[Review] Lacuri de unghii Flormar - Plus Quartz nr. 067 si nr. 389

Multa vreme unghiile mele au fost un subiect delicat si la propriu si la figurat. Delicate e putin spus, erau ca si inexistente... pentru ca le rodeam! Am incercat de nenumarate ori sa renunt, insa doar Mavala Stop si gelul UV au reusit sa ma vindece... cat de cat ;) A, si cred ca si colectia din ce in ce mai mare de lacuri de unghii cu o oferta destul de variata.
In aceasta colectie, recent, s-au integrat perfect si doua lacuri de unghii Flormar. Citisem pe diferite bloguri pareri multumite, vazusem si culori frumoase, asa ca atunci cand m-am gasit la standul lor din Carrefour Berceni, am zis sa le incerc. Nu cautam o culoare anume, ci ceva care sa-mi sara in ochi. Mi-au sarit mai multe, dar nu le aveau. Asa ca m-am ales doar cu doua nuante.


Primul lac incercat a fost cel roz, Plus Quartz nr. 067. In general, port culori tari si ma feresc de plicticoasele pasteluri. Totusi, uneori ma gandesc ca e bine sa am si o culoare in zona safe, asa ca am ales acest roz, destul de cuminte, dar foarte placut la purtat.
 Mi-a placut culoarea, dar cel mai mult si mai mult mi-a placut rezistenta. Nu cred ca am vreun lac de unghii atat de rezistent! Am schimbat culoarea din plictiseala, nu pentru ca ar fi sarit. Intotdeauna am considerat ca nu doar lacul conteaza, ci si unghia. Ca de pe unghiile fragile lacul sare mai rapid. Eu obisnuiesc sa aplic mai intai un lac incolor (acum am Diamond strength de la Sally Hansen) si apoi oja, peste care aplic un top coat (acum ceva de la Yves Rocher), dar nu de fiecare data. Sunt culori care-si pierd farmecul cu un top coat aplicat.
Ei bine, in aceasta formula, lacul  Plus Quartz nr. 067 a rezistat o saptamana! Este record absolut. Dar are si puncte slabe: 
  • se usuca destul de greu;
  • face cateva brobonite.
Iata mai jos un swatch. Ca sa arate asa, cred ca am dat vreo trei straturi. Altfel, culoarea este extrem de palida si fara viata.


Al doilea lac de unghii este Flormar nr. 389. Este un maro foarte versatil care, in functie de lumina, poate sa arate si ca visina putreda. Imi place foarte mult culoarea. In plus, imi place si faptul ca se usuca foarte repede, mult mai repede decat cealalta. Din pacate, are si puncte slabe:
  • acesta face brobonite;
  • nu este la fel de rezistent ca lacul roz. Dupa numai o zi, s-a cojit (nu a sarit) la varfuri.
Vedeti mai jos cum arata cu un singur strat. Mai mult nici nu este necesar. Sunt mai multe poze, in functie de lumina. In prima poza puteti vedea cum s-a dus la varfuri dupa numai o noapte si brobonitele.






 Concluzia mea: mai vreau lacuri de unghii Flormar ;)



Comentarii

  1. Cred ca e important si cum le nimeresti. Am un lac albastru slab pigmentat, raman dare si brobonite la aplicare si se usuca greu (pe asta il banuiesc ca ar fi diluat). In schimb celelalte lacuri Flormar sunt foarte bune; pigmentate, rezistente si se usuca repede (chiar acum sunt data cu o nuanta de roz si rezista de zile bune)
    Abia astept sa-mi mai iau cateva.

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte frumoasa prima nuanta :) cu toate ca nu sunt adepta culorilor sidefate.

    RăspundețiȘtergere
  3. ma tenteaza a doua nuanta mai inchisa
    si eu sunt mare fan lacuri flormar de cand am citit pe bloguri despre ele, mai ales ca, costa doar 5 lei :) si rezista foarte mult pe unghii (mult mai mult ca OPI)

    RăspundețiȘtergere
  4. sunt f rezistente lacurile flormar si au si o paleta larga de culori ;) mie imi place 1, nu prea le am eu cu nuantele inchise...

    RăspundețiȘtergere
  5. Eu folosesc de mai bine de 5 ani Peggy Sage si sunt, in continuare foarte multumita, atat de culori, cat si de calitatea lacurilor. Folositi ce doriti voi, dar protejati-va unghiile: masati unghia curata si cuticulele cu zeama de lamaie, apoi cu un ulei (arganul este excelent); ar fi de dorit sa le lacuiti a doua zi. In felul acesta unghiile vor deveni, frumoase, clare si puternice.

    RăspundețiȘtergere
  6. Mirela, unde se gasesc lacurile acestea? Eu ma dau cu ulei de ricin pe unghia curata, dar il las doar cateva minute. Crezi ca arganul este mai bun?

    RăspundețiȘtergere
  7. Eu nu am folosit ricin dacat in combinatii, dar ulei de argan folosesc atat pentru ten, cat si pentru unghii si par, iar efectul este rapid si puternic (nici nu murdareste pentru ca se absoarbe foarte repede). Produsele Peggy Sage le gasesti la pretul cel mai bun, la targurile de frumusete din primavara si toamna. Stiam ca mai vand si la sediul lor (era pe str. Argentina) sau in saloane de infrumusetare (am vazut in incinta Carrefour Orhidea). Merita!

    RăspundețiȘtergere
  8. O sa incerc si cu argan atunci. Cel de ricin se usuca mai greu, este adevarat. De fapt, nici nu apuc sa-l las sa se usuce, ca-l sterg eu. O sa pandesc targurile, multumesc pentru pont ;)

    RăspundețiȘtergere
  9. si mie imi plac ojele de la flormar... eu le-am descoperit intr-un stand din real.
    pe langa oja, mi-am mai luat de la ei o solutie pentru cuticule si un top coat cu uscare rapida de care sunt foarte multumita :)

    RăspundețiȘtergere
  10. Ojele astea m-au cucerit! Azi am sters-o pe a doua, cea maro, tot din plictiseala, pentru ca nu sarise deloc. Nu am nicio oja atat de rezistenta. O sa mai iau de ei, categoric!

    RăspundețiȘtergere
  11. dragele mele,daca utilizatzi lacurile flormar,nu uitatzi sa folositzi o baza incolora,altfel va vetzi trezi ca vi se distrug unghiutzele shi nu vetzi shti de ce...vetzi da totzi banii pe tratamente cosmetice sa le aducetzi pe linia de plutire din nou...contzin ceva chimic shi foarte nociv care subtziaza shi pur shi simplu topeshte unghia...sa nu zicetzi ca n-atzi fost avertizate!

    RăspundețiȘtergere
  12. Eu folosesc baza incolora (asa cum am precizat si in postare), insa tot le vad suferinde rau :( Nu stiu daca e de la lacurile Flormar, insa se exfoliaza incredibil de rau, parca mai rau ca oricand :(

    RăspundețiȘtergere
  13. prima culoare arata superb, dar parca sunt totusi putin cam sidefate :-?

    RăspundețiȘtergere
  14. Bine ai venit pe blogul meu, Half_a_devil ;)
    Da, lacurile sunt sidefate, dar am zis sa mai variez, ca am, in general, lacuri mate ;)
    Cei de la Flormar au o gama extrem de variata de lacuri, daca iti doresti ceva, e imposibil sa nu gasesti :)

    RăspundețiȘtergere
  15. lacurile Flormar nu contin DBP nici toluene deci sunt inofensive pentru unghie...dar sustin ideea ca o baza incolora trebuie folosita obligatoriu....pt rezistenta ojei

    RăspundețiȘtergere
  16. Foarte faina arata prima nuanta :D

    RăspundețiȘtergere
  17. Maroul? Nu prea l-am mai purtat, acum sunt cu movurile si rosul :)
    Intre timp am descoperit ca brobonitele apareau din cauza lacului incolor pe care-l foloseam pe atunci. Intre timp l-am aruncat si mi-am luat atul de la Kallos, foarte bun.

    RăspundețiȘtergere
  18. si mie imi plac lacurile Flormar. Foarte frumos ti-a iesit. Am si eu culorile dar cea deschisa nu ma prea incanta. De obicei cele deschise nu ma prea incanta pentru ca mi se pare ca-mi face ca unghiile sa arate urate. Si sa stii ca si pentru mine unghiile inca sunt un subiect delicat dar am gasit o solutie care sa le intareasca. O sa scriu odata si pe blogul meu despre asta. :* te-am adaugat la mine in blogroll

    RăspundețiȘtergere
  19. Multumesc, Liz. Pe-astea nu prea le-am mai folosit, am descoperit voluptatea culorilor tari :)
    Astept sa scrii despre solutie ;)
    Merci pentru adaugare, te voi urmari si eu.

    RăspundețiȘtergere
  20. http://luizaburlacu.blogspot.com/2011/09/unghii-moi-si-exfoliate-care-e-solutia.html
    aici gasesti solutia mea. Sa fii sigura ca functioneaza!

    RăspundețiȘtergere
  21. Multam pentru pont. Nu prea am mai folosit lacurile acestea, dar o sa fiu atenta daca mai fac brobonite...

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare