Ghid lunar de shopping - Aprilie

Da, sa-mi fie rusine ca scriu aceasta postare la sfarsitul lunii! Ce sa fac, m-am luat cu altele si...am uitat :) Mai avem totusi o saptamana la dispozitie, asa ca hai sa vedem ce ar trebui sa cumparam in Aprilie. Lista contine:
  • Costume de baie;
  • Fuste si pantaloni;
  • Jerseuri de primavara;
  • Rochii de ocazie;
  • Pantofi de vara si sandale.
Believe it or not, stilistii ne recomanda sa dedicam aceasta luna costumelor de baie. E drept ca in SUA, studentii au acel spring break, cand pleaca toti la ocean si petrec de dimineata pana in miez de noapte. Totusi, am observat ca din ce in ce mai multi co-nationali isi iau un mic concediu de primavara, poate chiar in vacanta de Paste, facand din achizitionarea unui costum de baie o idee cat se poate de buna. Motivul pentru care acum este cel mai bun moment sa-ti cumperi costumul de baie perfect este urmatorul: luna aprilie marcheaza trecerea la un alt sezon si astfel vei avea parte de o oferta foarte variata de marimi, stiluri si modele.
Cumpararea costumului de baie seamana cu povestea in care trebuie sa saruti multe broaste pana sa-l gasesti pe Printul mult-visat, pentru ca trebuie sa incerci multe modele pana sa-l gasesti pe cel care sa-ti vina asa cum trebuie: sa-ti sublinieze atuurile si sa-ti mascheze defectele.

Cele mai bune locatii sunt magazinele cu articole de plaja si magazinele universale.  
Magazinele cu articole de plaja sunt ideale, pentru ca vanzatorii de aici au vazut o multime de costume de baie probate pe fiecare  tip de silueta.  
Magazinele universale la noi nu prea exista... In afara sunt cele care dedica cate un etaj unui anumit tip de produs. In Madrid este El Corte Ingles, in Milano este Rinascente, in SUA sunt Macy's, Bloomingdale's etc. La noi se pot incerca Zara, Mango, C&A, Sprider sau magazinele cu lenjerie intima: ID Sarrieri, Triumph, Skinny sau Jolidon. Nu te limita la un anumit tip de costum de baie: ceea ce a fost creat pentru un corp mai matur poate avea exact taietura care ti se potriveste. Totodata, poti sa alegi ceva de la raionul pentru adolescenti daca esti miniona sau ai sanii mici. 

Iata si cateva sugestii care te vor ajuta sa-ti gasesti costumul de baie potrivit fara prea multa bataie de cap:
  • Raspunsul pentru costumul de baie perfect e posibil sa se ascunda chiar in sertarul cu lenjerie intima. Care e sutienul preferat? Dar perechea de bikini? De ce? Cauta modele de costume de baie similare.
  • Inainte cu cateva zile incepe sa aplici un autobronzant. Chiar daca este o nuanta usoara de bronz, iti va fi mult mai usor sa te vezi dezbracata, trust me;)
  • Asigura-te ca parul iti sta bine in ziua respectiva. Chiar daca pare un detaliu minor, cand esti intr-o cabina de proba doar tu cu cateva costume de baie si sentimentul de jena, daca parul este un dezastru, in cel mai rau caz te vei deprima, iar in cel mai bun caz te va distrage.
  • Evita perioada de dinaintea "musafirilor rosii" (SPM). Stii foarte bine ca in acele zile esti irascibila, retii apa si-ti vine sa mananci tot ce prinzi:)
  • Fardeaza-te. Machiaza-te doar cat sa te simti draguta ca sa poti zambi in oglinda si sa fii tu insati, in loc sa faci grimase.
  • Epileaza-te.
  • Poarta pantofi cu toc subtire. Iti vor alungi picioarele si te vei simti si vei arata mult mai increzatoare.
  • Mergi la shopping singura. Doar asa vei fi brutal de sincera cu tine. O prietena binevoitoare sau mama nu va purta costumul in locul tau si niciun gest de incurajare sau gadilare a orgoliului nu te va face sa te simti mai bine cand iesi prima oara in lume cu un costum de baie nepotrivit. Nu uita ca o vanzatoare sincera si dornica sa te ajute iti va aduce alte modele si marimi, asa ca las-o sa te vada in costumele alese. Nu e cazul sa te simti jenata: a vazut pe toata lumea dezbracata. Cu toate astea, nu te lasa convinsa de parerea ei daca nu te simti confortabil.
 Chiar zilele trecute am vazut la Jolidon noua colectie si mi s-au parut dragute modelele, desi nu am avut o experienta tocmai placuta cu costumele lor... My fave e unul de la Skinny, dar sa vad ce se poarta vara asta:)

Comentarii

  1. Faina postare, imi place ca spui altceva fata de tot ce citim prin reviste. De ani de zile citesc aceleasi chestii, ce tip de sutien pentru sani mici sau mari, ce fel de slip pentru solduri sau burtica etc. Idei foarte bune, o sa le pun in aplicare abia anul viitor, nu cred ca o sa ajung vara asta pe plaja desi stau la 3 minute de mare.

    RăspundețiȘtergere
  2. Articolul tau seamana cu o carte pe care am citit-o acum ceva vreme - "Probeaz-o si pe-asta!" de Susan Redstone.
    In privinta costumelor de baie eu prefer sa-mi cumpar asa ceva inainte de a pleca la plaja, maxim cu o saptamana inainte. De ce? Pentru ca pana atunci poate mai mai ingras un pic sau mai slabesc, poate ma mai bronzez un pic (fie si cu ajutorul cremei autobronzante) si vreau sa-mi iau costumul perfect, care sa mi se potriveasca de minune atunci.

    RăspundețiȘtergere
  3. @Ana: multumesc, am de unde sa ma inspir:)

    @Clarra, de acolo am scris. Cand am initiat aceasta categorie, am spus despre aceasta carte;)
    Sa stii ca si eu fac la fel, imi cumpar costumul in apropierea plecarii din acelasi motiv. Drept sa spun, e dificil, tocmai pentru ca parca s-au epuizat toate masurile sau modelel care mi-ar fi venit bine. Deci pentru cele care nu se confrunta cu variatii in greutate este o idee excelenta zic eu:)

    RăspundețiȘtergere
  4. eu niciodata nu am reusit sa aleg un costum care sa-mi vina cu adevarat bine
    niciodata!
    daca stau sa le numar cred ca ajung la 6...7

    RăspundețiȘtergere
  5. Unde sa fie problema? Poate aceste sfaturi iti vor fi utile ;)

    RăspundețiȘtergere
  6. Intamplarea a facut ca am incercat sa-mi cumpar un costum de baie in aprilie 2010 (spre final) si nu am avut de unde sa aleg. Magazinele noastre se aprovizioneaza mai degraba in mai-iunie cu aceste articole.

    RăspundețiȘtergere
  7. Tot ce e posibil, eu n-am verificat :))

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare