[Review] Henna naturala incolora

Stiu ca foarte multe femei au renuntat la vopseaua de par in favoarea hennei. Daca la inceput optiunile erau reduse, acum am vazut ca exista diferite marci de henna, care ofera posibilitatea colorarii parului in diferite nuante, nu doar negru sau rosu, asa cum eram obisnuita sa cred. Insa nu voi scrie despre henna colorata, pentru ca eu raman fidela colorarii traditionale a parului. Nu de alta, dar stilista mea are talent la combinarea diferitelor culori si de fiecare data plec multumita de la ea. In plus, nici nu am probleme deosebite cu scalpul sau cu firul de par.

Am luat plicurile acestea de henna incolora destul de tematoare, sincera sa fiu, dar foarte curioasa. Stiam ca daca te vopsesti cu henna nu te mai poti vopsi traditional, asa ca ma gandeam nu cumva sa fac o boacana. Dar doamna de la care le-am luat (evident, de la Targul pentru o viata sanatoasa, de la cei care vand si produsele Natura Siberica) m-a asigurat ca fiind incolora nu exista riscul sa ma colorez sau sa nu mai pot aplica vopsea normala de par.


Iata cateva recomandari ale hennei incolore:
  • Pentru par: intareste si hraneste radacina firului, ii imbunatateste structura si ingrijeste scalpul, lasand parul matasos si stralucitor. Combate caderea parului, matreata si seboreea pielii capului. Dupa un timp, firele de par se ingroasa, nu se mai despica la varfuri, iar parul capata stralucire;
  • Pentru pielea corpului: are efect dezinfectant si cicatrizant, conferindu-i elasticitate si catifelare. Indeparteaza cosurile de pe piept si spate. Combate manifestarile alergice (eruptii, usturimi, mancarimi), diverse boli ale pielii (eczeme, infectii, dermatoze, formarea acneei);
  • Pentru picioare: este un antiseptic recomandat contra transpiratiei.
Este foarte simplu de folosit. Eu am turnat continutul unui plic intr-un bol si am pus putina apa, pana s-a facut o pasta de consistenta smantanei. Miroase a plante, e verde si pare aerata, umflata... Este cam ciudata la atingere, cel putin pentru mine, care nu am mai folosit henna niciodata, deci nu stiam la ce sa ma astept. Am intins pasta asta pe tot parul, mi-am masat scalpul si am stat asa 15-20 de minute.

Dupa ce m-am clatit, apa era verde-albastra... A trebuit sa mai pun putin sampon, sa fiu sigura ca nu ramane nimic. In plus parul nu este usor de descurcat, asa cum il face balsamul. Data viitoare as incerca o combinatie diferita, in loc de apa sa pun un ulei (de masline sau de ricin), sa vad ce iese...

Pentru ingrijrea pielii, pasta obtinuta se aplica de corp. Am inteles ca in acest scop se mai pot dizolva cateva pliculete in apa din cada.

Sa va spun ce efecte a avut asupra parului meu. Nu i-a dat deloc stralucire, ci doar un aspect sanatos. Insa i-a dat volum, desi nu am nevoie,  pentru ca parul meu este foarte des si are firul gros. In plus, s-a ingrasat foarte greu: eu imi spal parul o data pe saptamana si se ingrasa cam in 5-6 zile. Ei, dupa henna asta nu era deloc deloc gras (l-am spalat oricum). Am mai observat ca nu-mi mai cadea asa mult par cand ma pieptanam si cam atat. Aici gasiti o idee de masca pe care trebuie sa o incercati :)

Un plic de 25 de grame costa 2 lei. Eu zic ca merita aplicata din cand in cand o astfel de masca, mai ales ca nu contine decat extract de frunze de cassia italica. Am inteles ca exista in comert diferite pudre vandute ca henna incolora, dar numai extractul acesta este henna incolora adevarata, deci uitati-va bine pe eticheta ingredientelor (altceva nu trebuie sa mai contina).



Comentarii

  1. WOW, suna tare bine, si costa foarte putin. eu nu cred ca as fi avut curaj sa-mi pun henna verde in par, de teama sa nu ma trezesc cu vreo culoare ciudata. Eu sunt blonda inchis, si nu m-am vopsit niciodata, dar daca e henna incolora inseamna ca nu coloreaza parul, cel putin asa sper :D.

    RăspundețiȘtergere
  2. Sim, acum am descoperit blogul tau si-mi place f m! Ti-am vazut si profilul, avem multe lucruri in comun;) O sa te urmaresc si eu.
    Sa stii ca nu mai sunt sigura daca pretul e 2 sau 2,5 de ron, dar nu cred ca diferenta e asa mare. Ce sa spun, mie mi-a placut, dar nu e o masca de aplicat regulat...Poate din cauza ca lasa o mizerie neplacuta in cada? E senzatia mea, oricum, stii ca depinde de fiecare...
    Da, te cred ca ti-e teama, si mie mi-era, dar uite ca am scapat cu toate suvitele blonde si mov si fucsia intacte;) Deci go for it!

    RăspundețiȘtergere
  3. Stiam ca nu este indicat sa te vopseti prea curand dupa henna, oare dupa aceasta te poti vopsi?

    RăspundețiȘtergere
  4. Sincera sa fiu, habar nu am. Eu ma vopsesc o data la trei luni si intentionez sa o fac curand, ca vine sorocul:) O sa-ti spun atunci daca a prins sau nu. Eu cred ca nu vor fi probleme, sa vedem...

    RăspundețiȘtergere
  5. Prima oara cand am incercat sa ma vopsesc bruneta a fost cu henna. Nu mai stiu ce si cum doar ca am luat-o de la plafar. Si am stat toata noaptea cu ea (asa zicea pe plic). De dimineata, am crezut ca mor cand a trebuit sa ma spal. Mirosea toata baia a broaste si a mlastina, iar parul meu era verde-brotacel :)).
    Cam asta e experienta mea cu henna :D.

    RăspundețiȘtergere
  6. Vai, nu vreau sa ma gandesc cum a fost:) Uite ca eu chiar acum sunt cu masca de henna pe par si ma gandesc cu groaza la momentul in care ma voi clati. Miroase a plante, nu e un chiar atat de rau, dar verdele ala albastru da fiori:)
    Oricum, este o henna incolora, nu coloranta, deci chiar nu ai de ce sa-ti faci griji;)

    RăspundețiȘtergere
  7. :) Sa-mi zici cum a fost clatirea :))

    RăspundețiȘtergere
  8. Ca de obicei, apa verde si a trebuit sa-mi samponez bine parul. De data asta am aplicat-o pe parul ud, fara sa-l spal in prealabil. Nu a trebuit sa mai aplic balsam, s-a descurcat usor. Imi place cum arata parul, are volum la radacina si mi-a curatat cojitele lasate de untul de shea aplicat saptamana trecuta.

    RăspundețiȘtergere
  9. Am si eu o intrebare vreau sa mi fac si eu masca asta numai ca nu stiu cand sa o aplic pe parul uscat inainte sa mi fac baie, sau pe parul ud dupa ce l am samponat il loc de balsam?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu am aplicat-o pe parul uscat, inainte de samponare. Cred ca este cel mai indicat asa, pentru ca poate fi lasata sa actioneze cat mai mult posibil.

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare