Daily teas at the office

Sunt o mare bautoare de ceai, cu siguranta dependenta deja ;) Uneori se intampla sa plec dintr-un supermarket cu cosul plin de cutii de ceai si nimic altceva. Nu ceaiurile la plic sunt pasiunea mea, ci cele vrac, pe care ador sa le miros in cutiile mari de metal si atat de frumos colorate. Insa desi am si la birou o sita speciala, parca mi-e mai simplu sa arunc in carafa mea de 2 litri 3 plicuri de ceai, pe care le pot scoate dupa timpul recomandat. Inainte lasam plicurile pana terminam ceaiul, dar am inteles de la un medic ca sunt toxice, de unde si recomandarea producatorilor de a le tine 3-7 minute, in functie de plante.

De-a lungul timpului am incercat zeci (poate sute?) de sortimente, dar n-am scris despre ele niciodata. Asa ca azi am chef sa va scriu despre cateva dintre ceaiurile cu care ma rasfat in ultima vreme, la serviciu.


Pliculetele  TESS DAISY sunt un ceai pe care l-am luat impreuna cu o cutie de ceai Greenfield – Festive Grape, la o super promotie din magazinele Profi: amandoua vreo 6 lei, in conditiile in care ceaiurile Greenfield sunt toate in jur de 10 ron. Festive Grape il mai incercasem si mi-a placut, desi eu nu ma dau in vant nici dupa struguri (mai ales cei rosii nu-mi plac deloc!), nici dupa must – in schimb imi place vinul rosu ;) Asa ca eram curioasa cum o sa fie ceaiul TESS, pentru ca plantele din compozitie sunau intaresant: musetel, macese, melissa, cu aroma de pere coapte. Intr-adevar, aroma de pere se simte bine si desi nici perele nu-mi plac in mod deosebit, ceaiul este foarte bun (mmm, salivez doar gandindu-ma la el!), dulceag si potrivit cu vremea rece.

Greenfield Jasmine este un ceai verde cu aroma de iasomie. Am mai baut genul asta de ceai, dar cum intentionez sa incerc toate ceaiurile Greenfield, l-am cumparat si l-am si testat: bun bun bun! Cu conditia ca plicurile sa nu fie lasate mai mult de 3-4 minute, altfel se amaraste. Aroma de iasomie e foarte puternica si placuta. Cred ca este un ceai bun si vara si iarna.

Greenfield Christmas Mystery l-am luat pentru ca m-am gandit ca o sa dispara in curand de pe rafturi, avand in vedere ca i-a cam trecut vremea. Si era foarte ieftin, in jur de 4-5 lei, la Profi. Este un ceai negru, cu o aroma tipica sarbatorilor de iarna: scortisoara,  cuisoare, lamaie. La fel ca cel verde, nu va recomand sa lasati pliculetele mai mult decat scrie pe ele (5-7 minute), ca altfel se amaraste si nu mai e bun. Este un ceai numai bun pentru o dimineata  (si datorita continutului de teina), eventual geroasa ;)
  
Cam acestea sunt aromele cu care ma rasfat la serviciu saptamana aceasta. Daca va pasioneaza subiectul, o sa va mai impartasesc din experientele mele - placute sau mai putin placute ;) Voi beti ceaiuri? Care v-au placut cel mai mult?

Comentarii

  1. si eu sunt bautoare de ceai.si de grinfield.multumesc pupici

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu sunt la fel, dependenta de ceaiuri. Nu trece zi fara sa beau. Am avut unele super, super bune de la Carturesti, tin minte ca unul se numea Balthasar, era rosu si avea un gust specific de Craciun, foarte aromat. Cand l-am descoperit am baut vreo luna doar ceaiul ala, nici apa nu-mi mai trebuia.
    Mai era unul (Hoola si ceva se numea) cu gust de cocos si banane, o nebunie! Imi placea tare mult sa ma uit in punguta si sa vad componentele, diverse plante, flori,coji de fructe.
    Foarte bun mi se pare si Zauberer, se gaseste peste tot cred, Billa, Auchan sigur. Am luat cu gust de zmeura si coacaze pana acum - sunt la plic. Si imi mai place tare mult sa fac combinatii spontane - un plic de-un fel, 2 de alt fel, planta - asta ca sa mai diversific.
    Am sa caut si eu Greenfield.
    Ah si visez sa am un raft in bucatarie plin cu cutiute frumoase cu diverse tipuri de ceai.

    RăspundețiȘtergere
  3. Si mie imi place sa beau ceai, din pacate ma enerveaza ca nu gasesc in supermarketuri decat ceaiuri care pretind a fi de un fel si cand citesc ingredientele, regasesc cu totul alte fructe si doar aroma celui trecut pe ambalaj... Urat, urat! O sa ma uit si eu la ceaiurile Greenfield pe viitor.

    RăspundețiȘtergere
  4. Buna,
    Iti recomand ceaiurile Clipper...
    Le gasesti si aici:
    http://www.traiescsanatos.ro/
    Diana

    RăspundețiȘtergere
  5. Greenfield chiar n-am incercat inca, dar suna atat de bine. Imi voi lua si eu!:X

    RăspundețiȘtergere
  6. @Modniza, ce-ai incercat de la Greenfield?

    RăspundețiȘtergere
  7. @YellowJade, ceaiurile de la Cartaresti ma enerveaza ca nu le pot mirosi. Insa le-am mai gasit intr-un magazin din Centrul Vechi... nu mai stiu cum ii spune... Casa de Ceai sau asa ceva. Si au testere acolo ;)
    Tot asa fac si eu, sunt zile intregi in care nu beau apa, ci doar 4-5 litri de ceai. Dar nu e foarte sanatos am inteles...

    Zauberer mi-am luat si eu, fructe d epadure, dar inca nu l-am incercat ;) Daca zici ca e bun, o sa-mi mai iau.

    Eu mi-am luat niste recipiente dragute, handmade, de la targuri. Sunt pictate, sunt colorate, sunt tare frumoase ;) Mergi la targuri si cauta, ca gasesti o groaza ;)

    RăspundețiȘtergere
  8. @Sadie, faci f b ca te uiti pe ingrediente. Mie uneori imi mai fura ochii ambalajul :)) Am luat unele de la Celmar, categoria premium, foarte bune, cu fructe.

    RăspundețiȘtergere
  9. @Midi, ce surpriza placuta sa postezi la mine pe blog! :) Multam, o sa le incerc ;)

    RăspundețiȘtergere
  10. @Anda, sa le incerci, iti vor placea ;) Mai ales ca au gama f variata si e imposibil sa nu gasesti ceva care sa-ti placa. Melissa, Tropical Marvel, Festive Grape, Ginger Red sunt excelente!

    RăspundețiȘtergere
  11. :)) Ma uit la ingrediente, dar nu intotdeauna tin cont. Mi-am luat de la Selgros un set promotional Lipton cu doua cutii de ceai de fructe pentru ca avea o cana faina in pachet. Bine, imi si plac ceaiurile Lipton, recunosc, iar pretul era bun.

    RăspundețiȘtergere
  12. Ultima data cand mi-am luat un Lipton - nu mai situ ce sortiment - am citit ingredentele si m-am enervat asa tare, incat am spus ca nu mai iau niciodata ceai Lipotn, pt. ca m-am simtit pacalita. Era ceai de nu stiu ce, iar acel nu stiu ce ori nu era in ingrediente, ori era in coada...nu mai retin exact. N-am retinut decat TEAPA! Asa ca Lipton m-a pierdut ;)

    RăspundețiȘtergere
  13. Si eu renuntasem la ei, pana am vazut canuta! Are si o farfurioara simpatica.
    Dupa ce le termin pe-astea, I will behave! Nici nu ma mai uit la ingrediente, ca sa nu ma enervez...

    RăspundețiȘtergere
  14. Cred ca e simpatica ;) Eu n-ajung in Selgros, deci sunt ferita de tentatie :)
    Solutia nu e sa nu te mai uiti pe ingrediente, ci dimpotriva, sa te uiti si sa alegi inteligent ;)

    RăspundețiȘtergere
  15. Da, de acord cu tine. Sa aleg inteligent si sa nu ma mai las pacalita de ambalaje frumoase si cadouri. :)

    RăspundețiȘtergere
  16. Da, dar deja mi-am facut norma de "cazut in pacat" cu astea doua cutii, sper sa revin apoi la bunul obicei de verificat ingredientele.

    RăspundețiȘtergere
  17. :)) Ai norma? Buun asa :) Macar is bune de ceva? Ce sortimente ai luat?

    RăspundețiȘtergere
  18. Summer Fruits de data asta, ambele cutii. Candva beam sortimentele de ceai negru cu aroma de fructe, dar intre timp am inceput sa ma prostesc cu cate un cappuccino in fiecare dimineata, asa ca am renuntat la ceaiul negru.
    Mie imi plac mult ceaiurile de fructe de padure si capsuni, de fapt imi plac fructele astea cu totul si sub orice forma (mai ales proaspete sau ca dulceata).

    RăspundețiȘtergere
  19. Azi mi-am mai luat 3 ceaiuri Greenfield, abia astept sa le incerc ;)
    Eu nu ma dau in vant dupa ceaiurile de fructe, prefer fructele proaspete ;)

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare