :) Am inteles, se pare ca cititorii mei prefera retetele :)
    Din ce am mai citit pe ici, pe colo, se pare ca Olivem 1000 este destul de dificil de folosit, se lucreaza greu cu el... Multam ca mi-ai spus despre ester de sucre, o sa ma tin departe :)
    Deodorantul a iesit ok, dar nu m-a multumit atat de mult, am specificat asta. Zilele acestea imi voi face unul pe baza de unt de shea si restul ingredientelor active.
    Mesajul tau mi-a redeschis apetitul pentru scris si share-uit impresii :) Multumesc inca o data pentru aprecieri!

    RăspundețiȘtergere
  9. AM INTRAT SI EU PE AROMA ZONE, DAR AM VAZUT CA SE PLATESTE SI TVA LA PRIMIREA COLETULUI IN TARA.
    STII CEVA DESPRE ASTA? MA GANDESC CA DACA AI FACUT COMANDA STII.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu stiu unde ai vazut pe site-ul lor ca se plateste vama, insa te asigur ca nu este cazul sa-ti faci griji. Aroma Zone este un magazin din UE, asta inseamna ca nu platesti vama, coletele ajungand la oficiul postal de care apartii, nu la cel vamal. Mai mult decat atat, de aproape un an, coletele sunt trimise prin curier, deci il primesti la usa ;) Cumparaturi placute ;)

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare